My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

14 April 2010

jangan buang anakmu







Kunkun!!



BABI!! Tu je yang keluar dari mulut aku semalam. Lagi kes buang anak. Kenapa zaman sekarang orang buat anak sendiri lebih hina dari babi??

Rasanya dah penat aku baca surat khabar pasal kanak-kanak ni. Kes lelaki tendang dan pijak anak kekasih. Kes bayi yang digoncang laju-laju. Kes penemuan bayi dalam keadaan basah kuyup dan menggigil dalam semak. Kes bayi yang satu tangannya putus digigit anjing liar. Sedangkan orang lain dukung, dodoi, selimut dan dakap anak masing-masing. Rasanya orang yang jaga anak ni langsung tak pernah terbayangkan macam mana keadaan anak yang mereka tatang tu keseorangan dan kesejukan dalam semak. Rasanya orang yang sayang anak ni langsung tak pernah terbayangkan macam mana keadaan anak yang mereka peluk cium tu disepak terajang dengan orang yang entah siapa-siapa. So berhati-bila kalau nak hantar anak kat nursery.

Aku rasa semolek-moleknya kerajaan buat satu tempat yang sesuai untuk makhluk-makhluk yang buang anak ni. Kalau boleh sumbat boyfriend diorang sekali. Kalau boleh buat la secepat mungkin sebelum ada ramai lagi bayi yang akan ditemui kat tepi sungai, dalam semak atau jamban sekolah.

Baby | Penghuni Syurga

Kepada yang mengandung tapi belum kahwin tu, jika saudari membaca blog aku ni, aku merayu tolonglah jangan buang anak tu kalau betul saudari malu dan benci sangat dengan bapak haram kepada anak tu. Korang dah bawak budak tu 9 bulan 10 hari takkan la sanggup tengok anak tu terbiar. Apa bodoh sangat ke ko pempuan?? Ataupun kalau nak senang cerita. Cuba korang bawak anak tu masuk dalam toilet. Letak dia elok-elok atas kerusi ke baringkan dia ke pastu korang cuba celup kepala korang dalam lubang jamban. Tak payah flush takpe. Tak payah lama-lama, 5 minit cukup la. Kalau tak lemas boleh la letakkan kepala anak tu dalam tu. Kalau tak pun cuba korang pergi la mana-mana kebun ke tempat buang sampah ke, cari seekor anjing liar. Cuba korang hulur satu jari suruh anjing tu gigit. Kalau tak sakit korang buang la anak tu kat mana-mana. Atau last option, korang buang baju buang seluar pastu pakai sehelai tuala je. Korang pergi kat satu semak pastu bermalam dan berhujan kat situ sampai subuh. Tengok camne.

Kalau korang taknak buang anak atau mengandung luar nikah, play safe la. Play safe kalau tak tahan sangat abang kakak oi. RM2.90 je pun bro.

Playsafe | Atau pancut luar je

Babi pun sayang anak babi. Ia boleh dibaca dengan nada "Babi pun sayang anak babi" atau secara kasar iaitu "Babi pun sayang anak, BABI!!"

Apih El Nino | "I Love Kids"




Kunkun!!




18 comments:

Lidah Boye said...

hok peseng x dok ati perut..
mmg mengong r mnusia gini..:(

Anonymous said...

haha...play safe?awk nih menggalakkan org b'zina ke?

apih el nino said...

lidah boye...
laju sekali komennya...
mmg x gune manusia gini...

apih el nino said...

anonymous...
jangan anggap camtu...
zina tu haram...
saya tau dosa pahala lagi la...
hehehe...

cik b said...

haha....
playsafe x tahan 2...
kih3...

klu xnak buang la awal2 blom jadi org...
sian baby x dose...

apih el nino said...

cik b...
jgn lah mendekati zina...
kan senang...
hehehe...

Miss Fadhilah said...

dh mcm musim skrg ni..huhu
mntk dielakkn sume 2..

cik c said...

amin...

mitok d jauh kan dr kite sume

selembut salju said...

ngtah la..
dah terok skang..
mcm xdapat d bendung..
nk kata xdew kesedaran diri..
kadang2 yg terbuat tu bijak2..
wallahuallam..
doa jew la agar iman d dada masih kuat..
dan org dah terbuat tuh sedar dan bhenti..
berhenti lah sebelom anda myesal dah dia jln pulang utk diri anda semua..~

apih el nino said...

miss fadhilah...
mnde tu dah macam style sekarang...
style yg xde style langsung...
kesian budak2 tu...
haishhh...

apih el nino said...

cik c...
mintak2 camtu la...
aku x mengaku member la kalau ada member2 aku buat camni...

apih el nino said...

selembut salju...
betol la tu...
takde perasaan langsung la org yg buat tu...
sakit ati ah...

aKu pLak ciK D said...

2 pasai...
buat pandai ble dh terOVER pegi buang plak...
dlm paper ade ckp org zman skrg ni mcm bangga buat bnda2 ni sume...
adoii....
ape nak jadi la dgn manusia skang....

Anonymous said...

cian baby tu,mak bapak dia buat dosa,dia yg kena tanggung.klu x nk buangla kt surau ke,rumah anak yatim ke.berok pun tau syg anak

apih el nino said...

cik d...
adik cik b dgn cik c ke?
hahaha...
tapi tu la...
bila dah terover tak nak tanggung...
dia ingat ape yg surat khabar cakap tu sbg pujian kot...
bodoh betol la manusia camni...
tak layak kot dipanggul manusia...

apih el nino said...

anonymous...
kesian kan...
baru je lahir dah jadi camtu...
kalau taknak buang pun pegi la bagi kat org xde anak ke...
sedangkan org lain berhabis duit nak dapat anak...
beruk lagi bijak dari orang2 camni kot...

Anonymous said...

maniac.

buat pndai, tanggungjawab tak tau..
sokong la kerajaan patut sumbat dorang yg xde manner ni kat satu tmpat, xpun buang kat pulau xde org duduk trus...
ape xde ati perut ke wat baby y xbdose cmtu??

taubat la kalo da penah buat dose,
korang zina 1 dose, buang baby, abaikan amanah tu 1 hal lagi... (-,-")

apih el nino said...

betul betul betul...
tak aman hidup buang2 baby ni...
orang lain punye la nak baby tapi ni maen buang2 plak...
takde kesedaran la tu...
(-,-")

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...