My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

13 December 2010

10 website design terhebat 2010


Kunkun!!


Kadangkala orang terpikat dengan sesuatu website hanya kerana layout yang digunakan. Ada yang suka layout simple, berwarna warni, bergerak-gerak dan sebagainya. Sekarang aku nak tunjukkan 10 website yang menggunakan layout yang sangat hebat di mata aku.


10 | Okapi Studio (http://www.okapistudio.com/)


Header yang sangat cool. Nampak poyo tapi menarik perhatian.
Tapi headernya sentiasa berubah.


9 | Mad Frog Designs (http://www.madfrogdesigns.com/)


Sekali tengok layout ni nampak macam 'asal siap' tapi sangat kreatif.


8 | Let It Bleed Book (http://letitbleedbook.com/)


Website band yang mempamerkan gambar-gambar yang seakan-akan real.


7 | We Love Icons (http://weloveicons.com/)


Layout yang paling ringkas tapi sangat berwarna-warni.


6 | Five Cent Stand (http://www.fivecentstand.com/)


Anda mungkin terpukau dengan gambar buah epal yang terapung-apung di depan anda. Anda juga mungkin terganggu dengan lagu di website ini.


5 | Saizen Media (http://www.saizenmedia.com/)


Website hiburan dan teknologi yang mempamerkan gambar-gambar dari games dan filem yang berkualiti tinggi. Tapi gambar-gambar dia selalu bertukar bila update.


4 | Outdoor Italia (http://outdooritalia.it/)


Website outdoor yang 100% outdoor.
Siap ada semut merayap lagi dekat skrin laptop anda.


3 | Media Boom (http://www.mediaboom.com/)


Bayangkan, semua info yang anda nak tahu akan dipancarkan di atas surat khabar dan disiarkan secara langsung di sebuah TV lama.


2 | Level 2D (http://www.level2d.com/)


Anda akan dihidangkan dengan sebuah kedai yang mempunyai satu banner. Semua info yang anda mahukan ada di banner tersebut.


1 | Sensi Soft (http://www.sensisoft.com/)


Bermula dari Loading, anda akan diperkenalkan kepada Sensi Soft. Pengembaraan merentas masa anda bermula di London pada tahun 1880, dengan effect sound ala Samurai dan bunyi kuda. Kemudian anda akan merentas masa, melalui Moscow tahun 1920, Chicago 1940, Paris 1970, Barcelona 2008 dan akhirnya ke Tokyo untuk tahun 2030. This website is extremely creative. Sesuai dengan trademark mereka, "Travel In Time".


Aku tak larat nak terangkan semua yang ada di website tu. Korang tengoklah sendiri. Layout mana yang berkenan di hati anda?


Kunkun!!



13 comments:

iqbalhakimi said...

bagus info nie..aku pun tgh pikir nak bg lawa skit blog aku uh...hehe

Aini Adam said...

ohh..memang smart ahh layout..cool je~

Awatif Azizi said...

mmg hebat laa...

Khai said...

Ade jer idea kau eh...bgus2.. aku suka no 1 ,3 , 5

ComeyBelako said...

memang superb all the blogs. gud sharing. nak harap korek sendiri pakai idak ler.

ALIAA MIZAN said...

lawa giler blog dorang...

hans said...

aku suka nombor 8 dengan 2

menarik

Entry Terdahulu

P/S : Download OST Lagu Tema Putera Katak - Ku Gembira

P/S : Download Filem : Estet

P/S : Kenapa Perlu Diadakan Benda Yang Tak Pernah Wujud?

Cikgu Fikri said...

Wah...
hebat seh laman web ni semua...
yg maner ko slalu lawat?

kAziShA said...

semuanya memang hebat ^_^

Aimie Mokhtar said...

biarkan gmbr berkate2...hehe :D

aming said...

smart gler website..nk guling rse.

Azewas32 said...

bijak ngat...gne template ke gne coding sndri???

.::: Princess MOMOY :::. said...

dasyat giler web diaorang
adoiii...mau berdarah hidung nih
Jom Vote Momoy juga yer No. 382 --- pilihan 10
Much thx
Undi No. 382 sekarang yer!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...