My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

29 December 2010

episod cinta dua aiskrim murah




Kunkun!!


Ini entry jiwang. Kalau anda hati batu, simen, konkrit, jangan baca.


Semalam, aku keluar pergi pergi kedai 24 jam. Tidak ramai orang di situ. Aku menuju ke peti aiskrim. Ada satu pasangan kekasih sedang memilih aiskrim.

"Awak nak aiskrim mana?" tanya lelaki itu kepada kekasihnya.
"Ambil yang sama dengan awaklah" jawab perempuan itu.


Selesai memilih, mereka menuju ke kaunter bayaran. Giliran aku memilih aiskrim. Aku mengangkat aiskrim yang dibeli oleh pasangan kekasih tadi. Tapi aku meletakkannya semula. Aku memilih aiskrim lain untuk dibeli.

It's better to be with no one than to be with the wrong one


Aiskrim yang aku beli, saiznya lebih besar. Harganya juga lebih mahal. Perisanya juga lebih banyak.


Aku keluar dan duduk di satu meja. Tidak jauh dari aku, kelihatan pasangan tadi sedang makan aiskrim sambil berbual mesra. Lelaki itu langsung tidak menghiraukan siaran langsung bola sepak di TV plasma di hadapannya. Aku pula melihatnya dengan rasa cemburu dan pilu.


Aiskrim mereka mungkin lebih kecil. Aiskrim mereka mungkin lebih murah. Aiskrim mereka mungkin tak semanis aiskrim aku. Tapi aiskrim mereka yang kecil, murah dan tidak manis itu jauh lebih bernilai daripada aiskrim aku.

The melody in my life has gone since you left


Andai berada di tempat wanita itu, aku akan tersenyum bangga kerana mendapat seseorang yang sangat menyayanginya iaitu lelaki tersebut.


Andai berada di tempat lelaki itu, aku akan tersenyum puas kerana mendapat seseorang yang menerima apa saja keputusannya iaitu wanita tersebut.

I don't know why this picture tells a thousand words


Dan, aku merasa pilu kerana aku pernah berada di tempat mereka.

Smile because someone loves you now


If you were me, you would understand what I feel.


Moral of the story : Makan aiskrim RM1.00 dua biji lebih kenyang daripada aiskrim RM2.00 sebiji.


Kunkun!!



41 comments:

Diary Kurang 1/2 ONS said...

hemmm jadi ingin ice krim disubuh ini hehehee

whitelover said...

cite2 HB gini menarik perhatian teacher sally op

iKhRam said...

hahaha
aiskrim yg lebih besar tu akan lebih sedap kalau dikongsi..

relax..
itu time aiskrim yang kcik2 tu sedang bergembira..
saat ia mencair kita tak tgok lagi..
cinta da psang surutnya
hidup sendiri pun ada kebaikannya..

cuma
selagi boleh membuat pilihan
pilih la yg betul2 terbaik untuk diri sendiri
cemburu hari ni boleh tp jgn la sampai membuat bahana pada diri sendiri k?
usah rasa berjauh hati
akan ada setipa jodoh yg ditetapkan tuhan

tp saya rasa
anda belum lagi sesuai bercinta
lebih baik nikmati aiskrim yg besar dan byk perisa itu hari ni seorang diri..
sebab esok lusa mungkin tahun2 akan datang
anda akan makan aiskrim dalam bekas
yg sikongsi dengan isteri, anak2 dan mak abah mentua..
hahaha

jadi nikmati aiskrim seorang diri sepuas2nya

iqbalhakimi said...

jiwang pih..hehe..pelik je ayat aku mersa pilu tu..putus cinta ke?.. =P

.F.e.Q.a.H. said...

yamapi!!!!!

woot-woot said...

erk erk erk..apekah..gua tak men ah eskem eskem cornetto

makan eskem itik ngn awek baru syiok ma !

jom join contest ni !

best of the best contest !

darjeelingSketch said...

ni kes sedey mkn sensorang la ni..meh mkn aiskrim ngn sy..nice n3

wawa azam said...

aiskrim tu kalo makan time tenang dpt menghayati keenakan dgn penuh kenikmatan..hehe..don't worry even makan aiskrim beso sorg2...t masa depan mkn sama2 family lak...kan meriah gtu :)

nekkenproject said...

Waaaaaaah... Hebat betul entri CINTUN nih! Best~!

ainakhani said...

haha. kalau aku lagi suke tgk bola dari layan pasangan kat sblah. haha jahat jahat.

miss husna said...

wah...touching33~

Aina Azman said...

nice entry. phewwit. :)

honeyvsbee said...

hurm ada nada kekecewaan disitu,hihi

CaDLyNN said...

ala sedihnye~

Dark Chocolate said...

err..ni sebenarnya luahan perasaan eh ? hee

yana :)) said...

woooooo~
sangat2 b'makna en3 ni.. :D

Aini Adam said...

rase terliur nk makan eskrem je. haha

erlaisyaexora said...

eh eh blanje ice cream ;)

Myra Ayreen said...

dah bila Afif El Nino Mula terasa akan ksunyian anda ....

myssmie said...
This comment has been removed by the author.
myssmie said...

t's better to be with no one than to be with the wrong one
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ SUKA!!!
haha.. aiskrim2.. murah ke mahal ke, ttp cair dalam mulut.

haishh... mau pergi kedai sat g! =p

LyNn HaMzAh said...

nak beli ice cream la skjp lagi...

nUmara... said...

chill ja pih!! :)

L said...

keh3,,, naseb bek ak x jiwang.. hahaha, nice bro!

Khai said...

apih...sesungguhnya cinta itu untuk di cari..bukannya untuk di lihat...come on bro.. :)

Tuan Penasihat said...

aei apeda cerita aiskrim.......
good story bro. nice :)

aqeyLs said...

ahaha.. ak waser ko x seswai la tulih entry jiwengx2 ayam cam nih..

x braper enjoy aer bacer.. huhu

Azewas32 said...

hahaha...aiskrim leni pn dh naik hrga dh....pasangn tuh kongsin sbb nk jimat duit....hok laki tuh nk smpn duit nk kawen ngn hok puan tuh...sbb hntran ye mhal ngat...haha..

Cikin said...

sweet nya . makan eskrem sesama .
utk anda , jgn laa jeles . heeh :)

misyamissyou said...

aww..sweet! kan..smpai xhirau bola..bagus gile dpt bf/suami cm ni

Rosliza Roslan said...

love make my life

+akufobia+ said...

(doa makan.)aumm.

sheera catus said...

alamak..aku hati konkrit..xleh bace ni..tp terbace la pulak..aiseh..len kli bli la eskrem dlm bekas bsr tu bley mkn kenyang 1 family..5rggt je..he~:D

rukhi said...

loves make me strong. mmg memberi sejuta kata :)
ni dalam buzzer beat kan ?

nurawanees said...

sweet story..i noe wut u feel..,but life is goes on..wake up n do something,..+___+

Anna said...

sweet gk cter ni~ xpe k,ada jodoh,jmpe lain ;)

Reen Azreen said...

oh abg yamapi....sgt cool...!ouchhhh

bantalijau said...

romantik bai..

aq ske la apih..
pasni.,banje aq skali mkn aiskrim..~

Miss SB said...

nak aiskrim! ^_^

..:::purpleholet:::.. said...

oh pilu nya. hidup bagaikan roda. kan kan. woot cam sedey brader ni. jgn sedey sedey chill der :)

sarah honey said...

alahai sweetnye...
entry apih sweet2 sokmo..tapi yang ni paling sweet..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...