My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

18 April 2010

rahsia kejayaan lelaki




Kunkun!!



Di sebalik kejayaan seorang lelaki, ada seorang wanita yang mendorongnya. Di sebalik kehebatan seorang suami, ada seorang isteri di sampingnya. Di sebalik kemegahan seorang ayah, ada anak-anak bersamanya. Begitulah realiti kehidupan di mana lelaki dan wanita saling memerlukan. Tanpa populariti Irma Hasmie, mungkin Nabil sedang berfikir sendiri. Tanpa Siti Nurhaliza, mungkin Datuk K takkan dikenali. Tapi tu pasal hiburan seni. Semua orang dah tau. Majalah Mangga dan URTV bergelimpangan di kedai buku. So kita ketepikan pasal hiburan tu. Aku nak tunjuk pasal bola sepak. Kita ignore-kan pasal David Beckham dan Victoria sebab kisah mereka memang diketahui sampai ke planet Pluto. So kepada awek-awek yang minat bola sebab playernya hensem tu, jom tengok siapa pacarnya. Hahaha.

Steven Gerrard and Alex Curran | Liverpool & England
"Alex ialah seorang penulis yang pernah mengutuk sukan bolasepak"

Michael Carrick and Lisa Roughead | Man United & England
"Lisa ialah orang yang menguruskan segala aktiviti Carrick"

Andres Iniesta and Anna Novia | Barcelona & Spain
"Anna ialah salah seorang peminat My Chemical Romance"

Fernando Gago and Luli Fernandez | Real Madrid & Argentina
"Luli ialah ex-girlfriend Gonzalo Higuain, bestfriend Gago"

Joe Cole and Carly Zucker | Chelsea & England
"Carly ialah nurse yang merawat Joe Cole semasa dia cedera dulu"

Wesley Sneijder and Yolanthe Cabau | Inter Milan & Netherlands
"Yolanthe Cabau ialah seorang reporter sukan di Belanda"

Sergio Ramos and Amaia Salamanca | Real Madrid & Spain
"Amaia ialah girlfriend ke tiga Sergio dalam tempoh 2 tahun"

Fernando Torres and Olalla Dominguez | Liverpool & Spain
"Torres mengenali Olalla sejak berumur 6 tahun"

Xabi Alonso and Nagore | Real Madrid & Spain
"Nagore dan Alonso sama-sama meminati nombor 14"

Wayne Rooney and Coleen McLoughlin | Man United & England
"Coleen ialah kawan baik Victoria, isteri Beckham"

Karim Benzema and Sarah | Real Madrid & France
"Sarah pernah berkata, lelaki botak itu hensem"

David Villa and Patricia | Valencia & Spain
"Patricia dan anaknya sentiasa berada di stadium jika Villa bermain"

Cristiano Ronaldo and Nereida Gallardo | Real Madrid & Portugal
"Nereida pernah tidur bersama Sergio Ramos pada tahun 2008"

Arjen Robben and Bernadien Eillert | Bayern Munich & Netherlands
"Eillert seorang wanita yang mampu bercakap banyak bahasa"

Iker Casillas and Sara Carbonero | Real Madrid & Spain
"Sara ialah pakar fesyen yang gagal mengubah style fesyen Casillas"

Kaka and Luca Ceroline Celico | Real Madrid & Brazil
"Selepas berkahwin, Ceroline berhenti menjadi artis dan menjadi housewife"

Theo Walcott and Melanie Slade | Arsenal & England
"Kenapa Walcott boleh dapat awek secantik ini? Arghh!!"

Lionel Messi and Antonella Roccuzzo | Barcelona & Argentina
"Antonella berumur 19 tahun, pelajar jurusan peguam di Argentina"

Royston Drenthe | Real Madrid & Netherlands
"Bukti yang menunjukkan hitam itu gaya, mutu dan keunggulan"


Kalau ikutkan aku nak buat kisah pemain bola sepak Malaysia. Tapi selepas berfikir untuk beberapa minit, aku rasa pemain Malaysia yang aku tahu agak famous pun just Zaquan Adha dan Aidil Zafuan. So aku buat la pasal pemain kegemaran aku kat atas ni. Sape lagi player yang korang nak tau ek?


Al-Fatihah untuk arwah Achik Spin. Aku ialah peminat Spin masa darjah 6.




Kunkun!!





22 comments:

selembut salju said...

yeah..
football fever come again..
i like it...~~

apih el nino said...

yeah!!
mu kaki bola gok ke?

selembut salju said...

bole la sikit2~
bkn senang..
world cup 4taun sekali tuh..

apih el nino said...

hahaha...
betol2...
bukan macam hari raya setahun sekali...
mu sokong team mane?

pu3iman said...

isteri pemain bola sepak m'sia yg palinnnggg famous pun setakat RITA RUDAINI je...

hehhe....

tambah lagi 1: Iman & Giggs :P (M'sia & Man UTD)

apih el nino said...

giggs?
ryan giggs ke?
not my taste la...
hahaha...
pu3iman tambah sendiri la ek... :P

eykaeyra said...

salam
hai3
singgah larh blog saye
amik award anda yee!
;p

selembut salju said...

aku tgk jew lu..
final ekg baw sokong..
hahaha

apih el nino said...

eykaeyra...
waalaikumsalam...
nanti saya ambik award tu ye...
dah tengok tadi...
thanks :)

apih el nino said...

selembut salju...
ada gok ek gitu...
hahaha...
ape2 je la...
que viva espana!

selembut salju said...

tu bahasa apa?
sepanyol kah?
hehe

Anonymous said...

brazil.... jepun...hehe...

Anonymous said...

rsnye wife kaka lg caroline lg cantik kot..
drp melanie slade.. hehe..

selembut salju said...

apa maksud dia..

apih el nino said...

selembut salju...
tu tema spain la...

apih el nino said...

anonymous...
brazil? jepun?
spain la...
dan wife kaka mmg cantik...
org amerika latin la katakan...

Anonymous said...

apih...ku kuciwa..carrick ku curang rpenye..pttla dye s0km0 bg alasan ble nk jup0...huhu...

apih el nino said...

cari la orang laen ye...
sape mu ni?
haha...

Anonymous said...

naydla..sje2 usya..hehe

apih el nino said...

ooo...
cik nayd carrick rupenye :)

Fábio Albuquerque said...

Ola gringos,
Muito legal este trabalgo

www.classicosatuais.com.br

apih el nino said...

fabio albuquerque...
i can't understand what you said...
but thanks for come here :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...