My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

30 September 2009

GC gila bergaya di hari raya

tu la antara detik² GC beraya... bg kitorang raya ni xmeriah mcm tahun lepas... coz raya tahun ni banyak sgt kekurangan... tapi ni first raya yg aku bg duit kat org... belajar nak jadi dewasa... hahaha... dah jadi tradisi aku sejak 2006 utk beraya dgn GC... aku jarang pegi beraya umah sedara mara... sampai sepupu sendiri pun aku xkenal... jahil x?? hahaha...

pic no 1 mesti la pic aku... baju kaler maroon... mama yg pilih... sebab aku xpernah ada baju kaler ni... aku mintak ngan mama baju kaler hitam tapi mama xbagi... mama ada tanye xnak buat baju raya sedondon dgn awek ke... aku xde jawapan utk soalan tu... tgk la tahun depan camne ye mama...

pic no 2 masa mlm raya pertama... kat umah arif GC... mkn mee... mmg the best of la mee umah arif... aku siap tambah lagi... ang siap suap kat hazwan lagi utk membuktikan kesedapan mee yg dimasak dgn gaya berjalan di tepi pantai chendering oleh ayah arif... terbaek wok!!!!

pic 3 pulak time lepas umah arif... dlm kul 2260 kami cari kedai makan... tp sebab raya x banyak kedai buka... last² kami ke secret recipe... duit raya tgh banyak xsalah try kedai camni... hahaha... aku makan burger kecik ngan air kena bayar dkt RM20.00... tapi xpe la aku jugak yg kenyang...

pic 4 tu time raya kedua... umah first raya kedua ialah umah ruhil... ruhil imani kot name dia... dia ex konok... hahaha... mak dia mmg sporting lisbon la... dah la dpt makan yongtaufoo... mekaseh ye ruhil...

pic 5 kami ke rumah teacher sally... umah dia mmg aku xpernah miss sejak dari skolah... sampai kat sana org dah ramai... tp xpe la... lagi happening dan pening... hahaha... tp kek umah teacher best wo... walaupun air dia rasa semacam je... aku minum 3 gelas tapi sampai sekarang aku xtau air ape aku minum... hahaha...

pic 6 masa raya ke-3 kat umah stakim... umah paling dibanggakan di negeri terengganu... ye wat open house siap ngan banner g... hahaha... mu sedap sekali kim... tapi mase ni la semua GC berkumpul... umah mu memang lokasi pilihan sokmo...

pic 7 kami ke rumah pisang... tu gambo adik ye pegang kucing... kucing tu kalo 2 tahun lagi boleh jadi besor dinosor kot... gane² pun pisang memang emo... pisang aku minat rambut mu tu...

pic 8 kat umah ejat... gile lame aku xjumpe ejat... dgr cite dia xsehat so kami pegi sekali dgn melawat la... tapi dia ok dah sekarang... syukur la... semoga cepat sembuh ye ejat... kekgi kite lepak kat ziecorn same²...

pic 9 mase gi umah irah... first time aku makan kerepek pisang cicah air strawberry... stakim yg reka menu tu... hahaha... tp naseb baek la xmati... kalo x hantu aku gi kacau family mu stakim... hahahaha...

time kaseh la kat semua tuan umah yg kami gi beraya tu... arif GC, mee mu best.. ruhil, yongtaufoo pun best... teacher sally, air yg pelik tapi best... ilie, cocktail yg menjilat sudu... zuera, yg memang best of the best... farhan GC, dapat gak aku rasa sate yg mu bakar... eppa, nasi beriani yg terbaek... mizie GC, aku mmg penggemar mee kari mak mu... abg amer, satu²nye umah yg sediakan sandwich time raya... staqim GC, umah mu mmg laen dr yg laen... pisang, aku yg habiskan kuih coklat mu coz best... ejat, semoga cepat sembuh neh... aie petronas, aku xkenal mu tapi umah mu lawo... judin GC, aku dapat belajo maen se lagu mase gi raya umah mu... dayah kawan zuera, kerepek tu best... kimie, sate umah mu sedap gop ek... pak sedara arif, first time makan kambing bakar... burn GC, air sunquick panas mu mmg terbaek coz aku xtau mok mu ade sediakan air batu... irah, mari ah dumoh apih umoh kite kan dekat je... apek GC, aku teraya umah mu benonye coz xdop umah nak g... noraini syazwani, saya la dewa arjuna yg sebenor... irah mirmo, mekaseh kabo kat kakak neh... dan hidayah adik arif, saya yg abiskan sosej tu... dan kpd rumah² yg xsempat disinggah, sorry la ye... tahun depan ade lagi... GC forever...

bila camelia menjadi nyata

camelia... lagu ni pernah didedicatekan drpd dia kpd si dia... dia berharap agar si dia memahaminya... tp rasanya si dia xpernah mengerti... mungkin susah sangat kot bg seorang student universiti nak faham... tp yg peliknya budak form 4 boleh pulak faham... utk meringkaskan lagi kisah drama berepisod yg ntah di mana episod terakhirnya, aku ringkaskan cerita...

"sudahlah jgn menangis lagi ku rasa cukup sampai di sini
mungkin di suatu saat nanti kau termui cinta yg sejati..."

dlm berbelas baris lagu tu, ni la baris yg menceritakan semuanya... pedulikan camelia, persetankan wanita terhebat yg pernah singgah di hati... xperlu la si dia mencari dia dan dia akan lupakan si dia... its over... whatever happens, life must go on... aku watak yg tersepit antara 2 watak pelakon cerita cinta dlm pementasan alam ciptaan mereka... bagi aku yg sudah tu sudahlah biarkan je jd sejarah... kalo dibiarkan lame² akan merosakkan persahabatan kita yg mmg retak menanti belah ni... so baek buka buku baru... jgn mau menunjuk ego kpd kami... dan jgn sampai tahap aku bencikan kamoo... xtau ape yg susah sgt utk memaafkan seseorang...
a big sigh here... huh...

tak mungkin kerana sayang

Posted on 21092009

aku ada 2 soalan... simple, ringkas dan cute...
kalo anda tau jawapannya sila jawap dgn bergaya...

