My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

15 June 2010

keep trying or give up for love




Kunkun!!



"Love is something wonderful..." Itu kata Arif Morales kat blog dia. Ya. Memang wonderful. Aku sendiri pernah rasa betapa wonderfulnya cinta.


"Apih. It comes when it comes..." Kata Syazni Along masa kami lepak hari tu.


"I didn't search for it. It came to me..." Kata Staqim Philux baru-baru ni.


Ayat-ayat itu kalau diterjemahkan dalam bahasa Melayu memang akan menikam kalbu aku. Bukan sebab aku tak pernah bercinta. Tapi sebab cinta itu tiada buat masa ini.

What Is Love | It take years to know what love is

"I want her as my love and I get her with my own efforts..." Itu kata-kata semangat Capix Konok masa aku lepas clash dulu.


"Wait for your love. You deserve it soon..." Itu kata Armia Drogba.


Menunggu. Memang dah lama aku tunggu. Mungkin tak sampai beberapa tahun tapi bagi aku masa tu sangatlah lama.

You Belong With Me | Its a love story baby just say yes


"He's now can touch and feel the taste of love..." Kata Farhan Santacruz sambil menunjuk ke arah Ridhwan Apex yang baru dilamun cinta.


"Love someone who is joyful than someone being down all the time..." Nasihat Nasrul Adydas yang masih aku ingat.


"I just want to fall in love with her..." Begitulah kata Aming Scofield. Walaupun belum berbalas, tapi dia ada someone. Someone special.


"Love is not about age. It's about heart..." Dan itu kata Hazwan Celebo. Dia muda setahun dari aku. Cinta dia tetap kukuh walaupun cinta jarak jauh.

Cats Catch Love | Distance doesn't matter


"It's nice to know that I'm not the only one that feels this way. Hahaha..."
Itu bicara spontan Mizie Messi bila dia tau aku single.


"Never give up. Eventhough I've had my heart broken I'll never give up. Because love is a wonderful feeling..." Aku selalu cakap ayat tu dekat aku sendiri. Saja nak buat sedap hati.


"Love always come at the most unexpected moments..."


Memang cinta tu hadir tanpa dijangka. Sape sangka cinta boleh berputik bila ada wanita pijak kasut sekolah yang baru aku beli? Sape sangka cinta boleh berputik bila seorang wanita sanggup hantar aku ke hospital masa aku excident? Sape sangka cinta boleh berputik bila seorang wanita sanggup bersengkang mata untuk dengar masalah aku?

You Teach Me How To Love | Now you're gone


"Apih. Never give up on love because love is everywhere around you. Not only in a relationship with one person. Your family is love. Your friends is love. You are love! That's what life is about. Love..."


Adalah sangat memedihkan bila aku sedar cinta itu ada di sekeliling aku tapi aku tak dapat merasa cinta itu walaupun setitik.


Should I keep on trying or give up on love?

Poyo+Koya | Serius ni gambar lama


*post ni agak koya dan jiwang. Serius aku takde idea nak update*




Kunkun!!




36 comments:

aming said...

first..debor dop?hahaha

ciq b said...

2nd..debo giler..
haha

itisrajah said...

love is like a rythm.
rentaknya banyak sangat.
susa nak folo.
cuba kalau; love is like a blog.
easy to follow.
like i follow you.
anyway, setiap satu dari kita, Allah ciptakan berpasangan.
siapa pon pasangan kita, insyaAllah, akan kita temui di pertengahan jalan.
oleh kerana itu, jangan pernah berhenti berjalan.
penat cmne pon, terus berjalan.
orait?
good luck!
=)

cik marina encik norman said...

love is when u can't let go ;)

apih el nino said...

aming...
tahniah la first...
sentiasa update macam stakim ye...
hahaha...

apih el nino said...

ciq b...
second ek?
tahniah jugak...
mu ingat lumba lari ke apa...
hahaha...

apih el nino said...

itisrajah...
kalau cinta macam blog so susah bagi aku...
aku susah nak follow orang...
cinta aku camtu gak la kot...
susah je memanjang...
hahaha...
tapi best huraian kau...
apih el nino likes :)

apih el nino said...

cik marina encik norman...
love is when you can't let go?
maksudnya?
hehehe...

aq itz m3 said...

mening of love its so hurt..
every topic of love
make me sad
waaa :'(

aten koppa said...

u should be thankful that at least ko pnah gak bercinta..ak tabik kt ko bcoz u brave enough to open ur heart 4 some1 n been heart-broken(cewahh,,jiwang plak ak ni)..keep looking 4 love if ur heart still can stand another painful burden..hihi

selembut salju said...

like like like like like like like like like
background pics tu chantexx sgt
huhu
pata batu buruk kew?

pu3iman said...

jiwang abis.... (lap mata ngn tisu byk2) aiiihhh...sungguh mengHURUHARAkan jiwa :p

