My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

18 August 2010

cakap je aku babyface kan senang






Kunkun!!



Hari Jumaat lepas aku dengan Farhan Santacruz pergi Kuantan sebab kehidupan yang membosankan di TATiUC menjadi bertambah bosan bila takde aktiviti menarik. Nak korek hidung pun tak boleh. So plan asalnya nak pergi bazar tapi terbabas ke Cherating dan terus sampai Kuantan.


Dalam perjalanan balik ke kolej aku tu, sebelum masuk ke Cherating, ada satu roadblock. Dekat-dekat nak raya ni memang banyaklah Ops-ops ni. So dengan sepantas kilat aku pakai seatbelt dan buat muka innocent. Bila sampai turn kereta aku je polis tu mintak IC dengan lesen aku. Then lepas. Camtu la citenye.


Sekatan Jalan Raya | Kadang-kadang gangguan jalan raya


Bila masuk je sempadan Pahang-Terengganu je, ada satu lagi roadblock. So bila sampai je turn aku, sekali lagi polis mintak IC dengan lesen aku. Macam la muka aku ni muka penjahat. Tapi lepas jugak akhirnya.



Cuma yang agak suspicious kat sini ialah kenapa setiap kali aku drive dan ada roadblock, mesti kena tunjuk IC dengan lesen. Pastu siap tanya lagi "Kenapa rambut dalam IC ni panjang tapi sekarang pendek?" Hadowww la. Macam kesalahan besar je potong rambut ni.



Pernah jugak sekali tu aku bagitau polis tu, takkan aku nak drive kalau takde lesen. Dia cakap muka aku macam budak-budak. Cakap je la babyface ke macam Justin Bieber ke. Kan senang. Segan ke nak cakap benda betul? Sekurang-kurangnya aku bangga la jugak. Takde la berhenti sia-sia je. Hahaha.


Babyface kan? | Cara-cara buat muka innocent


Oleh sebab laptop aku rosak, dan sedang koma sebab harddisk problem, aku tak dapat update sangat blog ni. Khamis ni laptop aku operate so doakan dia sehat macam sebelum ni supaya blog ni akan sentiasa terupdate. Doa kalian semua amat dihargai. Ni fast update sebelum berfasting. Hahaha.




Kunkun!!



32 comments:

dak eina (◕‿◕) said...

perasan...baby face konon...hekhekhek

lurunharima said...

tak habis3 perasan..=p

wah sekarang enche apeh dah tak rajin balas komen kat shout box nampak~ haha

nie bila nak jenguk blog saya??

kay-N said...

hhahahaha babyface???wek!!sy xpernah kena pun walupn org salu cakap muka sy cam budak 14 taun! hahahaha..=pp

Khai The Kerozer said...

time roadblock..aku penah kena mntk IC...IC time darjah 6..haha...polis usha jer... :P

meowwmania said...

baby face erk?? hehehe...

apih el nino said...

dak eina...
perasan tak membatalkan puasa kan?
hehehe...

apih el nino said...

lurunharima...
dah jenguk blog kamoo...
eh kalau tinggal pesanan kat shoutbox tu letak link blog okay...
senang apih nak cari...
hehehe...

apih el nino said...

kay-N...
ye ke tak pernah?
lol jeles la...
rasa malas nak drive sebab kena buat keluar macam-macam...
tapi betul la...
muka awak macam budak 14 tahun...
hahaha... :P

apih el nino said...

khai the kerozer...
giler ko IC darjah 6...
IC darjah 6 aku dah jahanam...
hahaha...

apih el nino said...

meowwmania...
taklah...
tak babyface pun...
takde takde...
hehehe... :P

Tomato Gurl's Life said...

babyface??hahha..perasan la mamat ni...

n@jwamz said...

haha klako! iyer laa.. babyface la sgt yer...
ngaku sudaa.. mmg ciptaan Allah ni indah2 belaka..
awk dgn babyface nyer...ngeeee(T_T)

missamy said...

hehe .
bbyface ek ? :P

lurunharima said...

hahaha.. yer3 t saya letak yer cik apeh~:)

Lelaki Ini said...

adeyh!
poyo jewk ayat!
hahaha...

apih el nino said...

tomato gurl's life...
naseb baek mamat yang perasan kan...
saya apih bukan mamat...
hahaha :P

apih el nino said...

n@jwamz...
memang ciptaan Allah tu hebat...
so kita kena la hargainya...
hehehe...

apih el nino said...

missamy...
tak la...
mana ada...
takde takde...
hehehe :P

apih el nino said...

lurunharima...
okay...
thanks sebab menolong...
hehehe...

apih el nino said...

lelaki ini...
hahaha...
rilex bro...
poyo di bulan puasa tak salah...
hahaha...

Azewas32 said...

baby face???? huhuhuh...bkn baby dh nih.....toki face dh pn...hahahah..

apih el nino said...

azewas32...
wei jeles cakap je la wei...
hahaha...

lurunharima said...

hahaha.. mostly welcome :P

apih el nino said...

lurunharima...
okay okay :)

Anonymous said...

err...rrr..ad 0ag kimslm kt awk.
(-_-")

apih el nino said...

anonymous...
oh waalaikumsalam...
sape ek?
hehehe...

sheera catus said...

pergghhh..kesah id0p kite same le..terharuuu...sob sob..;)
dr dulu smpy skrg org igt dak skolh mngh je..
plg mude cam muke dak drjh 6 kot..
jauh t0l beze 21thn ngn 12thn..agknye nti um0 51 org igt 15 thn kot..waahh..bangge2..w0ha..(^^,)
pasni bley la ko tls post rahsie mndapat wajah awet mude sntiase..h0h0..(^_^#)

apih el nino said...

sheera catus...
tak terkata aku bila dapat tau kita senasib...
sebenarnya ni semua anugerah...
hargailah ia...
chewah ayat takleh blah tu...
hahaha...
btw ko tau ke rahsia dapat wajah awet muda tu?
bagitau la kalau tau ek...

sheera catus said...
This comment has been removed by the author.
apih el nino said...

sheera catus...
delete komen ek?

kupu-kupu_cinta said...

hahaha

jihan said...

bhahahahahahahahahahahahahahahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...