My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

03 November 2011

kita ghairah bernafas dalam ego sendiri





"Kenapa serabai sangat kau sekarang?"
"Aku malas nak smart-smart..."

"Afif, awak macam tak mandi je pergi kelas..."
"Tak lah. Memang style saya macam tu..."

"Yang kau macam tak terurus sangat ni kenapa?"
"Saje je. Aku terurus ke tak sama je..."


Dan jawapan mereka, sama.


"Kau dah la ego, bodoh sombong pulak tu..."

"Awak ni terlampau ego, tahu tak?!"

"Kau dengan blog kau sama je. Ego!"


Tapi bila giliran aku...


"Salah kot coding kau ni. Error nanti..."
"Weh aku tahu la apa aku buat..."

"Kalau letak lagu kat blog letak la yang boleh pause..."
"Blog aku suka hati aku lah!"

"Kau sanggup tak makan sebab nak beli rokok ni?"
"Kau jangan sibuk hal orang lain boleh tak?"


People call it ego, some call it arrogant but I call it confident


Kau, aku, kita, semua sama.
Kita semua, tak kira siapa, bernafas dalam ego sendiri.


ps : Jangan kita terlalu pandai menghakimi. Nilai dulu diri kita sendiri ;)




13 comments:

sitihalisa said...

setuju! :)

lurunharima said...

like always.. suka ur entry apeh!!

syirah rasid said...

shutujuuu! yeahhhhh

* rock \m/

s u a r a h e a R t y said...

kdg2 sesak nafas sebab kena bernafas dlm ego sendiri :)

cikpia said...

kalau terlalu tunduk pada cakap2 orang, di mana letaknya maruah dan harga diri kita..... sesekali meng-ego itu perlu.....

Ikhwan said...

Bukan ego tu tapi bodoh sombong.

wasabi onee-san said...

yeah..! totally agree

dayfeda hassan said...

totally agree..jgn ego sgt ok..^_^

bella luna said...

kadang2 ego itu penting,.melalui egolah kita mampu membentuk character yang confident,.dan ego tidak semestinya bodoh sombong, setiap orang ada egonya yang tersendiri, cuma janganlah melampau dan sampai memudaratkan diri sendiri,.

hafiz hafizol said...

terbaik...

mengaku dulang paku serpih
mengata org dia yg lebih..

:) :) :)



--------------->>

ego jugak !

Fatin Aliyya said...

so true, dun judge a book by its cover kan.x x smua org phm kita.

Mra Mastura said...

saya pnggil awak ego. tp xmaksudkn awk ego sngt2 pun :D

Eyda Syahida said...

kite semua sama.. bernafas dalam ego.. untuk mempertahankan hak dan kemahuan masing-masing. kan? huhuhu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...