My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

18 December 2010

tips sorokkan perut buncit bagi lelaki




Kunkun!!


Ramai kawan aku yang ada masalah perut buncit. Aku tak tahu macam mana rasa ada perut buncit tapi aku rasa mungkin akan rasa agak malu. Jadi aku kongsi beberapa tips yang aku tahu dan pernah aku dengar.


Pakai baju yang bercorak menegak.
Jangan pakai baju yang terlalu ketat.
Pakai baju berwarna gelap seperti hitam, ungu dan coklat.
Sebelum dan selepas bangun tidur, buat sedikit senaman regangan.
Elakkan baju berleher bulat sebaliknya pakailah baju bercollar.
Pakai seluar yang longgar supaya pergerakan tidak terbatas.
Rajinkan diri untuk berjoging antara 3-4 kali seminggu.
Elakkan makan makanan berat sebelum tidur.


Jangan terkejut kalau dengan melakukan perkara di atas, perut buncit itu akan bertukar menjadi perut yang tegap, mantap dan menawan.


Amalkan dengan teratur untuk mendapatkan perut seperti di bawah.


Selamat mencuba :)


Kunkun!!



15 comments:

DeCrewz said...

Erm.. Perut aku x buncit, cemana ye nak nampak buncit..kurus sgt...hu3

akema yazid said...

aku tak buncit.
xnak cuba. ;p

eni said...

ehem2..nak tambah jugak tips2 selain d'atas.
- jangan mandi selepas makan.elakkan!!mandi dulu then baru makan.
- lepas makan jangan buat gaya2 kucing manja then terus landing.kenyang2 terus landing mmg memboroikan perot.
- pastu semasa makan jangan diselang-selikan dengan minum air.bukan je wat prot boroi tapi wat otak jadi lembap seh!makan je dulu then lepas tu baru minum air.yg terbaik sejam/2jam lepas makan baru minum air.kalo dahaga yg amat, minum dulu sbelum makan.tp makesure setengah jam sbelum makan~
- senaman regangan yg terbukti berkesan ialah seat-up.pagi2 buat benda tu mmg mantap perot korang guys!!miaaaww~

♥khairunnisa ar alhan♥ said...

ni kne bg taw bpk den nieyh...huhu

annRAWK said...

wuhuuu . bgitu ea . ahaha :D

Aini Adam said...

kadang,,org da tau tips ni..
tp xnak ikot dan amalkan
sbb tu perot buncit
haha

Kamal Effendi said...

nak tips nampak gemuk utk yg slim T.T

sarah abadan said...

laki klo nak badan tegap mcm tu mmg kne rajin bersenam...klo jage mkn je mmg le slim

Cik Mimie said...

huhu..perut x brape buncit lorh..camner tu??^_*

wannurfazrini said...

nsb baik i punya tersayang perut maintain wlaupun kuat makan . hahaha

Cik NuRuN said...

awak dah penah amalkan ? bejaya tak ? hehe

aming said...

sket ag nk sama..hahaha

lavender harum wangi said...

ooo.. ko buncit ea! haha.. :D ni kalo dh malas sgt, angkat dua2 tgn ke atas, hold for a minutes.. angkat bg smpai rasa tegang kt perut.. buat selalu.. senang je kan :D

misyamissyou said...

aiyarkk..tergugat jap iman dgn gmbar2 itu..haha..buat sit up pon boleh kan? 1 hari 100, 3 bulan nmpak hasil..

maira adreanna said...

gmba menggugat gilababi .btw, buat sit up pn okay gak ntuk tak buncit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...