My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

21 December 2010

apa perasaan pakai coli mahal?






Kunkun!!


*Ini bukan entry lucah. Lelaki gay takkan suka entry ni. Serius aku cakap*


Aku cuba buat entry yang dekat dengan wanita sebab kebanyakan pembaca blog ni ialah wanita. Aku cuba. Maaf kalau percubaan kali ni gagal. Aku takde jawapan untuk soalan tajuk entry ni. Sebab apa? Faham-faham sendirilah ye.


Semalam dekat Home Facebook aku, ada keluar status macam ni dari salah seorang friend aku,


"Banyaknya duit tapi tak tahu nak beli apa. Korang nak beli apa-apa tak? Kepada **** (nama yang dia tag) I tak sombong tapi hot je. Hahahaha..."


Aku tak tahu tu Facebook dia yang sebenar atau fake profile. Tapi aku terfikir, apa motif dia nak buat status macam tu? Nak menunjuk banyak duit ke apa? Mungkin dia bergurau dengan kawan dia kot. Aku biarkan je status tu. Tak komen apa pun. Facebook dia, ikut suka hati dia la kan.


Tapi kalau betullah dia tu banyak duit sangat, belilah coli dekat bawah ni. Alang-alang kau suka menunjuk kau kaya, apa kata kau tunjuk sekali gambar bercoli macam model dekat bawah ni. Baru 2 Million Dollar US harga dia. Barulah hot katakau!!



Model dekat atas ni, Adriana Lima nama dia, memang model lingerie, bra and panties dekat Victoria Secret Angel. Brand ni memang popular dekat USA, dekat Malaysia aku tak tahu. Kalau ada pun kat KL kot. Kepada pembaca lelaki, jangan selalu sangat buka website Victoria Secret Angel tu. Bahaya untuk bot-bot kecil pada musim hujan dan sejuk-sejuk ni.


Motif aku buat entry ni? Aku sebenarnya tak suka orang menunjuk dia tu kaya dan banyak duit. Lainlah kalau menunjuk sebab nak belanja aku makan.


ps: Kalau aku ada 2 Million, aku takkan beli coli ni. Tapi kalau aku ada 200 Million, aku beli sehelai lepas tu buat hadiah untuk contest kat blog ni.


Kunkun!!



31 comments:

atiEnabErn said...

Eee ! x malu ka model tuh ?! .. Hmm .. good info..
tq !

Kenzo@MrConteng said...

xlucah la~ cuma bkn untuk tontonan under18 la..huhu..ala~orang barat mana tau malu.. :P

Kamsiah said...

tu org kafir..bg kita,lbh afdal derma kat masjid,anak2 yatim...pahalanya besar..
emmm artis2 kita pun tak segan silu menunjukkan apa yg terjojol mcm tu kan..(walaupun pakai bra tak semahal tu hihi)

mira_nas said...

hurm.. bersyukur jgn kufur.. kalau tak tahu nak buat apa.. dermalah duit tu pada yang memerlukan.

eZad niMo said...

haha, mahal gler. baik aku g beli yg harga rm2, 3 ringgit kat pasar kalo ada. (aku x suka beli bnda2 cmni, malu. mak aku yg g belikan, hohoho. saya bkn kaki shopping :P).

mr.curly said...

bro..sume pic tu wa klik tuk tumbesaran, xpe ke??..hikhik

FaLiSha said...

hahaha...
sindir dalam geram tu...
kih3...

Mawar Merah said...

Ngahaha..Drpd beli coli mahal yg xleh tunjuk kt org selain suami tu, baik la bli kete sport. blh belah highway laju2. Blh juge dibw sehingga ke Hadnyai jalan2 kt sn. kunkun! (Guna trademark apih). hehe

renjerkabloi said...

mAhal dol...rugi ar renjer!! dlu ngail 2x dapat bende tu calour merah lg hahaha... jual kt mat saleh tu harge sparuh pun die bayar da kire untung hihihi:):)

Anwar Faiz said...

bek tunjuk dalam kot..huhu

Nieza Micha said...

ishh... membazir jek... baek duit tu wat tolong family and yang lebih memerlukan... kalau byk duit sgt pun tak yah la nak menunjuk bagai... low profile sudah...=.=

Farhan Ibn Yahya said...

bahhahaha...
org dah xde keja la nie...
bli coli pon nak mahal...
klo la dew rapat dengan aku, meh blanja spender aku lak...
aku nak juga spender berlian...
hak3...