1 - ape perasaan anda beraya dgn org tersayang? (awek or pakwe)
2 - ape perasaan anda beraya dgn org yg pernah disayang? (ex-gf or ex-bf)

sila jawap persoalan itu di ruangan komen ye... jgn ngade² nak jawap kat sini... hahahaha... dgn berbesar hati dan bangga diri serta riak dan takburnya aku memberitahu bahawa tahun ini aku beraya seorang tanpa si dia... si dia tu merujuk kpd awek la k... bukan org benama dia fadila, diana danielle atau diadora... jgn silap parking ayat tu... nanti kandas JPJ... hahaha... mmg laen la... langsung xde mood nak raya... di pagi raya je hati aku dah kosong dan sepi sekali... sebab terover xde mood sangat aku kuar la ptg raya td... malas aku duk umah... org ramai... tgh² isi minyak kete, ex aku msg mintak tolong ambik dia kat tempat dia keje... gile ke keje hari raya... aku berbelah bagi tolak campur darab gak... last² aku gi la ambik dia... atas alasan 'tolong' dia... honestly aku cakap mmg lame gile aku xcontact dia... bkn la xnak contact tp aku malas nak kenang² ape yg lepas... lagipun dia dah lame sgt nak jumpe aku tp aku je jual mahal... walaupun dia mintak less aku xbg... dia ingat aku kain baju kebaya ke nak less²... hahaha... ok abis pasal tu... mlm td aku gi la umah arif GC... dia buat open house... mkn mee goreng yg masih panas dan bergetah... nak dijadikan cite sampai je umah dia ex aku ade kat dlm... ni ex laen pulak... gile ramai ex aku kan?? hahaha... xramai pun 2 org je... atas sikap keprofessionalibility yg diterapkan dlm diri aku sejak aku bersunat, aku buat xtau je... setakat jumpa je ape la sangat kan... ntah camne dia pegi tego aku... nak xnak aku kena jawap la... tu pun kejap je... org kentut memakan masa lagi lama dr tempoh aku menjawap tu... hahaha... sejak clash aku mmg xlayan dia... bukan xkawan juz xlayan... sebab aku malas nak ingat semua tu... buang mase je... hahaha... kepada ex² ku sekalian, aku dah maafkan dosa kalian dan doaku sepanjang masa agar kau bahagia... kau telah jauh dariku tiada ruang di hati buatmu namun harus ku akui ada ketika di minda kau menjelma kembali... tak mungkin kerana sayang hanya kadang kala aku terkenang... hahaha... sape yg tau moral dan teladan bagi kisah aku ni sila komen... sebab aku xtau moral of the story... selamat hari raya semua... maaf dr hujung rambut sampai tapak kasut... datang la umah aku k... caw...

wajahmu mengisi kekosongan hati

Posted on 18092009

hebat x tajuk aku?? hahaha... aku rase nak jiwang pagi² ni... xsalah kan??
ok jom sambung segmen jiwang...
***************************************
di pagi ini aku sendiri ditemani embun pagi...
terserlah keheningan alam ciptaan ilahi...
berirama kicauan burung di sana sini...
terkenangkan dirimu yg jauh di mata dekat di hati...
ku tatapi potretmu berulang kali...
namun tidak mampu membendung rinduku ini...
inginku curahkan semua di hati...
namun bila tiba saatnya lidahku kelu tidak berbunyi...
walaupun mataku terpejam wajahmu tetap berseri...
terbanglah kau di langit tinggi...
berenanglah kau di lautan yg menari...
aku tenggelam di lautan cinta yg x bertepi...
andai kau sebuah mimpi lenakan aku sepanjang hari...
wajahmu menjadi azimat penguat semangat diriku ini...
agar bisa ku gagahi cabaran yg datang bertubi...
maafkan aku meminjam wajahmu mengisi kekosongan hati...
***************************************
yeah!! aku maen taip je tu... hahaha... hari ini aku bahagia... mungkin esok aku berduka... so aku nikmati la kebahagiaan ini... supaya kebahagiaan aku ni menjadi penawar di hari duka ku nanti... sape² yg nak tau sambungan kisah cinta yg terlarang aku ni sila komen k... kalo xsuke lantak korang la... ni blog aku so ikut suke aku la nak tulis ape... hahaha... kpd kakha, selamat balik kampung... kim salam kat adik...

*i hate myself when i'm in love*

aku manusia paling berdosa

Posted on 15092009

hari ni mmg malang... aku berdosa besar... aku jarang menyesal dgn ape aku buat... tp aku amat² menyesal sekarang... org selalu cakap manusia akan hargai sesuatu tu bila menda tu xde kan?? aku la manusia² tu... aku tulis ni ikut emosi aku k buka ikut fikiran aku... tadi kul 2 aku nak kuar sahur... ntah camne masa aku undo kete aku terpijak kucing umah aku... coco name dia... kucing kesayangan adik aku... semua org dlm umah ni sayang coco... aku tgk coco berpusing² menahan sakit... aku kuar gi dekat dia... seriously aku nak nangis masa tu... i hate this part right here... aku pembunuh k... darah coco terpercik... agak jauh... betapa seksanya dia... perut dia berbekas tayar kete... tayar kete aku... mata dia terkeluar... arggghhhh!!!!!!!!!! fucking!!!!!!! bodo tol aku... kenapa aku x cek dulu sebelum masuk kete??? kenapa aku halau dia kuar dr umah masa aku nak kuar td??? kenapa mesti malam ni???? kenapa mesti coco??? kenapa x kucing liar tepi² jalan tu???? aku blur... aku gi ambik ang bwk mari umah aku... masa tu coco dah keras... darah dah beku... air mata aku kuar... ang pegi cari cangkul dan gali lubang kat tepi pagar umah aku... kitorang gali kubur coco kul 2 pagi... ang time kaseh banyak² la sebab tolong aku... u r the best bro... lepas je tanam coco aku rasa bersalah gile babi... kucing kesayangan adik, mama, mak, tok ayah dan semua org mati sebab aku... maaf... tu je aku mampu cakap... coco, aku mintak maaf... aku byk dosa dgn coco... aku selalu sepak dia... aku selalu kacau dia... aku selalu tembak coco dgn pistol manik... sebelum kuar umah td aku ada jentik telinga coco... xsangka tu menda last aku buat kat coco... padahal 2 hari lepas coco yg temani aku tgk bola... coco yg dgr aku berleter kat kaka masa dia hilang bola... coco yg aku peluk mase guti score... esok ade bola lagi... aku dah xde teman... coco jugak yg tlg habiskan makanan aku yg xhabis... coco yg selalu gesel² ekor kat kaki aku time aku makan... coco yg selalu tgk aku poyo sorang² dpn cermin... coco yg selalu duduk atas riba aku time aku tahiyat akhir... coco yg selalu baring dpn tv time aku tgk bola... masa mak dgn tok ayah gi mekah coco yg tlg aku jaga umah... malam² je coco yg tido atas alas kaki dpn pintu umah... kadang² aku tutup pintu xnak bg coco masuk tp coco tetap blh masuk ikut tingkap... coco selalu naek atas umah aku kalo dia nak tido... pagi² bila mak buka pintu umah coco akan melompat masuk pegi dapur cari makanan... tp tadi bila aku buka pintu je xde sape tunggu... xde lagi meowmeow coco... yg aku nampak juz bekas kekeringan air yg aku basuh sebab darah coco tadi... aku rindukan coco... adik bila balik skolah je mesti cari coco... belum sempat buka kasut dia dah panggil nama coco... coco akan berlari keluar gi kat adik... ntah camne esok... aku xsanggup nak tgk... dulu masa coco kecik dia kena langgar dgn motor... hari² adik sapu ubat kat kaki coco... sampai la coco sehat... 2 bulan lepas tgn adik bengkak... tok ayah cakap ubat dia ialah air liur kucing... adik letak susu kat tgn dia bg coco jilat... aku tgk adik happy sgt... adik, abg mintak maaf... bencilah abg ni... sorry sangat²... aku hilang coco dah mcm aku hilang seorang adik... selama ni aku gi kolej, adik aku kawan dgn coco je... sekarang xde dah... ptg td tok ayah baru je beli makanan coco... banyak pulak tu... dia cakap utk bekalan hari raya sebab kedai xbukak hari raya... tp sekarang sape nak makan semua tu??? aku rela makan makanan coco tu kalo dgn cara tu coco dpt hidup balik... kalo dragonball betol² wujud pun aku rela pergi cari semua 7 biji tu utk hidupkan coco... zuera, thanx sebab ada time afif memerlukan... coco aku rindu kamu... aku mintak maaf coco... semua ni salah aku... nanti aku cari mu dlm syurga k... aku janji aku akan jaga mu baek² nanti... rest in peace... i love u... and i gonna miss u... damailah kau di sana sayangku coco...

