My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

25 January 2015

terbaik dari langit




Selalu juga aku tengok filem Melayu tapi jarang aku buat review atau ulasan. Kenapa? Sebab tak sedap. Sebab nampak 'bodoh'. Takkan kau tak ada kawan yang selalu kutuk filem Melayu? Tapi kalau aku tulis pasal sesebuah filem itu tandanya memang cerita itu layak ditulis.


Aku suka cerita Terbaik Dari Langit. Enjoy! Itu yang paling penting - berbaloi - walaupun aku cuma download, bukan tengok wayang. Sebab jarang ada cerita Malaysia yang bagi kau 'nikmat' sepadan dengan masa dan duit yang kau keluarkan.


Terbaik Dari Langit sebuah cerita yang direct, yang simple. Tapi bila habis, 10 orang akan ada 10 persepsi berbeza. Mungkin bingung, mungkin tergantung, mungkin berkelahi pendapat, mungkin tak dapat terima, mungkin kau kutuk sebab cerita 'sampah'. Itulah yang aku rasa.


Pendapat aku : simple tapi sangat bermakna. Tak banyak cerita Melayu macam ini. Bunohan pun bermakna tapi kompleks. Mungkin simple macam The Journey.




Persahabatan, jadi diri sendiri dan berani. Itu tema Terbaik Dari Langit. Berani buat apa kau nak, berani jadi apa kau nak jadi, berani bercakap "Tidak". Sebab tak semua orang berani berkata "Tidak".


Tak perlu rasanya sentuh tentang lokasi, cinematography atau pelakon sebab memang terbaik dan 'kena'. And the script was very, very clever.


"You takkan menyesal, Terbaik Dari Langit!"


"I'm not trying to be different, I'm just trying to be me."


"Masa dekat sekolah dulu, kalau kau baca buku kau tak faham, buku bodoh ke kau bodoh?"


"Kita asyik buat benda nak bagi orang faham, kita sendiri tak faham."


"Sebelum professional, kena rasional dulu."


"Pandang langit, jangan lupa tanah."


"Kalau tak cuba mana tahu tak suka? Kena cuba dulu bro baru boleh ada pendapat."


"Bila tekanan tinggi, kita cari ruang."


"Bila kucing engkau sayang tersesat di jalanan
Pasti ia akan mencari jalan pulang
Jika sahabat sejati meninggalkan dirimu
Untuk apa kau bersedih kerna ia pasti kembali..."



... dan banyak lagi inspirational quotes. Tengoklah sendiri. Memang terbaik dari langit!


ps : "Cerita UFO tapi tak tunjuk alien pun." - Kontradiksi mendalam ;)



5 comments:

Hafiz Hafizol said...

hai bro. mintak izin share quotes tu kejap.. thanks :)

MISS COMPLICATED... said...

Jap2..new entry nie mcm lain la..sllu ble bcer blog awak cm berima di ujung..tp kali nie cm ada yg missing sket..hee..ape2pun I will continue reading ur blog..so keep on writing k..thanks

Maria Firdz said...

menarik//

sherlina karina said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi wwwasianbet77com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

Obat Ejakulasi Dini said...


LANGSUNG KLIK AJA GAN/SIST


BEST SELLER PRODUK
TOKO ACHONG - HUA

 

RAHASIA MENJADIKAN PENIS BESAR DAN PANJANG

 
TIPS MERONTOKAN BULU SECARA PERMANEN

 
CARA PRIA DEWASA MAKIN TAHAN LAMA SAAT BERCINTA

 
TIPS BIAR SEMAKIN DI SUKAI ISTRI

 
CARA MUDAH MEMPERBESAR PAYUDARA

 
SOLUSI MEMPERBESAR PAYUDARA DENGAN CEPAT

 
CARA MENINGGIKAN BADAN

 
SOLUSI TEPAT MENUMBUHKAN RAMBUT BOTAK

 
OBAT PENYUBUR SPERMA BUAT PRIA MANDUL

 
OBAT PERANGSANG MEMBUAT WANITA BERGAIRAH SAAT BERCINTA

 
CARA MEMBUAT WANITA MERANGSANG BIAR MAU DI AJAK ML

 
TIPS MEMBESARKAN PENIS DENGAN MINYAK

 
COBRA OIL MINYAK PEMBESAR DAN PANJANGKAN PENIS

 
CARA MENURUNKAN BERAT BADAN TANPA OLAHRAGA

 
INGIN PUNYA TUBUH LANGSING DISINI SOLUSINYA































KLIK

JUAL BERBAGAI PRODUK : "Obat Pembesar mr.P, "Alat Terapy Pemanjang mr.P, "Obat Vitalitas Sex Kuat dan Tahan Lama, "Obat Herbal Cosmetik Kecantikan, "Aneka Obat Peningkat Libido Sexsual Wanita, "Alat Bantu SexToys P/W

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...