My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

27 April 2010

sekarang musim panas




Kunkun!!



Bermula dari sekarang aku dapat merasakan aku akan lebih kerap update blog sebab aku dah ada kat kolej. Dulu masa cuti asyik lepak je so blog ini pun diupdate mengikut kekerapan seseorang itu makan KFC Dinner Plate. Maknanya kadang-kadang. Lepas ni kalau blog aku diupdate dengan posting yang entah-ape-ape-entah korang jangan marah la ye. Just buat-buat gelak kalau lawak yang aku tonjolkan tidak mampu mencuit hati anda.


Korang perasan tak sekarang ni panas giler? Maybe ni la yang dipanggil global warming. (Cakap macam tau je binatang apakah global warming tu padahal global pun aku tak tau maksud dia apa) Tadi pergi class jalan kaki 5 minit pun dah berpeluh ketiak. Nasib baik class tu ada aircond. Nasib baik jugak boleh main Facebook kat class. Hari tu member aku ada bagitau,

"Weh mu tau dok suhu sekarang ni 40 darjah selsiyes??"
(Weh ko tau tak suhu sekarang ni 40 darjah celcius?)

"Hah??!! Biar betol mu? Patut ah rasa gini. Haishhhh....."
(Hah??!! Biar betol ko? Patut la rasa camni. Haishhhh...."
*Aku saja buat-buat terkejut. Padahal suhu normal pun aku tak tau*

Pastu ada lagi la beberapa aduan rakyat sebab kepanasan ni....

"Panasnya. Bakpe yang panas ngat ari ning ni?? Hadowwww...."
(Panasnye. Sebab apa yang panas sangat hari ni? Hadowwww....)
Tu la yang menandakan bukan aku je yang merasai kepanasan tu.

"Aku tido dok paka baju pun rasa panah gi. Dok tau la nok wak guane..."
(Aku tidur tak pakai baju pun rasa panas lagi. Tak tau la nak buat camne...)
Aku nak sleeping naked je tapi segan nanti orang jeles tengok aku punyer.

"Panas goh la. Guane la orang puang buleh tahan time gini..."
(Panas sungguh la. Camne la orang perempuan boleh tahan time camni...)
Aku tak tahu sebab belum diizinkan tinggal sebumbung dengan wanita lagi.

"Awat hangat sangat la ni??"
(Kenapa panas sangat sekarang ni??)
Sampai ke Penang boleh rasa kepanasan melampau itu.

Jawapan aku senang je, kiamat sudah dekat. Tapi aku ada terbaca yang global warming ni dapat diatasi dengan kurangkan pembakaran, kitar semula, menanam lebih banyak pokok sebenar (bukan pokok Farmville) dan banyak lagi la. Malas aku nak tulis semua. Korang search je 'Global Warming' kat Yahoo ke Google ke. Search kat belah kanan atas blog aku pun boleh.

Global Warming | Sometimes warm is not good

Dan ketika aku sedang menulis blog ni, memang aku merasai kepanasan yang nyata. Esok presentation Latihan Industri pastu sambung dengan Seminar Multimedia Development Corporation selama dua minggu. Dan ditambah dengan global warming ni. Terus rasa nak pergi Pulau Redang.


Air Batu Campur | Air + Batu + Campur


Aku cari gambar Pulau Redang yang menarik tapi tak jumpa. ABC pun jadi la. Dapat menghilangkan kepanasan jugak. Rindunya nak makan ABC depan panggung Cathay. Sape nak aku belanja ABC? Jhum jhum d(-.-)b


Kunkun!!




8 comments:

selembut salju said...

depan panggung cathay??
wait2 kedai maan 1..
depan panggung cathay..
ada 1 kedai mmg besh giler mee bandung dia...
very2 delicious..
huhs..
rindunya nk g mkn citu..

apih el nino said...

aku rasa kedai yg mu maksudkan adalah sama dgn aku...
terbaek kuey tiaw ye...
siyes aku cakap...
hahaha...

Anonymous said...

lapo..lapo..

selembut salju said...

anonymous..
lapo erk???
mu suh apih blanja mesti berganda kekenyangan..
haha..
kedai yg kecik jew tuh kew..yg wane pink ke?
xtaw ar kalu yew cat wane lain dah..
ermm.
kalu blanja aku pom ok jugakk
hahaha..
kopem pah ni apih xrep dah komen aku..
kui3..

apih el nino said...

anonymous...
jhum la pegi makan...
kata lapo...
hehehe...

apih el nino said...

selembut salju...
nanti la aku reti buat ABC aku belanja mu...
aku bagi yang special...
ABC sampai Z aku bagi...
hahaha...

selembut salju said...

sungguh apih..
terharunya aku..
wase nk post kat fb lok..
haha
guraw2

apih el nino said...

okay je...
promote blog aku skali...
hahahaha...
lol...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...