...it'll be possible to cry in 5 seconds...
...5...
...4...
...3...
...2...
...1...
.............................................................................................................

the night that i will fall for you

Posted on 14092009

semalam 13092009 aku berbuka kat luar... maksud aku tu berbuka puasa la k... bukan berbuka baju atau menda laen... ni bkn first time aku bukak kat luar pose tahun ni... ari tu kat kolej aku ade bukak kat luar gak utk kos aku tp aku xpost blog coz mcm xde ape² yg menarik je... back ke back cite kite... smlm aku tgk agak ramai la couple² yg berbuka kat luar... member aku ckp minggu ni minggu paling ramai couple² bukak kat luar coz dah nak abis puasa... lepas ni xde la berbuka puasa dgn awex or pakwe... kalo nak camtu gak kena tunggu ramadhan tahun dpn la... tu pun kalo diizinkan tuhan... tp semalam aku bukak dgn couple aku gak... tp bukan awek aku pom... kami rapat je... teman tapi mesra ah ah ah... hahaha... kami mkn kat noodle station... pastu gi syahbandar coz ade karnival jualan sempena raya kat situ... best siot... aku dpt rasakan mood² couple tu... mood cinta yg hilang 3 tahun lepas telah kembali pulang... nak je aku ajak dia couple time tu... hahaha... aku pernah berangan pasal menda ni... xtau plk angan² aku jd kenyataan... thanx R... i swear it was the happiest day in my life...

...sometimes reality is not what it seems...

...sometimes a dreamer is a loser...
...but sometimes a loser wins...
...dare to dream...

jangan kau cabar ego aku

Posted on 12092009

tadi ada mamat ni... aku xkenal sape... dia add ym aku... pastu kitorang chat la kejap... aku xsuka sgt chat dgn lelaki ni... sebab xde topik... so aku layan la dia lebih kurang je... lihat pd gaya dan style dia ni mcm gay... tp aku xtuduh la... aku rasa... pastu maybe dia perasan kot aku layan dia lebih kurang je... dia jd hot... aku xheran pun... dia nak hot ke cold ke suam² kuku ke... lantak dia la... dia pun saje la tanye soalan yg nak menaikkan keegoan aku... dia tanya aku "best sangat ke puasa kat kolej tu?? jauh dr family... xdapat rasa masakan mak..." ye la mentang² dia tu dah keje... keje pulak kat umah dia je... stay dgn family lagi walaupun dah tua bangka... dia nak eksyen la tu... dia ingat aku budak² ke... damn fucking la bro... soalan dia tu menyuburkan keegoan aku... aku jawap la camni...
  • best puasa kat kolej ni coz boleh buka puasa dgn awek... kalau kat kg konfem mati la kena pukul ngan org kg kalo dah maghrib still bawak anak dara org kuar... kat kolej ni xde sape nak larang... best gua cakap lu...
  • best puasa kat kolej ni coz kalo xpuasa pun org xmarah... kalau kat kg masuk dapur je konfem kena sound... kat kolej ni nak masak megi kul 11 pagi ke 3 ptg ke takde sape nak sound... (tapi Tuhan nampak...) <-- ayat ni aku xbagitau...
  • best puasa kat kolej ni coz xpayah nak susah² masak makanan nak berbuka tu... kalau kat kg je sure kena paksa punya... nak² anak dara... lagipun ptg² tu masa terbaek utk tido... kalo kat kolej nak bgn tido 2 minit sebelum berbuka pun xde hal...
  • best puasa kat kolej coz lepas buka puasa je boleh terus dating... kalau kat kg tu x pegi terawih je konfem kena kutuk kaw² oleh penduduk kg... tp kat kolej ni nak terawih kat megamall ke mesra mall ke pantai teluk kalong ke xde sape nak marah... lagi best tu...
  • best puasa kat kolej coz kesegaran mata di tahap maximum... kalau kat kg mata asyik layu je coz xde pemandangan yg indah selaen lembu, pantai serta pokok... kat sini, baek kat kolej, shopping complex, dlm bas atau lorong², mata sentiasa segar dihidangkan dgn pelbagai bentuk struktur pembinaan tubuh awex² yg memang xkisah dan bersedia menjadi bahan santapan mata... barang free la katakan... tgk je... rezeki jgn ditolak...
yang ni aku xbagitau dia walaupun point ada dlm kepala aku... sebab ni point kalau aku di pihak plaintif iaitu pihak beliau... sedangkan aku di pihak defenden... hehehehe...
  • puasa kat kolej ni dpt pahala puasa yg belum tentu penuh... kalo kat kg nak dpt carry mark pahala puasa penuh tu mmg senang la... tp kat kolej byk anasir² kejahatan walaupun setan² diikat yg dpt menslimkan pahala puasa tu mcm pendedahan pakaian yg di tahap kritikal terutamanya awex², pendengaran dan pertuturan yg kurang sopan terutama time menyumpah pemandu yg bawak kete slow coz puasa dan penglihatan yg mengaburi mata lelaki normal dan sang paranormal apabila melalui kawasan larangan yg ramai awex...
akhirnya dia mengofflinekan dirinya... tau takut... kpd si dia tu terima kaseh la sebab berjaya mencungkil keegoan aku utk mempertahankan hujah² aku walaupun aku tau hujah² aku salah... hahaha... laen kali jgn kerek sgt nak tunjuk yg kita ni hebat... ingat atas sana ada kuasa lagi kuat... caw...

tag kenangan zaman silam

Posted on 09092009

Nama Penuh :
Mohd Afif Rashdan Shafie
Tarikh lahir : 23 Januari 1989 hari Isnin pukul 0808
Tempat lahir : Hospital Besar Kuala Terengganu
Tempat Membesar : Rumah Mak, Rumah Mama dan Tadika Yayasan

Siapakah name kawan rapat anda waktu kecil dulu?
x ingat la... eri kot... budak sebelah umah aku...

Apakah permainan mase kecik yang anda masih ingat?
tenusuk... tekejor... tebuaya... tepatung... maen kawen²... maen masak²... maen bola katok... maen bola sepak... maen lumba basikal... maen baling selipar... maen bola tin... maen konda kondi... maen kayu tiga... maen gekspot... maen laga ikan skila... maen polis entry... maen tingting... maen wau... maen layang²... mandi pantai... maen pasir... maen game contra, mortal combat, street fighter, mario... maen tepuk kad... maen karom... maen congkak... maen tembak²... maen coca cola aiskrim soda... maen kete dash... maen lawan roba atau pemadam... maen list nama, negeri, buah, benda... maen maen...

