My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

28 December 2010

10 tandas paling pelik di dunia





Kunkun!!


Tandas memang tempat yang penting dalam hidup. Jangan tak tahu, tandas memainkan peranan penting untuk menarik pelanggan kalau dari sudut perniagaan. Sebab tu dekat luar negara boleh wujud tandas macam ni.


Save The Trees, Shanghai Shopping Complex
Kotak tisu ini akan ditukar setiap hari sebagai peringatan jangan membazir.


Wash Your Hands, USA Toilets
Peringatan kepada lelaki untuk basuh tangan lepas buang air.


Skateboarding Lessong
Ditemui di tandas sebuah tempat bermain ais di Eropah.


WWF Toilet, USA
Peringatan untuk menjimat penggunaan tisu. Diperbuat daripada kayu asli.


Schizophrenia Awareness
Tandas di sebuah klinik. Jangan tengok lama-lama cermin tu.


Natan Jewelry Shop, Brazil
Rasanya cermin ni kena letak kat Malaysia sebab ramai sangat suka masuk kedai barang kemas tapi tak beli apa satu pun.


ESPN Office Mens Toilet
Kencing atas padang bola dan cuba masukkan bola ke dalam gol menggunakan air kencing. Wekk!


Ski Jump Toilet, Tokyo
Motif dia mungkin nak suruh rasa gayat dan cepat buang air bila duduk tinggi-tinggi atas gunung salji ni. Dah la sejuk.


Mini Cooper Mens Toilet
Sesuai dengan moto Mini Cooper, "Test Your Handling Skills" jadi cuba test dapat tak lalu celah-celah kon kecik tu menggunakan air kencing. Wekk lagi!



Axe Lingerie Unisex Bathroom, Uruguay
Tandas yang mana coli dan panties bergantung di merata tempat.
Hanini Putra suka tak?


Tandas rumah aku biasa je. Cermin pun dah pecah sikit. Berbaloi ke berhabis duit hanya untuk tandas? Setan je pun nak lepak dalam tu.


Kunkun!!






30 comments:

whitelover said...

cemin kat Natan Jewelry Shop, Brazil tu wase2 nye op dopleh letok kat mesia sbabnye gua dop cukup tinggi

waveX said...

tandas yg ski tu mantap..

Aqila Safuan said...

hahah.menarik sihh!

i am S!L4H.. said...

ade yg bestt ade yg ape tah...heee
tp bgus la care yg nk slmtkn bumi tu...

Nabilah said...

hahahh . memacam ! :D

sebab tandas tempat setan la kena kasi cun , setan mana duk tempat cun-cun . ngee ~

ainakhani said...

suka yang dari kayu tu. tempat tisu.
sampai mesej ke hati.

honeyvsbee said...

haha depa banyak duit..kalau bee banyak duit pun bee buat cantik2 tandas tu..walopun setan jer duk situ tp kebersihan mencerminkan perwatakkan kita...hihihi

TunTeja said...

cool! haha

Aini Adam said...

tandas kat klinik tu..seram pelik je tengok

fyna said...

creative lak....

Nurul Suraya said...

haha best2

aida4eva said...

best tgk :) hihi

iszieylyanziy said...

fuyyo,,best,,y pntg bersih kn

mizzapple said...

macam2 jenis tandas. ngee

aqeyLs said...

hahaha. hebatlah tandas klinik tuh;)

laskar rainbow said...

perghhh!! terbaek wokkk tandas..rasa nak yg cermin ada rantai tu;DD

Khai said...

cool.....

haniniputra said...

oi, apesal tag sy kt coli ni. grrr *kejamm.
nway,seniituindah ;)

shada wentz said...

suka! :D

maicher said...

ski jump toilet ah stylo!
hohoho

hans said...

seram aku tgok tandas skizo tu
hahahaha

P/S : Laksa Sarawak Versi Alor Setar Memang Sedap

tomatokering :) said...

betol3 , membazir je . asal jaga kebersihan dah lah kan . :)

Mra Mastura said...

yg ski tu cambest! hehe..
tandas asal kemas,bersih dah cukup :)

Anip™ said...

yang ade tiang gol tu menarik..hehe..bole golkan..haha..dengan pancutan yg dashat..

Latest Entry :
-> Blog Review Special : Aq Naim, JOm Terjah !
-> Apa Kaitannya Games Island Trible Ini Dengan Idola Kecil 3, Pelik ?

missamy said...

tnds kat klinik tuhh siyes mnakutkan :|

Nur Amira Ramli said...

haha..klaka..:)

tiqaa said...

aha ade2 je idea dyorg nih

miszes ugly said...

menarik and tertarik..

D'lla said...

cewahhh..toilet..hik3 kelakor
janji penting bersih :)

iKhRam said...

masih lagi bernafas di ego mu..
maafkan saya sejak kebelakangan ni agak sibuk sedikit..

ok..
tandas.. siapa sangka hari ni di dalam tandas pun kita boleh memberi mesej dan pengajaran secara tak langsung kepada manusia.. saya tak pernha menyangka.. manusia diberik sedikit pemikiran sewak tu masuk ke dalam tandas..

tandas di malaysia hari ni
byknyer gejala yg tidak sihat..
semua itu mempengaruhi mentaliti rakyat.. pernah anda sanggup menahan air kencing mahupun air besar semata2 ingin membuangnya di rumah tetapi bkan di tandas awam..??

itulah senario hari ini.. tandas bukan lg tmpat yang selamat dan selesa untuk pengguna.. bukan salah pengusaha sebaliknya salah kita sendiri berakal seperti manusia kelas ketiga..

seperti biasa dgn menghadapi masalah sampah di buang di mangkuku tandas.. terutama pad wanita dan kertas tisu.. itulah maslah utmaa mengapa tandas di malaysia menghadapai masalah tersumbat dgn kerapnya..

tandas awam pusat vandalism dan luahan perasaan yg tak tentu arah tujuan.. yg meraih simpati seks murahan dan pendidikan seks yg tiada tauliah.. malu juga kalau ada kanak2 yang bertnya..

"gambar tu macam kita 'punyakan'.. tp kenapa dalam gambar tu ada rupa rambut? orang laki pun ada rambut jugak ker kat situ??"

sebagai orang dewasa.. apa yg mahu kita jawab.. definisi pendidikan itu berlaku secepat dan tidak formal seperti itu..'

itulah masalah tandas awam kita
masalah kita
dan berapa ramai rakyat kita ang penitngkan isu tandas di rumah, di sekolah, pejabat dan byk tempat lg
agama kita sukakan kebersihan sebenarnya..

tandas kita tanggungjawab kita la..

yang benar
ikhram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...