My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

15 November 2011

biarlah kalau orang tak suka tak apa





Satu gambar gay tersebar di Facebook pagi tadi. Gambar aksi panas antara dua remaja lelaki. Berpeluk erat seperti suami isteri. Bercium pipi seperti merpati dua sejoli. Button 'Like' ditekan kerana keberanian dan kebodohan mereka ini. Berani memuatnaik dan membiar semua itu tersebar dengan pantas sekali. Bodoh kerana gambar itu bukan hasil seni fotografi untuk dikongsi.



Everyone knows bad boys have more fun.


Kemudian datang satu lagi gambar seorang perempuan seksi. Dengan hanya berseluar dalam putih mata dikenyit menggoda lelaki. Ditambah dua gunung mekar tersergam rapi. Saiznya mungkin satu tapak tangan tidak mencukupi. Sayangnya puncak gunung sudah bertukar warna sama sekali. Pasti sudah kerap digauli. Ribuan 'Like' kebanyakannya dari lelaki dan ribuan komen banyak yang mengeji. Sama seperti gambar tadi gambar ini juga di 'Like' sama sekali.


Dan hasilnya banyak chat dan mesej diterima tidak henti-henti. Ada yang ketawa kerana benda yang di 'Like' tadi. Tak kurang yang memberi nasihat semua itu hanya duniawi. Malah kerana satu 'Like' itu ada yang mengatakan satu tindakan berani. Gelaran 'Gila Seks' juga dapat secara percuma tadi. Perkataan "Thumbs up" dan "Fuck up" hadir berselang seli.



Cik adik cik abang cik kak yang disayangi. Saya memang kaki 'Like' dan itu saya akui. Apa yang keluar di Facebook saya akan 'Like' tanpa fikir dua tiga kali. Bukan semuanya kerana suka tapi kebanyakannya kerana menghargai. Mungkin juga kerana hobi. Saya tak kisah kalau ada yang tak puas hati. Saya pun tak kisah kalau ada yang tak suka dengan perangai saya ini. Because I'm not a Facebook status and you don't have to like me.



ps : I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not ;)




11 comments:

Mra Mastura said...

haha xmarah pun :D

DOMU-KON said...

even dh bca dua kali pun..still xpham entry nie..

kid khairiyah said...

wow! stylo ayat. takpelah. redha je ape org nk cakap kan. yg penting tak kacau hidup org lain

ainna baijan said...

be careful next time...

N A T A S Y A ツ said...

suka hati awak la ~ ^^

Eyda Syahida said...

orang duk kecoh sal tu tp sy takde nampak pape pon. hiks!

btw,, beware yep! :p

Khai said...

entry sekarang dah tak ada 'kun kun'

kenapa? :O

MOY said...

mmg kau patut ckp macam tu :D hehek

cikpia said...

ha ha.....

aku isu2 camtu aku langsung tak baca, tak tengok. apatah lagi nak LIKE atau nak kutuk orang2 macam ko yang LIKE.

let them be what they want to be. nanti kat sana pepandai la bawak diri.

Akim Iqbal said...

kun kun dah hilang ? Hahahahahaha

Aninda Trimarsa said...

hi, i found most of your article are inspiring. But it's hard for me to understand the meaning. Would you please write it down in english?
i use to speak indonesian, so malay language confuse me.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...