Kalau anda gaduh dengan kawan anda, apakah yang akan anda cakap kpd mereka?
"mu nok gocoh mari ah natang..."

Di kawasan manakah tempat feveret anda bermain?
tempat teduh... tempat selamat... depan umah... belakang umah... atas umah... bawah umah... tepi umah... umah jiran... tepi longkang... tepi pantai... tepi perigi... tepi jalan... tepi kubur... tepian... tepis... dlm semak...

Apakah cita² anda semasa kecil?
aku pernah bagitau kat kawan aku cita² aku ialah tengok tv... sebab aku xtau beza cita² dgn hobi...

Apakah rancangan kartun yg anda gemari dan masih ingat sampai skrg?
ultraman, power rangers, flashman, maskman, jetman, doraemon, transformers, dragon ball, robocop, superman, spiderman, batman, cybercop, sailormoon, digimon, pokemon, masked rider, gaban, kamen rider, the mask, kampung boy, ninja turtles, street fighter, iron man, thundercats, street fighter, ninja boy, teletubbies...

Makanan ringan apakah yg anda akan borong di kedai?
tora datang lagi, jojo, dingdang, chewing gum, coklat nesan, coklat sugus, aiskrim poli, aiskrim mangkuk, aiskrim jagung, aiskrim roti, double deckers, kacang cap tangan, superring lazat superring riang, sumi, air gas, jeruk, keropok, goreng pisang, air vico, nestum, kasut yg ade lampu kat bawah, pensel tekan yg goncang je kuar ubat dia, pencil case yg berlapis², pensil warna swan yg boleh berdiri ade sharpener free, pembaris yg ade air kat dlm, cheesy wedges, mozza burger...

Nyatakan seorang rakan zaman kanak² anda yg anda teringin jumpa skrg?
nur dhaniah bt mansor (awek aku dulu²... hahaha...)

Apakah gelaran anda semasa kecik?
afif... apih... apish... apis... dang... rash... apit... cucu aji dol... cucu mak jah... anak pi'e... anak apit... anak kak nor... anak sedara dee... abg mirah... abg apih... budak kecik... comey... hahahaha...

Siapa yg mahu ditag?
farhan santacruz
aminx scofield
dzailin xylene
staqim philux
sue is pinky
lidah boye
pu3iman

awards daripada aminx tokio

Posted on 05092009

aku baru tau aku dapat award...

walaupom aku xmengerti ape makna semua ni...
aku ucapkan bebanyak mekaseh dan thanks kat aminx...
sesungguhnya ni la cara mu tunjukkan sayang mu kat aku...
hahahahahaha...
mcm gampang di selekoh gambang...
weh aminx mekaseh ah neh...
ni first award aku dpt...
tanpamu tiada la blog aku ni...
aku xtau dah nak tulis nape lagi...
hari ni boring...
ingat nak g shoping tp xjadi...
so lepak je la...
tgk video rancangan masakan utk hilangkan lapar...
aku ada sindrom cepat boring sekarang...
caw...

sendiri itu indah


Posted on 29082009

hari ni aku dgn ang memutuskan kami akan mendengar lagu² sedih je... aku rasa kalo mizie ngan stakim ada skali mereka pun akan bersetuju... aminx pun mungkin akan join skali... maka sepanjang ptg td aku dgn ang just dgr lagu² sedih... lagu org putus cinta dan dikecewakan... jika ptg td keluar lagu² bercinta maka akan dikutuk dan dikeji serta dihina la lagu tu... kami enjoy dgr lagu Demi Cinta (Kerispatih), Camelia (Irwansyah), Disenchanted (MCR), Pupus (Dewa 19), Ku Katakan Dengan Indah (Peterpan), Suara (Hijau Daun), Kau Ada Dia (The Lima), Bercanda Di Malam Indah (Lipstik), Kantoi (Zee Avi), Hampa Hatiku (Ungu), Saat Kau Pergi (Vagetoz), Cinta Ini membunuhku (D'masive) dan sebagainya... kami semua single... kami gagal dlm bercinta... kami dikecewakan... kami dilahirkan utk lonely... kami akan menikmati kehidupan single yg kami pernah jalani... single... bad boys... bebas walaupun sepi... tiada kongkongan dirasai... tiada siapa di jiwa ini... tiada cinta di hati... tiada kasih diberi... tiada sayang di kongsi... tiada rindu dirasai... cinta kami sesama sendiri... kasih kami milik kami... sayang kami hanya di hati... rindu kami untuk GC... tiba² ayat aku jd mcm puisi... hahaha... adakah cinta sejati tiada dlm kehidupan kami ini?? malas aku nak pikir lagi... sesungguhnya cinta itu hanyalah hubungan utk berasa mesra...
dan sesungguhnya bagi kami, sendiri itu indah...

selamat ulang tahun sayang

Posted on 25082009

aku nak cite pasal sorang wanita ni... actually hari ni birthday dia... bertambah satu tahun usia dia, aku tgk dia semakin bahagia... ok la tu... memang tu yg aku doakan selama ni... aku berjauhan dgn dia... aku kat kemaman dia kat KT... walaupun jauh kasih syg aku kat dia xpernah pudar... aku xbgtau kat dia pasal ni... tp aku rasa dia tau aku syg dia... tahun lepas time birthday dia tu aku xbg ape
² pun... masa tu modal xde... tahun ni aku bg hadiah... walaupun x seberapa tp xpe la... asalkan ada... at least dia tau betapa aku menghargai dia dlm hidup aku... baru 2 hari lepas aku jumpa dia... aku kuar dgn dia... dia tetap sama mcm yg aku kenal dulu... senyum dia, suara dia, wajah dia... semua aku ingat... susah nak cari org mcm dia... seribu wanita yg singgah dlm hidup aku pun juz datang dan pergi... x macam dia... kekal kukuh di hati aku... aku ingat lagi tahun lepas... masa tu hari raya... aku gi umah dia... ntah camne aku tertolak gelas kaca... jatuh... pecah... seingat aku gelas tu dr indonesia kot... mahal gak rasenye... dia tanye aku cedera x... xsangka aku dia lebih pentingkan aku dr brg berharga dia... pernah gak hari tu aku bengang ngan dia... aku sengaja tumpahkan air dlm kete baru dia... dia tau aku marah dia... tp dia xmarah aku... dia sabar je... makin lama aku jd makin syg kat dia... kadang² kalau aku balik ke KT aku susah nak jumpa dia... tp dia pernah bagitau aku... kat mana pun dia, lama mana pun xjumpa, aku tetap di hati dia... kasih sayang dia kat aku xberubah... aku xtau camne aku nak hidup tanpa dia... dia tu wanita pertama dlm hidup aku... di kejauhan ini, aku just mampu wish birthday kat dia... tiada kek yg dia suka... tiada brg kemas feveret dia... selamat hari jadi... semoga tuhan melindungi kamu... semoga tercapai semua angan² dan cita² mu... semoga diberi umur yg panjang... semoga sehat selama²nya... semoga dimurahkan rezeki... semoga bahagia dgn org tersayang... semoga ceria sentiasa... semoga tiada duka... semoga lambat mati... selamat ulangtahun ke-45 mama... abg bangga jd anak mama... u are the best mama in the world... take care always... abg sayang mama... you are the greatest woman ever... until the day i die, i always love u
...NORWANI BT ABDUL MUTALIB...

