My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

08 August 2010

akhirnya aku rasa bosan takde awek





Kunkun!!




Dulu aku rasa cinta tu tak la penting sangat bila ada kawan-kawan. Mungkin betul. Mungkin sebab masa tu kawan-kawan aku pun single. So bila tengok orang lain couple, aku masih boleh cakap "Ala rilex la. Bukan aku sorang takde awek..."


Tapi tak semua benda akan kekal. Kadang-kadang kita ingatkan hujan sampai ke petang rupa-rupanya hujan di tengah hari. Sebab walaupun kita dah rancang tapi bukan tugas kita yang menentukan.


Kalau dulu, ramai kawan aku yang single. Sekarang dah kurang. Kalau dulu, masing-masing takde masalah kalau aku ajak keluar. Tapi sekarang mesti ada jawapan tambahan.



"Wei jom lepak malam ni..."

"Aku lewat sikit la. Awek aku nak call..."



"Aku lapar. Jom la pegi makan..."
"Pegi la dulu. Aku nak chat ngan awek ni kejap..."



"Wei lepak ah dulu. Baru pukul 11.00 ni..."

"Sorry bro. Awek aku ajak webcam. Esok ah lepak lagi..."



"Wei order la nak minum apa..."
"Kejap lagi la. Aku nak balas mesej awek ni..."


All Alone | Even there are many people


Bukannya aku jeles kawan-kawan aku ada awek. Cuma aku yang rasa kelainannya. Sebab last sekali aku yang tetap takde awek. Sebab aku taknak ada awek hanya sebab aku nak ada awek. Aku nak ada awek bila aku betul-betul rasa bersedia. Bosan kan hidup ni. Haishhh....




Kunkun!!




32 comments:

meowwmania said...

alahai..meruntun hati baca

jom couple! muahahah :D

kay-N said...

Hehe..betul2 jgn ada awek sbb orang lain dah ada awek..dlu pernah gak dok kat situation camni..huiii..pastu terus tambah kawan ramai2..so nisbah org single bertambah..haahahHw

cik akma yazid said...

haha..
chill la bro..
xda awek, xda pakwe bkn bermakna kita x laku..
jz x bersedia..
kalo setakat couple untuk isi jiwa yg 'kosong', better x payah..
tggu bila dah betoi2 sedia..
okay??

Tomato Gurl's Life said...

sedih baca..pernah alami cam2 jgk..tp pk +ve la...kl copule just nak isi jiwa kosong tak guna jugak..better jumpa yang betul2 terus kahwin..huhu...

Lidah Boye said...

sedih lak bnyinye...
cri la awek sorg...
hahahaha~

Azewas32 said...

waaaa....bnyk awek komen tuh...huhuhuhu...plih jer sorang....huhuhuuh...

selembut salju said...

pandai azewas pomot..
ilexx ar apih..
hewppy2..
single is better sometimes!!!
=)
peace like ur name.. r_peace..
hehe

Anonymous said...

awk ad saya..
~~heeeee

apih el nino said...

meowwmania...
macam tak caye je ajak declare dalam blog kan?
hehehe...

apih el nino said...

kay-N...
kawan dah ramai ni...
nak masuk 1000 dah dekat FB...
tapi memang best pun single...
hahaha...

apih el nino said...

cik akma yazid...
betol betol betol...
ni bukan nak isi jiwa kosong...
cuma nak cari calon menantu mama...
hehehehe...

apih el nino said...

tomato gurl's life...
betol betol betol...
tapi kena cari dari sekarang la...
sebab dah tua dah ni...
hehehe...

apih el nino said...

lidah boye...
bukan senang nak cari awek...
tu je pengajarannya...
hahaha...

apih el nino said...

azewas32...
bakpe mu x kata awek komen kat FB aku...
kan senang...
hahaha...

apih el nino said...

selembut salju...
dulu nama aku lain la...
sebab tu aku jadi gini...
betul x azewas?
hahaha...

apih el nino said...

anonymous...
saya ada awak?
tapi awak sape ek?
hehehe...

Azewas32 said...

selembut salju,dulu nma sbnrnye adlah afif rashdan...tp sjak xde awek dh tkr nme jdi apih elnino...

|niey| said...

adeh..mude lagi nie..ilek ler..

Black_roses92 said...

rilex la bro.. kite xde pakwe, idop je.. roomates sume sbuk buang mse, kite sembang skaki..ngn pakwe dorang.. hehe..

apih el nino said...

azewas32...
dulu nama dia dewa arjuna...
pastu tukar jadi laen...
tu yang sebenarnya...
hahaha...

apih el nino said...

|niey|
muda-muda ni la cepat bosan...
hehehe...

apih el nino said...

black_roses92...
takde pakwe jugak ke?
sama la kita...
single is simple...
hehehe...

sya rossa said...

I'm single because I was born that way..lolol

Azewas32 said...

dewa ker???? hihihi.....

apih el nino said...

sya rossa...
good to hear that...
hahaha...

apih el nino said...

azewas32...
makan nasi cucuk paku,
bakpe buat-buat tak tahu?

Anonymous said...

"Sebab aku taknak ada bf hanya sebab aku nak ada bf"

xsgke aku jmpe org yg berpikiran sama cam aku.
kagum sekejap.

-bukan anonymous-

apih el nino said...

anonymous -bukan anonymous-
kagum jugak aku sebab ada orang sama fikiran macam aku...
hahaha...

felis catus said...

bagus pe x couple..kang xde r tmbh dose byk2..
org pn x fitnah yg bukan2..
da smpy mase t carik je calon yg baik n trus kawen..
x pon..amek pilihan mak ayah je..
insyaAllah berkekalan..
aku pn sigle gak..
bunge yg belum dipetik bkn sekuntum.. alamak..sastera lak..hee~
juz jd dr sndiri..
jgn trpengaruh ngn kwn2 anda..
single is simple..w0ha..(^^,)

apih el nino said...

feliz catus...
wo wo wo wo...
i like that statement...
single memang best...
walaupun kadang-kadang sunyi...
tapi apa yg anda katakan memang benar...
tiada yg benar melainkan yg benar belaka...
thanks for your advice :)

jihan said...

ish ish ish

Anonymous said...

huuuuuuu ~~ tu la manusia skrg bro . ada awek abaikan member .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...