My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

13 November 2011

url tag from hazwani everything nothings



Tag yang simple daripada Hazwani Mohd. Soalan dia, kenapa url saya macam kat atas?


Apihelnino.blogspot.com?



Apih itu merujuk pada gelaran. Mohd Afif Rashdan Bin Shafie, tapi ramai orang panggil Apih.


El Nino sebenarnya satu perkataan. El Nino bermaksud budak lelaki kecil. Kenapa El Nino? Satu, sebab tu gelaran untuk pemain bola sepak Sepanyol yang memang aku minat iaitu Fernando Torres, bekas penyerang Liverpool yang main untuk Chelsea sekarang. Kedua, perangai aku memang macam budak kecil. Ketiga, sebab nama tu cute. Aku namakan kereta yang usung aku ke sana sini dengan nama Nino, rakan sekelas panggil aku Nino dan ada orang panggil aku Ninokie sebab dia cakap aku cute. Ni tak tipu okay. Awwwwww sangat rasanya.


Taufan El Nino merujuk pada taufan kecil, sesuai dengan nama El Nino yang bermaksud budak kecil. Taufan La Nina pula taufan besar.


Menurut sejarah yang dijumpai dekat Google, El Nino dan La Nina adalah dua beradik. La Nina adalah kakak, El Nino sebagai adik. Jadi taufan besar dipanggil La Nina sebab dia lebih besar dan taufan kecil dipanggil El Nino.


Dengan ini, aku tag mereka yang berikut :

Liniey Mustaffa - http://siperempuandara.blogspot.com/
Mi Cah - http://pelangi-pelangidanbintang.blogspot.com/
Rose Deana Imbran - http://
suarahatisipujaanhati.blogspot.com/
Hazimah Fauzi - http://princess-eima.blogspot.com/



ps : Hindari taufan Elnino, dekati Apihelnino dot blogspot dot com ;)




3 comments:

ainna baijan said...

haha...pnjg sungguh description!

Cik Nurul said...

peehhh~ hihi ^^

hazwani said...

thanks ..hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...