ku ceritakan kisah tentang kita

Posted on 22082009

aku xtau ape perasaan aku... i'm accidentally in love... aku suka kat sorang awek ni... korang xkenal gak... GC pun xkenal dia... aku bg nama R je la k... lantak korang la nak letak Rossa ke Rihanna ke Rahimah Rahim ke... aku kenal R baru 3 bulan... first time aku tgk R kat mydin mall... aku terserempak ngan dia kat tangga karaoke tu... tp aku xtego coz xkenal... R xpandang pun aku masa tu... pastu ntah camne bln 6 ari tu aku blh terjumpa R lg kat majlis umah member aku... aku usha la... aku mintak emel YM... maka start la kisah R dan aku... huhuhu... mula
² chating pastu mesej pastu dah start bergayut pastu aku g ambik & hantar R kt tempat dia study... 3 bulan je aku ngan R jd rapat... R byk cite pasal dia kat aku... aku pun ade cite pasal aku kat R... makin lama makin rapat... kdg² aku dah sampai tahap angau kat R... hahaha... aku pernah mimpi pasal aku dgn R... sampai tahap tu skali... R tau jaga hati aku... aku pernah bagitau R yg aku pernah smoking bile aku betul² tension... R xmarah... R just bgtau menda tu x elok... aku ingat lagi ayat dia... R hormat aku... kitorang satu kepala... R selalu bg nasihat kat aku... hari tu masa aku kena reject tu (kalo korang bace posting yg lame) dia ni la yg tenangkan aku... she lifted me up when i'm down... tapi langit x selalunya cerah... pantai pun boleh berubah... 1 hari tu ex dia ajak kapel dia balik... aku tau R still syg kn ex dia... last² diorang kapel blk... R plak gi cite kat aku... yela dah aku ni tempat dia bercerita... masa tu aku xtau la... hati aku mcm jatuh dr tingkat 80 klcc pastu sampai kat bawah kene pijak plk dgn kete... gile babi sedih lol... semalam ntah camne aku tersilap bgtau kat R yg aku suka dia... aku juz bgtau ape aku rasa... aku xsanggup nak pendam lama²... betapa leganya lepas aku luahkan semuanya... tiba² aku ngan R jd blur... xcakap ape²... aku sedaya upaya tahan airmata aku masa tu... aku takut penjelasan aku tu akan merosakkan persahabatan kitorang... dan masa tu la baru aku tau yg aku kena belajar bersyukur dgn ape yg aku ada... jgn jd tamak... not everyone can get what they want... eventhough its always in front of you, there's something that you can't have... aku cuba lupakan R... tapi xleh... sebab R selalu ada dlm mimpi aku... aku ingat lg lagu² yg R nyanyi kat aku dulu... yakinlah aku menjemputmu... masih cinta... so happy together... byk lg la... tp tu semua dh xde makna... dh jd kenangan je... skarang aku just mampu doakan R bahagia dgn bf dia tu... lagipun aku selalu dgr yg cinta itu x mesti memiliki... aku kena blajar trime knyataan... aku tau R akan baca posting ni... sory ye R... utk R, i smile coz we are friend but i cry coz thats all we will ever be... take care R... be happy always... no more tears k... thanks for everything... gracias...

the mystery of 11

no 11 ialah no selepas 10 dan sebelum 12... hahaha... aku saje² cari info pasal no 11 ni coz ade adik junior aku mintak... disebabkan ketidakcukupan masa dan time ni je yg dapat dicari... utk conan, pasal no 7 tu coming soon k...
  • 11 antara no yg jika diterbalikkan tetap memberi nilai 11 selain 0, 1 dan 8
  • bola sepak, kriket dan american football dimainkan dgn 11 org satu team
  • poligon bersisi 11 dipanggil Hendecagon
  • 11 ialah no atom utk sodium
  • Himalia adalah nama bulan ke 11 di planet Jupiter
  • 11 meter adalah jarak antara gol dan titik penalti dlm sukan bola sepak
  • jersi no 11 adalah paling popular dlm sukan ragbi
  • Ayrton Senna (pemandu lagenda Formula 1) memandu kereta bernombor 11 ketika beliau memenangi F1 World Championship pd tahun 1988
  • perang dunia pertama tamat pd 11 November 1918 pd jam 11 pagi yg digelar 'The 11th hour on the 11th day of the 11th month of the year'
  • Mozilla Firefox, Opera dan Internet Explorer 4 menggunakan F11 sbg key utk full screen
  • terdapat 11 helai daun pd bendera Kanada
  • filem Ben-Hur (1959), Titanic (1997) dan The Lord of The Rings: The Return of The King (2003) memenangi 11 Academy Awards
  • ulangtahun 7-11 ialah pd 11 Julai setiap tahun
  • 7-11 mempunyai kira² 34,100 cawangan di seluruh dunia
  • 11 Januari ialah tajuk lagu band Gigi
  • rahsia resepi KFC ialah '11 herbs and spices' yg belum dapat dibongkar sampai hari ini
  • WTC di USA diserang pd 11 September 2001
  • WTC sendiri berdiri spt no 11
  • New York City mempunyai 11 huruf
  • Afghanistan mempunyai 11 huruf
  • George W Bush mempunyai 11 huruf
  • New York adalah negeri ke 11 dibuka di USA
  • kapal terbang pertama merempuh WTC ialah 'Flight 11'
  • 'Flight 11' membawa 92 penumpang. 9+2=11
  • Flight 77 yg merempuh WTC membawa 65 penumpang. 6+5=11
  • jumlah semua penumpang dlm kapal terbang yg merempuh WTC ialah 254. 2+5+4=11.
  • 11 September ialah hari ke 254 dlm tahun 2001. 2+5+4=11
  • baki hari yg tinggal selepas 11 September ialah 111 hari
  • tragedi pengeboman di Madrid berlaku pd 11 mac 2004. 1+1+3+2+0+0+4=11
  • tragedi di Madrid berlaku 911 hari selepas insiden 11 September. 9+1+1=11
  • tarikh tragedi WTC merujuk kpd no emergency di USA iaitu 911. 9+1+1=11
tapi ni semua adalah fakta yg mungkin adalah suratan atau kebetulan... sesungguhnya setiap kejadian yg berlaku itu ditentukan oleh qada' dan qadar Allah SWT, bukan oleh nombor...
wallahualam...

