My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

01 December 2010

20 ahli politik wanita tercantik


Kunkun!!


Aku cukup tak suka dengan politik Malaysia ni. Kotor. Tapi ada yang aku suka. Aku suka Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat, aku respect ilmu agama dia. Aku suka Dr. Mahathir, cara dia berfikir luar biasa. Aku suka Anwar Ibrahim, cara dia bercakap boleh naikkan semangat orang lain. Yang aku tak suka suasana politik dekat sini. Biasalah kan, kalau korang suka macam mana pun awek korang, mesti ada benda yang korang tak berkenan dekat dia.


Tapi tadi, dalam pukul 3.12 pagi, perspektif aku terhadap politik dah berubah. Politik itu indah. Politik itu cantik. Politik itu seksi. Malangnya yang indah, cantik dan seksi itu bukan politik di Malaysia. Kalaulah ada ahli politik macam ni, hari ni jugak aku daftar mengundi.


20 . Christa Markwalder, Switzerland



19 . Joanna Mucha, Poland



18 . Julia Bonk, Jerman



17 . Marina Schuster, Jerman



16 . Sabine Uitslag, Belanda



15 . Vera Lischka, Austria



14 . Eva Kalili, Greece



13 . Sitrida Geagea, Lebanon



12 . Luciana Leon, Peru



11 . Emma Kiernan, Ireland



10 . Michela Vittoria Brambilla, Itali



9 . Orly Levy, Israel



8 . Cristina Fernandez de Kirchner, Argentina



7 . Ruby Dhalla, Canada



6 . Yulia Tymoshenko, Ukraine



5 . Sarah Palin, USA



4 . Anna Maria Galojan, Estonia



3 . Alina Kabaeva, Russia



2 . Mara Carfagna, Itali



1 . Yuri Fuyikawa, Jepun



Semoga calon dari Malaysia akan berjaya masuk dalam carta ini tahun depan. Calon dari Malaysia ialah...


Errrr..... Mungkin boleh pergi jauh kalau tercalon dalam Juara Lagu kot.


Okay nak tidur dah. Yuri Fuyikawa dah tunggu dalam mimpi. Ciao!!



Kunkun!!




12 comments:

cik marina encik norman said...

kalau yang last skali tu masuk carta tahun depan memang confirm no 1 lah! :D

eqacashperlala said...

suka Sarah Palin.
muka nampak intelek dan nampak determined :)

A.D.A.M. said...

hahaha. lawak2. tp tu hakikat. ^^' haiz.

Khai The Kerozer said...

ak ske orly levy....huhu..tp sygnya..dia israel..sob3 =.='

cik maira said...

cun2 belaka! :D:D

pu3iman said...

yg jepun jugak jd pilihan cik abg ni :p

eh eh..apsal nama IMAN, Malaysia xde dlm list politician ni? aduh...kena post gambar dr angle lain plak ni :p

misyamissyou said...

jepun gak dia nak..haha..yg no 17 cntik ape..hehee

L said...

hahaha, adoss, smga msia popm masuk laah carta neeyh, hahaha

meself,Ms Fint said...

yuri fuyikawa jugak pilihannye.

Kuman Chaos said...

aduhai... tak termasuk dlam senarai politikus malaysia ehehheeh Juara Lagu.. hmmm
kuman "Sneaking into my room.." Entry

cn said...

jepun tu cun der...phewittt....
anna maria galojan tu pom lawa gak

Wahida Nasution Thakhrim said...

suka yang no.6 sebab dia dah 50 tahun tapi sangat cantik..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...