My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

15 December 2010

hati-hati add friend dekat facebook





Kunkun!!


Setiap lelaki dikurniakan selera yang teramat tinggi bila bercakap tentang wanita. Mesti nak yang cantik macam Lisa Surihani ataupun Neelofa Juara Dewi Remaja 2010. Samalah bila main Facebook. Asal nampak gambar awek lawa je, terus add. Tapi hati-hati bila add friend dekat Facebook atau social network lain.


Kenapa?


Sebab hari ini, budak darjah 6 pun dah pandai guna Adobe Photoshop nak edit gambar. Paling kurang pun mesti pandai crop guna Paint. Antara pembohongan yang dapat dikesan macam dekat bawah ni.


Kalau nak belajar cara ambil gambar yang boleh menipu orang,
boleh belajar dari video dekat bawah ni.




Janganlah memilih bila berkawan. Anda hot sangat ke sampai nak berkawan dengan yang hot saja? Berkawanlah sampai full account tapi jangan memilih.


Kunkun!!



28 comments:

Fiqah Alias said...

uiisshh...mak aihh...perghh...huhu...xda kata-kata yg mampu ditaip pas tengok sume tu...

Mat Wa said...

perggg !terbaikk !

Mohamad Shahrizal Bin Suhaimi said...

mmg pun.. dlm pic bkan men cntik lg.. siap putih gebu, skali jmpe dpan2.. mak ai.. jerawat, hitam sume ade.. so jgn la sgt2 percaya pd pic k..

MumMe said...

mumme ingatkan sbb stalker/spy/virus...anyway...mmg betul pun...mcm2 teknik boleh dipelajari kan...

aming said...

haha..smua2 tu msti kwn fb mu op?

Fxysche Nas said...

hahahahahaha...adoi...
itu lah kuasa gambar ;">

lavender harum wangi said...

kah3, nk cari yg hot.. mmg hot giler lah! :D

.::: Princess MOMOY :::. said...

whoaa...momoy pun x pandai nak edit pic.
pakai la aper benda bagi pun
isk...isk...

Jangan luper vote No. 382 --- pilihan 10
Much thx
Undi No. 382 sekarang!!

meowwmania said...

jgn mudah terpedaya! serammmm~

Aefa Aerisya said...

ada yang sanggup add sapa saja sbb nak ramai senarai kawan. adoi..

Fatin Aimie 88 said...

wah!cUn ah!! hehe i'm love iT!! :D

cherry said...

betol tu..ramai yg skrang ni edit gmbr smpai xnmpk muke sebenar..=)

Nur Azila Ismail said...

nice entri . jgn terkejut lak kalo jmpe nanti lain sgt rupanya . hehehe

Yellow LEOpard said...

conclusion nye xyah la add kalau x kenal..huhu..suke tgk video tuh

ANATI SOKI said...

wahahaha... nat gelak guling tgk2 pic makcik gemok tgh pose tuh.. boleh plak die crop gmbar muka n tetek je.. wahahaha.. taknk bg nmpk bdn dia punyer pasal.wahahaha.. lawak weh..

Azewas32 said...

hahahaa...ak dh x add org...org yg add ak...

Lina_Lin said...

teknology! hahaha..

Sha Shakina said...

terkedu sebentar. haha. juz approve ppl yg anda knl jela.

Bert said...

yup. den pon dah kono dah hari tu

Khai said...

ahaha...aku jd org yg ke 20 komen...ko kne bg hadiah...suka bangat video tu..pas ni xyh gne pro photographer pun xpe..haha

Azie Azra said...

haha..apih..apih..mcm2 :)

Kenzo@MrConteng said...

hahaha..pelik2~

Kamil ace said...

haha..smat video

hans said...

hahahahaha
semua tu teknik camera dan edit
memang kalau tgok nampak cun lah
hohohoh

P/S : Traffic Minggu Nih! Tutorial Letak Link Entry Anda! Ada Sesiapa Suka Shawls Yang Cantik!

.amy. said...

kalau ak nk approve yg kenal je boleh? haha .

btw 1st time kot singgah sini :)

chittysarah said...

wow~~
good tips~~
lalal..leh cube nie..ahaks~~

ade tips lain??
hahaha

cik ayien said...

perghh!sungguh penipuan terbesar.
spe yg kena tipu tuu
pdn mkee
kahaakaha :)

p/s: silp2 aku pon kena tpuu .err..

Miss Meen said...

Erm nak kata penipuan besar tak jugak laa ^_^
Sbb mereka tahu nak cari p0sisi cantik mereka
Tue satu b0nus kalu kita bijak mencari p0sisi yang kita selesa
Macam main b0la sepak jugak kan ^_^
Neyh dunia tekn0l0gi..s0 mind set kena tinggi lah
Macam2 b0ley berlaku
Kdg2 bukan gambar sendiri pun berlagak letak ^_^
Guna identiti 0rg lagi ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...