the phenomenal of 23

Posted on 12082009

aku meminati nombor 23... sebab ape? sebab aku lahir 23 januari... tp lepas aku cek² dan cek² , rupa²nya nombor 23 ni ada banyak kaitan... antaranya yg aku jumpa ialah :
  • W ialah abjad ke 23. W bererti 2 point ke bawah dan 3 point ke atas.
  • Telegraf menggunakan 23 sebagai kod utk 'break the line'.
  • Kurt Cobain dilahirkan 1967 (1+9+6+7=23). Beliau mati pada 1994 (1+9+9+4=23).
  • Lagu pertama dlm album pertama side A band The Beatles direkod sebanyak 23 kali.
  • Psychick TV termasuk dlm Guiness Book of World Records dgn memasarkan album dlm masa paling pendek. 23 album dlm 23 bulan pada 23hb setiap bulan.
  • 23 Mac 1997 - komet Hale Bopp paling dekat dgn bumi iaitu 123 juta batu.
  • 23 saat diperlukan utk darah bergerak ke seluruh badan.
  • Secara purata seorg perokok menghisap 23 batang sehari.
  • TCP/IP port utk Telnet ialah 23.
  • 23 Disember 2012 - Kaum Mayan percaya kiamat berlaku pada tarikh ini.
  • John Dillinger merompak 26 bank, 23 daripadanya kerana duit.
  • Di dlm movie Airport, pengebom gila duduk di Seat 23.
  • Di dlm movie Hackers, data yg menyebabkan semua kekacauan diambil dari 'Data Bank 23'.
  • Dianggarkan 23,000 batu besar diperlukan utk membina piramid.
  • Terdapat 23 vitamin dan mineral dalam pil Centrum Silver.
  • Hiroshima dibom pada 6 Ogos 1945 (6+8+4+5=23) pada 8:15 am (8+15=23).
  • Terdapat 23 area tulang bersambung dari bahu ke hujung jari manusia.
  • Adolf Hitler memgetuai National Socialist Congress pada 23 Januari.
  • 23 Julai - tarikh di mana banyak UFO dilihat berbanding hari² laen.
  • 23 Julai ialah sambutan tahun baru di negara Egypt.
  • Hanya terdapat 23 abjad dalam bahasa Latin.
  • Terdapat 23 bangunan di kampus Microsoft seperti di Redmond, Washington dll.
  • Terdapat 23 gabungan huruf dan nombor di syiling U.S.A.
  • Nissan ialah brand kereta Jepun di mana "ni" ialah 2 dan "san" ialah 3. So Nissan bererti 23.
  • Michael Jordan memakai jersi 23 merujuk hari bapanya dibunuh, 23 Julai 1993. Dia menghabiskan season pertama sebagai 'Rookie' pada 1985 (1+9+8+5=23).
  • New York Yankees memenangi 23 kejuaraan dunia. Kejuaraan pertama dikecapi pd 1923.
  • 23 kromosom terdapat dlm sel seks manusia normal.
  • 23 ialah nombor atom utk Vanadium.
  • Sebagai tanda meminati Michael Jordan, David Beckham memakai jersi 23 di Real Madrid dan LA Galaxy.
  • Manchester City F.C. menyimpan jersi nombor 23 kpd mana² player sejak 2003 kerana kematian Marc-Vivien Foe pemain Man City dan Cameroon yg pengsan dan mati pada 2003.
  • Lagu Blink-182 'What's My Age Again' mengadungi lirik "nobody likes you when you're 23."
  • 23 ialah salah satu nombor selain 4, 8, 15, 16, 23, dan 42 yg digunakan dlm drama Lost.
  • Di dlm movie Jeepers Creepers, Creeper muncul setiap 23 tahun selama 23 hari utk mencari mangsanya.
  • Di dlm movie L: Change the World, maximum hari utk hidup ialah 23 hari sebelum seseorang itu mati apabila namanya ditulis di atas Death Note.
  • Titanic tenggelam pd 15 april 1912 (1+5+4+1+9+1+2=23).
  • Pada keyboard komputer biasa, abjad ke 23 iaitu W terletak di bawah serta di antara 2 dan 3.
  • 23 Mph ialah kelajuan maximum burung gagak Amerika.
  • The Paris-bound TWA Flight 800 meletup dan terhempas pada 17 Julai 1996 mengorbankan semua 230 penumpang dan crew kapal. Seats yg paling teruk rosak ialah 23J n 23K.
  • Jim Carrey ialah seoarang yg sangat obses dengan nombor 23. Dia ialah pelakon utama filem 'The Number 23' dan dia menukar nama syarikatnya kpd JC23.
  • WTC = W=23rd letter, T=20th letter, C=3rd letter.. 20+3=23.
  • 23 Januari 2003 - komunikasi pertama antara Bumi dan spacecraft Pioneer 10.
  • 23 Februari 1994 - aktres Dakota Fanning dilahirkan.
  • 23 Mac 1956 - Pakistan menjadi negara Islam pertama di dunia.
  • 23 April 2003 - semua sekolah di Beijing ditutup kerana virus SARS.
  • 23 Mei 1995 - edisi pertama Java Programming Language dikeluarkan.
  • 23 Jun 1972 - legenda bola sepak Zinedine Zidane dilahirkan.
  • 23 Julai 2005 - 3 bom meletup di Naama Bay, Egypt membunuh 88 mangsa.
  • 23 Ogos 1990 - Armenia mencapai kemerdekaan daripada Soviet Union.
  • 23 September 1996 - Fujio F. Fujiko penulis Doraemon meninggal dunia.
  • 23 Oktober 2001 - Apple Company memasarkan iPod.
  • 23 November 1936 - majalah Life pertama dipasarkan di USA.
  • 23 Disember 2003 - kilang gas PetroChina meletup dan mengorbankan 234 nyawa.
tu je yg sempat aku cari... kalo korang rasa ada lagi juz komen k... bak kata cikgu math aku time skolah dulu, setiap nombor tu ada keunikannya... lu pikir la sendiri...

love her or hate her its over

Posted on 07082009

jap nak mencarut... FUCKING!!!! sakit ati betol la... antara perkara yg akan berada d ranking top 3 menda paling aku xsuke dlm planet bumi ni ialah buat menda yg aku xsuke... aku ni kira benci la kalo kena buat menda yg aku xsuke buat... tp aku kena buat menda tu sekarang... lol tahap gile babi H1N1 ni... kalo korang nk tau aku kena lupakan awek yg aku minat tu... ye la dah kene reject... xkan nk membusybodykan diri kat dia plak... aku bkn xde harga diri sampai nak kena buat camtu... hahaha... dah la susah nk lupakan seseorang ni... so terpaksa la buat cara lame... nak tau ke ape carenye?? ade la... ni rahsia... hahaha... aku dah mule mengegokan diriku ini... sory la kpd awex² yg tego aku ke miskol aku ke emel aku ke mesej aku ke MMS aku ke webcam aku ke 3G aku ke yg aku xlayan k... just ade beberapa org je yg dpt meruntuhkan keegoanisme aku ni... sory ye semua... aku manusia gak... kdg² ape yg berlaku kat kita akan berlaku kat org laen gak... so bila menda ni dah jd kat aku dgn secara jujur tanpa segan silu aku akan membuatnya kat org laen gak... hidup ni mcm roller coaster jap kat atas jap kat bawah... masa kat bwh tu jenguk² la org kt atas... dan masa kt atas tu jgn lupakan yg di bawah... ntah peribahasa ape aku ckp ni... kalo ade sape² yg faham sila explain kat aku k... aku pun xfaham... k la... nak out... menggilakan diri jap...

