My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

25 June 2010

berita baik untuk perokok tegar






Kunkun!!


Mesti ramai yang teruja dengan tajuk tu kan? Ye tuan-tuan dan puan-puan sekalian. Kenapa ada puan-puan dalam tajuk rokok? Sebab sekarang dah ramai perempuan merokok. Serius aku tak suka. Langsung tak nampak cool.


Ni aku nak tunjuk something. Bukan nak promote cuma aku terkejut ada benda macam ni. Nama dia Cigafil. Nama panjang dia Cigarette Filter. Nama Melayu dia penapis rokok. Nama Cina dia pergi la tanya orang cina sendiri.

Ezy-2-Quit | Ezy-2-Born-A-New-Smoker


Tengok gambar atas. Yang kat kiri tu la Cigafil. Tak mahal pun. Pergi je 7-Eleven ada jual kat situ. Aku sendiri tak faham kenapa mesti ada benda ni sedangkan orang sibuk buat 'Kempen Berhenti Merokok' dan sebagainya. Mungkin orang dah tak larat nak buat kempen atau letak gambar bayi merah dan leher berlubang kat kotak rokok tapi bilangan perokok tak berkurang.

Cynical Cigarette | It's fool and not cool


Tu bahagian sisi Cigafil ni. Point yang last sekali paling tak tahan. Helpful in quit smoking effort and increase your chances of succeeding. Aku rasa makin ramai orang hisap rokok ada la bila ada benda ni. Mesti orang fikir bila ada penapis mesti tak bahaya sangat. Macam penapis teh la. Kalau guna penapis teh mesti habuk teh tak masuk so air teh tu selamat diminum.

Silent Killer | Easy to start not easy to stop


Ni cara penggunaan Cigafil. Letakkan je camni. Pastu korang akan hisap rokok sambil menjawab pertanyaan tentang benda ni. Okay sila ignorekan tangan yang memegang rokok itu sebab dia bukan smoker.


Bila aku tunjuk benda ni kat tok ayah, dia dengan slumber je cakap...


"Ajal maut di tangan Tuhan. Bukan di puntung rokok..."


Okay. Tok ayah memang stylo. Dah 40 tahun hisap rokok. Hahaha.



Kunkun!!



14 comments:

ciq b said...

aku cam knal jari yg pgg okok 2..
ahaks

selembut salju said...

owhhh..
sape yg beli cigafil tu..
org yg guna tu apa komen dia?

eqacashperlala said...

mmg terhebat jawapan tok ayah anda.

anyway, harap2 bnd ni dpt reduce jumlah perokok

nesca said...

betul2.. dah start susah nak berenti

Kaito said...

camne dia tapis rokok tu eh? nak tau gak...

apih el nino said...

ciq b...
jari yang pegang rokok tu tak hisap pun...
serius tak tipu...
hahaha...

apih el nino said...

selembut salju...
ada la mmember aku beli...
dia cakap rasa rokok tetap sama walau guna benda ni...
hahaha...

apih el nino said...

eqacashperlala...
harap camtu jugak la...
semoga bilangan perokok dapat dikurangkan...
rokok bahaya untuk kesihatan...
macam iklan je ni...
hahaha...

apih el nino said...

nesca...
betul la kan...
macam ada pengalaman je kau ni...
hahaha...

apih el nino said...

kaito...
entahlah...
aku tengok kat hujung dia ada lubang kecik...
mungkin kuantiti asap yang masuk lagi sikit kot...

Khai The Kerozer said...

cm xbest jer bnde tu..
cm budak bru blaja isap..ahhaha
tp ak x isap rokok...wakaka

pu3iman said...

nape tak guna penapis kopi tu je.... kan senang hehe :p

apih el nino said...

khai the kerozer...
memang tak best sangat pun...
sebagai langkah berjaga-jaga je tu...
aku tau sebab aku pernah hisap...
hahaha...

apih el nino said...

pu3iman...
baik guna penapis teh je terus...
boleh buat penutup muka sekali...
hahaha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...