Aizuddin Hanis said...

hahah..2 mcm cantek...tp klau aku ade duit lebih...dr beli coli mahal2 baik sedekah kt masjid...

P/s : Entry "‎( A H 7 ): Bagaimana Membakar Kalori Dalam Badan?"

yana :)) said...

adoiii.. coli pun nak mahal2 ker?
baik beli makanan.. mkan 10 taun pun x abes2 duit 2.. hahaha...

aming said...

hahaha..kalu dia beli yg murah pom,org ttp suke tgk..btol dop pih?

Azewas32 said...

hahahah...nk komen pn dh x tau....bce komen2 dri pembaca2 lain agak mlucukan...huhuhu..

p/s:ad duit bnyk2 tuh bwak la org tua g haji...kan bgus tuh...

misz eyesha™ said...

victoria secret not only for lingerie...ade jugak perfume etc....mmg jenama ni femes...mahal pn boleh thn jgk...errr biasa la model...mstila pakai mhl...len r sy y xmmpu nie...huhu :)

aku said...

membazir je bli mahal2..
bek bg kat ak pon x pa..
he3

AWYN-Core said...

One words, CRAZY :D Haha

laskar rainbow said...

membazir jerp! haha. ;D

iKhRam said...

bernafas dalam egomu lagi.. hahahaha..

ada kala entry macam ni memang la malu2 nak baca.. tp saya lelaki.. tak berapa tahu tapi bukan tak tahu.. hahaha..

penting atau tidak wanita memakai coli yang mahal itu terpulang.. tp kalau saya ada seorang isteri.. saya akan memintanya membeli coli yang mahal.. maksud saya mahal mengikut peratus peruntukkan pendapatan yang sesuai..

mahal itu maksudnya membeli yang bermutu.. dua helai setahun pun tak per.. asalkan ia 'mahal'.. bukan apa, kesihatan payudara itu penting.. saya pernah dengar kanser payudara boleh berlaku melalui penggunaan coli yang tidak baik..

membeli coli yang mahal bukan alasan untuk menunjuk2.. tiada sapa yang tahu apa brand coli anda sebab semuanya terkandung disebalik pakaian..

sebab itu klau ahli keluarga saya membeli coli di giant atau di tesco.. saya cepat2 tarik muka.. sebab beli byk pun tp murah itu tidak baik..

saya menulis alasan ini bukan unutk menunjuk2 tp atas kesedaran kesihatan.. tidak rugi membeli yang berkualiti asalkan terjamin kesihatan dan than lama.. selalunya coli yang berkualiti ini dicipta berdasarkan aspek kesihatan dan penggunaan yang kerap kali..

oleh itu kesedaran pemakaian coli ini perlu ada pada semua individu bukan sahaja kepada wanita.. tetapi kaum lelaki harus juga peka.. tidak salah kalau sekali sekala lelaki membeli hadiah ulang tahun coli yang mahal2 kepada pasangan.. tentu isteri anda menghargainya..

beli lah yang mahal asalkan tidaklah sampai membazir.. dan menjerat diri kerana coli.. hahaha.. (maaf lucu dgn kenyataan ni)

tentang sikap menunjuk2 duit byk itu.. terpulang kepada individu.. duit yang byk tidak menjamin kepada kebahagiaan yang hakiki.. bahaya jugak klau orang tau duit kita byk sebab byk mata2 diluar sana yang suka mengambil kesempatan.. jd berjaga2 k? bersederhana itu adalah yang terbaik..

harap ulasan saya mendapat kepuashatian tuan blog,
terima kasih

yang benar
ikhram

Nuff4u said...

bagi aku..benda dalam coli tu yang jadi perhatian ye..hehe

.:Aishah Zailani:. said...

hahaha.kelakar. tp cam sxxx jugak.hoho

wannurfazrini said...

gua pun nak pakai gak .pastu jalan2 kat serata kl, br hot .hahahaha

Cik Mimie said...

hahahaha..nk letak lam wishlist leh x?
kuikuikui...

misyamissyou said...

hoho! xberbaloi beli mahal..

haniniputra said...

;) berani sungguh org yg bernafas dlm ego ni kn
haha, congrate. oke lelaki2 semua, bole klik gambar untuk tumbesaran yg lebih jelas

Shaheila Malek said...

Hehe..ego ni.. try la pakai sendiri, baru taw perasaan cam mana...

belle said...

HAHA. This post is funny.

tat :) said...

sumpah!
bedekah bce.
HAHA.
tengss :D
-tat-

Ariz Abdullah said...

bapak mahal....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...