pavillion+GI JOE+mcD+bukit bintang+lepak+cuci mata+buang duit+ehem² = gila tahap infiniti

she sing this song to me

Posted on 03082009

sejak dari dulu ku menyintaimu
kau tahu begitu namun kau berpura
ku masih teringat kau peluk diriku
dan telah membuatku menyintaimu

sudah berapa lama
diriku ini tak bertemu mu
mungkin ku harap jua
kau merindu ku sebagaimana ku merindu mu

cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyinta dirimu
ku hanya menunggumu
mengata kau cintaku
ku kan berjanji menyinta mu sayang

setelah kau pergi jauh dari sisi
tiada ku cinta selain dirimu
ku ingin bersama dengan mu selamanya
walaupun sehingga ke akhir nyawa
mungkin kau tak mengerti maksud ku dulu pada dirimu
kini ku kan menyinta dirimu itu sehingga ke akhir waktu

cinta antara kita
tiada penghalangnya
walau akhir usia
ku menyinta dirimu
ku hanya menunggumu
mengata kau cintaku
ku kan berjanji menyinta mu sayang

********************************************

tau x lagu ni??
duta & baizura kahar...
cinta antara kita...
gile sweet kan??
ada awek nyanyi kat aku...
huhuhu...
tp bukan awek aku pun...
nak tau sape??
biarlah rahsia...
anyway thanks for lifted me up when i'm down...
u really cheer me up...

*thanks gak kat dzailin sebab ajar cara letak lagu kat blog*

tragedi GC di KFC

Posted on 13062009

Amaran: blog ini mengandungi unsur lucah dan ganas yg agak keterlaluan...

kul 5 pagi tadi aku+ang+stakim+hazwan gi breakfast kat KFC batu burok... xramai sangat la org... ade 4 meja yg didiami... masa kitorang sampai tu ade 2 awek usha... tengok²... kitorg dh biasa semua tu... so x la panik sangat... nak dijadikan cite, 2 awek tu duk dgn 3 mamat... awek² tu bajet hot je... sorang tu rambut ala² liyana jasmay... tp rambut je... muka tu aku xtau mcm sape... mmg xde org muka mcm beliau ni... nak kata hodoh tu x la tapi menjurus ke arah jijik... camne ek?? lu pikir la sendiri... yg pakai tube hitam tu plak bajet seksi... setakat nampak lurah ngan G-string ko aku xheran pun... kucing aku pun x stim... nenek aku time muda lagi hot la wei... yg mamat² tu pulak... adoyai... aku bukan nk kate la... kita ni ciptaan tuhan same je... tp mamat yg pakai cap tu kalo dikira dr segi skala ritcher, bahagian tapak tong sampah lagi suci kot... yg 2 ekor lagi tu camne nak cakap ek... hmmmm... korang try geselkan muka korang atas jalan raya... tgk hasil dia... camtu la muka dia... aku bukan nak keji tp just bg pandangan... diorang bergelak ketawa sampai xingat ape... hello bai lu kat tempat awam cover² la wei... ni gelak kalah pontianak... pastu awek bajet hot tu siap mencarut lagi... dah la ada budak kecik dlm KFC tu... xsenang duduk mak dia... kot² anak dia ikut binatang 5 ekor tu... lepas abis je makan burger kami pun caw... duk kat luar menghirup udara dan asap segar... pastu 5 lahabau td gi toilet... aku xtau la diorang buang air ke ambik gambar ke buat projek ke ape... time kitorang masuk dlm kete nk blah tu diorang ni pun follow... follow kete kami dan gune lampu besar... walaupun silau aku selaku pemandu kena cool... hahaha... pastu kitorang ajak la race tp diorang xberani... diorang follow gak... sampai la kat pasar bukit besar diorang U-turn... aku ingatkan mamat driver tu berani la nak potong ke himpit ke... ni x... xde batu ke bro?? setakat nak tunjuk kat awek² ko tu aku xheran la... awek² murahan tu mmg sesuai utk mamat² x bersunat mcm ko... hahaha... aku bukan la hot or emo pasal tu... aku just nak bagitau kalo korang tu org terengganu buat la cara terengganu... korang nak huhahuha tu xsalah... tp tengok² la sekeliling... lebih² lg kalo pempuan... aku xtau la salah sape... maybe salah ibu ko mengandung atau salah bapak ko x pakai kondom... laen kali kalo nampak kete aku lagi follow la lg... aku mmg suka menda² camtu... hahaha... mark my words, GC xtakut ape² k...

GC dan fantasia cinta

Posted on 20052009

tajuk gempak je... hahaha... ang yg bagi tajuk tu... setelah melakukan survey ke atas, bawah, depan, tepi dan belakang ahli² GC aku tu, maka terciptalah blog ini... soalannya mudah...
"~siapakah pilihan anda utk dijadikan awek @ isteri~"
hahaha... sila undi kapel mane paling sesuai... LoL...

