My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

03 December 2010

tips mengekalkan persahabatan



Kunkun!!



1. Lemah lembut dengannya. Tidak berkasar walaupun sekadar bergurau.
2. Berwajah manis. Mungkin dia bersedih dan anda adalah penawarnya.
3. Saling menasihati. Jika dia melakukan kesilapan, tegur dengan berhemah.
4. Berbaik sangka. Fahami sikapnya, tidak kira baik atau buruk.
5. Menyimpan rahsia. Jaga kepercayaan yang diberikan sebaik-baiknya.
6. Kawal sikap anda. Bimbang ada tindakan yang akan melukakan hatinya.
7. Menjadi pemaaf. Maafkan kesalahannya. Dia juga manusia biasa.
8. Hormati pendiriannya. Walaupun cara anda berbeza, itu bukan halangan.
9. Elak iri hati. Jangan cemburu kalau dia cantik, kerana dia sahabat anda.
10. Friends forever. Baik dia, buruk dia, dialah sahabat anda.

Friends | Without you my life is completely waste


How Friendship Breaks?

Both friends will think the other is busy...
And will not contact thinking it may be disturbing...
As time passes...
Both will think let the other contact...
After that each will think "Why I should contact first?"
Here your friendship will converted to hate...
Finally without contact the memory becomes weak...
Then they forget each other...
Always keep in touch with your friends...


Message. Call. Email | Always keep in touch


I Love My Gang of Crows. I Love GC. I Love My Friends.



Kunkun!!



12 comments:

- zuriey - said...

kalau semua amalkan tips ni kan best..aman je dunia

E.d.Y said...

bagus tips ni

AngahSayang2314 said...

tips yg bernasss tue best..best...
apa2 pun 4llow

nuyuEna said...

wah gitu~tips yg simple tapi penuh ngan makna..hihi

jihan said...

tp kalau kte je yg usaha nk kekalkan hbgn, dia x? haa

lurunharima said...

best! i love my friends too :))

meself,Ms Fint said...

a man is measured by the qualities of his friends.. :)

tim said...

nice one
but its too late for me now..

kAziShA said...

tips berguna =p

Afzainizam said...

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

woooooo kalau camni persahabatan terjalin aman damai dunia tak berperang kannnnnnn

selembut salju said...

yes..
walau busy mana mengalahkn pm..
sekeping sms ckup memandai sbg ingatan

Mr Jed said...

Kalo kwn tuk xnk brhubung lg dan bila dihubungi, ajak kuar tapi dia xnk, mksdnye dia xnk brkwn lg, jd tgglkn jer kwn mcm tue, kalo sorg jer brusha mgekalkn hbngn x akn brjya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...