My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

23 December 2010

laporan barbeque tengah hujan lebat




Kunkun!!


Ini ialah entry berbentuk karangan laporan budak sekolah rendah.


A few days ago, when I was sleeping, my handphone ringing song Drama King from Meet Uncle Hussein and Black. I pick up the phone and my friend tell me,"Apih! Tonight BBQ hit 11.00PM at Batu Buruk Beach!" and he kill his conversations. (Beberapa hari yang lalu, semasa saya sedang tidur, telefon bimbit saya berbunyi lagu Raja Drama daripada Jumpa Pakcik Hussein dan Hitam. Saya angkat telefon dan kawan saya bagitahu saya,"Apih! Malam ni BBQ pukul 11.oo malam kat Pantai Batu Buruk!" dan dia mematikan percakapannya)


Sumpah hancur English aku! Hahaha...


Tapi malam tu hujan turun dengan lebat sekali. Jadi kami, geng GC menghadapi cabaran sebab semua barang BBQ dah prepare dan masa makin suntuk dan tiada tempat beratap dan rasa mengantuk dan sebagainya. Kalau nak tahu geng GC tu apa, selak entry yang lepas-lepas okay.


Tempat asal yang bermandi hujan tapi tak demam.


Tempat baru di bawah jambatan berhampiran Masjid Kristal.


Budak ni sibuk bergambar sedangkan orang lain cuba menyalakan api.


Tiba-tiba tertangkap gambar ni. Macam bunga api masa New Year gitu.


Yang tengah, tukang kipas. Yang tepi, tukang beri kata semangat.


Percubaan tangkap gambar ala photographer terkenal.


Ayam dan sosej disemadikan di atas tempat membakar.


Hujan makin lebat sampai baju hijau terpaksa cakap tepi telinga baju merah.


Percubaan memanaskan badan yang lepas 2 jam, tetap tak rasa panas.


Kolaborasi gelek Ifa Raziah dan shuffle Justin Bieber untuk panaskan badan.


Aksi couple-potong-sosej-berduet antara baju merah dan hijau.


Bukti Mizie makan sosej mentah tapi terus muntah selepas 2 saat.


Semua dihiburkan dengan lagu "Tiada Lagi Misscall Darimu" dari Staqim.


Pada zaman dahulu, orang Inggeris tersesat di dalam hutan.


Kemudian, orang Inggeris ditangkap oleh Kanibal dan dibakar.


Akhirnya, orang Inggeris menjadi orang Negro.


Inilah hasil masakan yang dihias penutup tong ais sebagai meja.


Budak ni memang laju bab makan tapi tak gemuk-gemuk.


Muka happy dapat makan banyak padahal tak bayar duit.


Muka hampa sebab makan sikit walaupun bayar duit.


On the way back, singgah lepak kat Mayang Village Mydin Mall.


Budak ni memang suka minum air teh o panas kalau hujan.


Muka bengang sebab diberi sudu kecik walaupun order air mahal.


Sebenarnya nak buat gelas ni blur, orang clear tapi gagal.


Bukti kehebatan Real Madrid sebelum score 3 lagi gol.


Nah, Love dari aku sebagai tanda aku sayang korang semua.


This is the best activity we've had together on this semester break. Lagipun siapa tak suka BBQ kan? Esok ada satu lagi aktiviti, badminton pukul 11.00 pagi tapi entah bangun tidur ke tidak esok tu.


Jumpa lagi cuti semester akan datang!


Kunkun!!



24 comments:

+akufobia+ said...

bayar berapa seorang.untuk berapa orang.menarik.haha.burpp.alhamdulillah.

Rafina Mimi Zairul Murni said...

siang pulok wak bbq dlm hujang hehe :)

CaDLyNN said...

wah..bbq ramai2...bestnye~

Mawar Merah said...

Romantiknya tatkala si baju hijau berbisik geemrsik ke telingan si baju merah.. Haha!

LyNn HaMzAh said...

dah lama x buat aktiviti bbq nie...

meself,Ms Fint said...

ikottttttttttttt :(

Khai said...

best korang. kwn2 sekolah aku sume dah lepas overseas,kalo ada yg dlm msia ni pun sume susah nak nampak.btw aku suka kronologi negro tu.haha

Puteri Iqa Izyan said...

hoho.. dang lagi g mayang village :P

renjerkabloi said...

menarik tu:):)

maira adreanna said...

oh aming ngn konog g bbq lps jupe aku jup oww. masalahnye ,mane gmbo aku tgh ujan tu ? nyekit hapah blake

Azewas32 said...

"he kill his conversations." da tnm dok g...talkin dh bce?? hahaha

mira_nas said...

huhu..berjaya juga buat BBQ ye.. hujan2 pon.

wannurfazrini said...

haha , hangus . failed :P

♥ MuCUk TembaM said...

awatla smpi hangus...kih3

missamy said...

semangat ye wat bbq wlaupun tgh ujan ;)

Farah Hanim said...

lpas wat bbq singgoh mayang village pulok.haha :D

iqbalhakimi said...

uit..sal gathering uh mybe tunda ke 27..ter penuh r 25,26..ok x?

Syazni Zainudin said...

giler bbq dop ajok ak!!!

misSbLurRy said...

wei..gelap gelita sungguh ayamm ko...
aku pun nak wat bbq..maybe esok kot

aming said...

credit ke ak sbb amik gmbo mu pih..hahah

Aini Adam said...

ade jgk muke hok duk cukup makang. hahaha

whitelover said...

cam 1st time tgk aming berbaju meroh haha!

Nieza Micha said...

makin lapar aku nengok ayam tu... haha...>.<

rafidah zakaria said...

yg belanje sek2 mu tu kwn aku ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...