Inoue Maou & Arif
inoue maou ni pelakon jepun... heroin cite Hana Yori Dango... ala cite F4 tu... tp versi jepun... member aku ni memang suker tgk citer jepun... pernah la nak buat rambut ala² hero jepun tp xjadi... dia cakap dia pilih awek ni coz (1) awek ni ada lesung pipit (2) dia suker awek rambut camni (3) pastu muka comel... comel ke?? boleh la... muka awek ni mcm nerd je... padan x 2 org ni?? lol la...
*arif try senyum macam awek ni... same x?? hahaha...
Burn & Kristin Kreuk
kristin kreuk... sape x kenal?? aku xkenal jugak asalnye... heroin citer smallville kat tv3 tu... merangkap awek superman... burn ni pulak memang mat superman... dulu xpernah miss cite smallville... xtau la aku dia tgk smallville ke tgk awek ni... hahaha... beliau memilih awek ni sebab lawa, padan dgn dia (ye ke??) dan mengingatkan dia kat seseorang... siapakah gerangan dirinya?? jeng jeng jeng... aku pun xtau... hahaha... lol...
*kristin kreuk buat² muka nak mintak burn suap aiskrim tu....
Zhao Wei & Ang
zhao wei pilihan hati ang?? mula² agak kurang menjadi kepercayaan aku... xsangka pulak taste mamat ni camni... zhao wei pelakon china dlm shaolin soccer tu... yg tebar roti tu... yg botakkan kepala tu... yg langgar tiang gol tu... hahaha... bak kata ang, "zhao wei muka dia cute, rambut pendek membuatkan beliau cantek dan sesuai sangat dijadikan isteri kedua..." sory zhao wei... aku xcakap... ang yang cakap... hahaha... sesuai ke?? lol jugak yg ini..
*ang menutup mulut menahan air liur tgk zhao wei selak kain... hahaha...
Aminx & Alyssa Chia
peminat cite kungfu mesti la minat awek kungfu kan? alyssa chia ni pelakon cite swordsman III... pelakon taiwan... agak tersasar dari awek² org laen yg berasal dari jepun atau korea... aminx cakap dia minat awek ni sebab pandai kungfu, lawa dan manja... manja ke?? camne dia tau awek ni manja?? haa yang ni kita xtau... hahaha... kalo anda rasa mereka secocok, undilah mereka... hahaha... aminx lol...
*aminx berpakat dgn alyssa chia buat² cool...
Konok & Siti Nurhaliza
akhirnya tiba yg berjiwa kemaluan... eh silap... berjiwa kemelayuan... sape xkenal siti?? kalo xkenal xtau nak cakap la... konok memilih siti?? hahaha... konok cakap "artis ni nampak sopan, cute dan cantik..." betul la kot... siti memang camtu... pastu aku rasa mesti sebab suara siti best... datuk K tu kalo korang nak tau datuk konok... xgitu?? hahaha... lol la xde pic konok yg laen...
*siti malu² kucing tgk konok berpakaian begitu... agak seksa... hahaha...
Preity Zinta & Hazwan
dari malaysia kite terbang ke india... ni pun sorang lagi... cari jauh nun di bombay... slumdog millionaire betol la... hazwan ni suke awek ni sebab ada lesung pipit, rambut panjang paras bahu, pastu ikal mayang, muka dia comel, xrendah sangat dan body dia ok... teramat detail sekali jawapanmu... hahaha... aku rasa ni mesti sebab awek dia kat india... ntah la... tapi padan ke?? huhuhu... pic hazwan ni pic curi lol...
*hazwan buat muka manja... geli pankreas aku melihatmu... hahaha...
Apex & Ayumi Hamasaki
kita kembali ke jepun... sape xkenal ayumi hamasaki?? ala artis jepun tu... selalu jd model pepsi la spek mata la henfon la... apek cakap ayumi ni comel (ye ke??) pastu suara dia best dan gaya dia... aku tgk cergas semacam je awek ni... konsert 2 jam xpenat langsung... minum tongkat ali ke ape... hahaha... apex dan ayumi... laen je name tu... so kepada awex² yg minat kat apex tu,
pastikan anda ada ciri
² ayumi hamasaki k... hahaha... apex pose lol...
*apex dan ayumi bagaikan pinang dibelah sampai hancur lebur...
Ye Eun & Armia
dari jepun kita singgah korea kejap... sebab kat korea ada ye eun... sape ye eun ni?? menurut armia, ye eun penyanyi kumpulan wonder girls... mmg aku xtau la pasal awek ni... bila aku tanye mamat ni sebab ape pilih awek ni, dgn muka slumber yaya oag dia jawap "kawen ngan dia boleh dapat baby comey, pastu dapat gi jepun sokmo & dapat luaskan keturunan..." hahaha...
jawapan dr seorang MPP TATiUC... sangat
² lol...
*gaya seorang MPP bila awek tunjuk love... jgn amalkan k... gelap masa depan... hahaha...
Nasrul & Jojo
kita gi amerika kejap ek... jumpe jojo... ni bukan jojo mcm tora maenan budak² tu... ni jojo artis tu... lagu dia kalo xsilap aku tajuknye 'Leave' kot... nasrul ni nak yg muda² dan gila² remaja je... dia cakap dia pilih jojo sebab female, lawa dan suara jojo best (memang la dah name pun penyanyi...) tapi seingat aku dalam henfon nasrul ni xde pun lagu jojo... minat ape gitu?? hahaha...
lol kuasa dua la...
*jojo tengok mcflurry kat tgn nasrul tu mcm setahun xmakan... hahaha...
Rita Rudaini & Mizie
rita rudaini?? artis yg gaduh ngan lisdawati tu?? yeah... sesungguhnya ni la pilihan di hati mizie... mizie langsung xkesah dia ni gaduh ke gusti ke wife aidil zaquan ke... hahaha... mizie ni seorang yg patriotik kalo korang nak tau... sebab tu dia pilih org melayu... pilihan kedua dia??
jeng jeng jeng... fazura... hahaha...
lol jugak yang ni...
*mizie berlakon gayut dgn rita... dgn muka ala² mike tyson menang cup prix...
Staqim & Kaley Cuoco
kite kembali ke rahmatullah... eh silap... kite kembali ke amerika lg... sebab mamat ni pilih org amerika jugak... kaley cuoco... pelakon cite '8 simple rules...' aku xkenal sangat minah ni... yg aku tau staqim suke kat dia sebab dia berambut perang, ada bibir yg menawan dan seksi...
ni staqim cakap k... aku taip je... sesungguhnya staqim ni lol... hahaha...
*staqim cuba pose mcm kaley cuoco tapi xjadi... dah macam ape dah muka mamat ni... hahaha...
Maki Hirokita & Apih
dan aku?? punye la byk name awex² yg terlintas di jalanraya pemikiran aku ni, last² aku memilih dia... sape kenal ashiya mizuki?? yeah... dia la ashiya mizuki... heroin cite hanazakari no kimitachi e... pjg gile tajuk... aku suke gaya dia dlm cite tu... cergas, bersemangat waja dan muka dia cute bangat time marah... hehehe... tp aku xminat sano k... aku lagi suke nakatsu... sbb perangai dia same ngn aku...
hahaha... aku memang lol...

*aku segan nak tgk dia lame
²... tgk sket² pun jadi la... hehehe...

happy mothers day

Posted on 10052009

hari ni hari ibu... so selamat hari ibu kepada semua ibu² di serata alam fana dunia ini... aku baru je hantar SMS kat mama... wish selamat hari ibu... aku xleh cakap menda² camni depan² mama... konfem aku nak nangis... tp ok la kan... aku nangis sebab mama... bukan sebab kalah bola ke sebab awek ke... hahaha... mama... semalam abg potong rambut... mama selalu cakap style camtu xlawa utk abg... sebab tu abg potong... walaupun abg simpan dr raya tahun lepas... tu sbg hadiah hari ibu tahun ni... sory tahun ni xde kek & pizza mcm tahun² lepas... huhuhu... jasa mama kat aku xterbalas... bila aku ada problem, aku selalu kenangkan wajah mama... sebab mama la semangat aku berkobar²... sedangkan mama yg pompuan tu pun boleh kuat semangat, inikan pulak aku... mama cool... mama xcepat melenting... nasihat mama lembut tp tajam... suara mama rendah tapi makna dia dalam... mata dia redup tapi renungannya menusuk... tangis dia sayu tapi cukup utk aku memahami sesuatu... langkah dia lembut tapi hati dia keras utk redha menghadapi segala dugaan... berbahagia sgt² aku rasa kalo dpt bg sesuatu yg teristimewa kat mama... susah nak cari pempuan mcm mama... awek aku??? entah... tengok la dulu... huhuhu... kepada mama

Norwani Binti Abdul Mutalib

thanks for all of your sacrifice that i can't repay... thanks for all the ways u help me grow... thanks for everything that u've done for me... u're the best mama... i love u more than anything... peace!!!


from the bottom of my heart,
MOHD. AFIF RASHDAN SHAFIE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...