Jantan Keparat said...

uiks!
besh2!

apih el nino said...

aq itz me...
no matter how hard thats love there are wonderful feeling at the end...
pandai-pandai je aku ni...
hahaha...

apih el nino said...

aten koppa...
life is about pain...
i believe there are a happiness beside all the pain...
hahaha...
tak sangka aku kau komen kat sini aten...

apih el nino said...

selembut salju...
mu like amende weh?
tu kat pantai batu buruk la...
tapi tu pic lama giler...
tahun 2008 kot...

apih el nino said...

pu3iman...
huru-hara ek?
takpe...
nah tisu...
buat lap air mata tu...
tu tisu aku kesat tangan tadi...
boleh guna lagi...
hahaha...

apih el nino said...

jantan keparat...
stylo giler nama...
thanks bro...
huhuhu...

aten koppa said...

well u go fight 4 it but 4 me,,ak xsnggup nk rse pain tu..haha
sal ko xsngka plak?
p/s:ak suke bce blog ko n blog ko ni la the only blog yg ak bce..hahaha

cik marina encik norman said...

apih el nino, love is when u can't let go means that when u love someone, u can never let him/her go, no matter what happens. orang cakap bila itu betul cinta, bila kita lepaskan dia, dia akan datang balek. tapi bagi saya, kalo kita cinta dia, kenapa lepaskan, kenapa putus asa? hehe!

apih el nino said...

aten koppa...
aku rela fight dan rasa kepedihan tu...
sebab aku percaya ada kebahagiaan di sebalik penderitaan...
macam ayat citer jiwang je...
hahaha...
anyway thanks la...
elok kau jadi promoter blog aku kat tatiuc...
hahaha...

apih el nino said...

cik marina encik norman...
bila dalam satu keadaan di mana hanya ada 2 pilihan...
sama ada lepaskan atau terus menahan kepedihan...
ramai orang memilih utk lepaskan...
kalau lepaskan dan dia kembali, thats love...
kalau lepaskan dan tidak kembali, takde jodoh la tu...
memang susah nak lepaskan tapi kadang-kadang kita kena berkorban demi orang yg kita sayang...
kalau kita bahagia bila tengok dia bahagia walaupun dengan orang lain, that is the true love...
hehehe...

cik marina encik norman said...

haha yeah true true. tapi kalo saya la kan, saya takkan kembali kepada orang yang lepaskan saya. kalo betul cinta kenapa tak sanggop menahan kepedihan. hehe! tapi yelah, orang laen2 ;)

apih el nino said...

cik marina encik norman...
mungkin la awak fikir camtu...
tapi bagi saya utk melepaskan tu kena la bersebab...
biasanya lelaki la kan...
selalu berkorban demi wanita...
giving up doesn't mean you are weak, its mean you are strong enough to let it go...
tapi macam awak cakap la kan...
laen orang laen cara :)

aten koppa said...

jgn ko terluka lg suda..tp single pon ok pe..
life as a single person is better then org yg b'kapel..tu pndapat ak la..
hahaha..setakat ni ak da promote blog ko kt 5 org bdak tati..

selembut salju said...

like posting niyh la

apih el nino said...

aten koppa...
single memang okay pun...
serius aku suka single...
tapi kalau lama-lama boring gak...
kau tak tau la camne...
hehehe...
kau promote kat sape lak ni?
malu kot aku nanti...
hahaha...

apih el nino said...

selembut salju...
like?
woh!!
macam status facebook je like-like ni...

selembut salju said...

hor lah
hehe

apih el nino said...

selembut salju...
aku tau mu nak like tapi takde ikon kan?
mu buat la sendiri...
hahaha...

aten koppa said...

aku da 21thun single..da xrse ape2 da..janji ad member2..sudaa cukup..haha
ak promote kt beto,man,bed,term,sue and etc..
sex2 ak je tu so ko xyah la malu..hihi

apih el nino said...

aten koppa...
bagus la kau 21 tahun single...
memang member-member tu penting kan...
kau promote kat budak-budak tu takpe...
jangan kat lecturer sudah...
tak pasal-pasal aku kena tulis buletin kan pasni...
hahaha...

selembut salju said...

bkn wt buletin..
wt (EL) explanation letter..
sokmo kene nge lecture..
nk wt ganew..
dapt studen mcm aku..
nakal dok owh
ahhaha

apih el nino said...

selembut salju...
baiknya mu wat explaination letter...
kalau mu buat tu tak nakal la...
jangan buat terus...
tu baru nakal...
pastu nyanyi lagu 'jangan nakal...'
hahaha...

selembut salju said...

make sure alif aziz xmarah bila aku nyanyi..
sbb aku telah myumbangkn lagu dia yg hot itu
lalala~

apih el nino said...

selembut salju...
dia tak marahnya...
dia tak berani kalau ada aku...
hahaha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...