My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

31 December 2014

selamat tinggal 2014




2014 tahun mula bekerja. Kerja biasa-biasa. Biasakan diri bangun pagi redah kesibukan manusia. Ambil tahu politik pejabat macam mana. Ambil tahu masalah-masalah luar yang orang lain bawa. Ambil tahu masalah budak-budak yang baru nak kenal dunia.



2014 tahun bercuti! Serius aku rindu Krabi. Duduk tepi pantai Ao Nang tengok terbenam matahari. Pulau yang memang hebat sekali. Sebenarnya dekat Malaysia pun ada semua ini. Cuma pemandangan jadi berbeza bila bertukar lokasi. Dan aku rindu Phuket sekali. Cuci mata dekat Bangla Road malam hari. Apa ada dekat situ tak boleh cerita dekat sini. Yang isteri tolong jaga suami.


2014 tahun aku konvo dekat TATIUC. Ya aku bergelar graduan tahun ini! Dapat bunga, coklat dan macam-macam lagi. Tamat sudah seksaan mahasiswa Degree Computer Network Security. Balik konvo demam dua hari.


2014 tahun yang boleh dibangga. Berjaya dapatkan kerja. Berjaya naik kapal terbang buat julung kalinya (25 tahun hidup baru merasa). Berjaya urus kewangan seadanya. Berjaya beli TV LED 42 inci dan PlayStation 4 walaupun cuma ada 2 game saja.


2014 tahun paling ramai orang tanya nak kahwin bila. Rilekslah semua. Aku tengah gigih simpan duit belanja. Benda lain semua dah ada. Baju pengantin aku dah tahu butik mana. Catering pun aku tahu nak ambil dengan siapa. Cuma bakal pengantin perempuan saja belum jumpa. Ayat ini mungkin kelakar tapi serius calon belum jumpa.


2014 tiada lagi. Pergi bersama memori. MH370 gagal dijejaki. MH17 pergi tak kembali. Soalan UPSR bocor buat pertama kali. Banjir yang menggila dan meninggi. Dan QZ8501 buat kami kembali meratapi. Pergilah 2014 pergi. Datanglah 2015 bawa semula senyuman pada kami.


ps : Years end. But memories last forever. Hello 2015 ;)



 

6 comments:

Hafiz Hafizol said...

Best entry nie.. Nora bagi 5 bintang okey.

Qisse Karim said...

Buatlah entry pasal phuket & krabi tu. Nak tau camne u travel...

asna hayani said...

hurm..selamat tinggal 2014...semoga tahun 2015 jauh lebih baik daripada tahun 2014...dan lebih banyak entry yang menarik dan best tahap gaban..haha

Saljiah Zafirah said...

krabi tempat yang selalu disebut2 oleh kwn nk gie jalan2..tak tahu la bila nak sampai,nak abis study dh ni...huhu

ICHI kejupenyet said...

Wah macam best jep travel kan..

Obat Ejakulasi Dini said...


LANGSUNG KLIK AJA GAN/SIST


BEST SELLER PRODUK
TOKO ACHONG - HUA

 

RAHASIA MENJADIKAN PENIS BESAR DAN PANJANG

 
TIPS MERONTOKAN BULU SECARA PERMANEN

 
CARA PRIA DEWASA MAKIN TAHAN LAMA SAAT BERCINTA

 
TIPS BIAR SEMAKIN DI SUKAI ISTRI

 
CARA MUDAH MEMPERBESAR PAYUDARA

 
SOLUSI MEMPERBESAR PAYUDARA DENGAN CEPAT

 
CARA MENINGGIKAN BADAN

 
SOLUSI TEPAT MENUMBUHKAN RAMBUT BOTAK

 
OBAT PENYUBUR SPERMA BUAT PRIA MANDUL

 
OBAT PERANGSANG MEMBUAT WANITA BERGAIRAH SAAT BERCINTA

 
CARA MEMBUAT WANITA MERANGSANG BIAR MAU DI AJAK ML

 
TIPS MEMBESARKAN PENIS DENGAN MINYAK

 
COBRA OIL MINYAK PEMBESAR DAN PANJANGKAN PENIS

 
CARA MENURUNKAN BERAT BADAN TANPA OLAHRAGA

 
INGIN PUNYA TUBUH LANGSING DISINI SOLUSINYA































KLIK

JUAL BERBAGAI PRODUK : "Obat Pembesar mr.P, "Alat Terapy Pemanjang mr.P, "Obat Vitalitas Sex Kuat dan Tahan Lama, "Obat Herbal Cosmetik Kecantikan, "Aneka Obat Peningkat Libido Sexsual Wanita, "Alat Bantu SexToys P/W

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...