My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

23 June 2010

aku ada kawan yang popular







Kunkun!!



Dulu masa meningkat dewasa aku selalu cakap cita-cita aku nak jadi model. Model pakaian atau paling kurang pun model ubat gigi. Masa Form 4 aku dapat satu tawaran camni...


"Apih. Jadi model baju batik kitorang untuk fashion show nanti ye.
Awak partner dengan Jannah..."



Orang-orang terdekat dengan aku mesti kenal Jannah kan? Masa tu rasa popular dan hebat la jugak bila ada junior-junior perempuan asyik panggil nama aku bila lalu depan kelas mereka.


Lepas jadi model, rezeki aku dimurahkan bila dapat pulak satu lagi tawaran. Tapi kali ni kena jadi pelakon...


"Apih. Awak watak jahat ye? Kitorang tak jumpa orang yang sangat ego. Awak jadi watak yang tamakkan harta dan sombong giler..."


Drama tu dapat nombor 2 peringkat Terengganu masa tahun 2006. Aku pun dapat nombor 2 pelakon terbaik. Kalau yang dapat nombor 1 tu Rosyam Nor, aku ni dikira Aaron Aziz la. Atau Sam Shaheizy. Tapi bukan Shamsul Yusof.


Sekali lagi aku rasa popular dan hebat. Kali ni siap dengan cikgu lagi puji.


Lepas je habis sekolah, aku dapat lagi tawaran jadi model untuk Fakulti aku sempena Sambutan Hari Raya kat kolej aku. Dapat la nombor 2. Dapat hamper. Ada sumi. Best. Sekali lagi rasa popular dan hebat tu ada bila awek-awek course lain dah start kenal aku. Dah start add aku dalam Friendster diorang. Okay masa ni aku tak tau lagi pasal Facebook. (-.-")


Tapi semalam aku dah jumpa orang yang lebih popular dan hebat dari aku...

Cari Jodoh | Mizie and Jue Aziz


Okay. Ni kawan baik aku, Mizie. Orang panggil dia Tomok. Berasal dari Kuala Terengganu. Masih bujang dan sedang mencari teman hidup. Wanita yang diidam-idamkan ialah wanita yang cantik, seksi, hot, free hair dan sebagainya. Dialah yang sama-sama jadi model baju batik dan pelakon drama dengan aku masa sekolah dulu. Tapi sekarang dia dah jadi atlet SUKMA Terengganu. Sesiapa yang berkenan boleh komen di ruangan komen. Kalau tak atlet ini akan menghempap muka anda dengan beg dia.




Kunkun!!




19 comments:

ArifmoraleS said...

afif..nie tomok kan..macam tomok btul2 lor....

aming said...

gler puas hati mu memuji diri sndiri..hahaha

Khai The Kerozer said...

hahaha...jue aziz tuu.....

ape kne mngena ngan jue aziz lak weyh..haha

Nur -al- Ain said...

kunkun tu gapo dio apih?

Nur -al- Ain said...

kunkun tu gapo dio apih?

apih el nino said...

arif morales...
memang tomok pun...
tomok ni la yang awek kat mahkota parade suka tu...
hahaha...

apih el nino said...

aming...
aku saja puji diri sendiri...
nak harapkan mu pujuk memang takkan la kan...
hahaha...

apih el nino said...

khai the korozer...
kenapa jue aziz?
kau takkan tak minat jue aziz...
aku minat dia sangat-sangat...
hahaha...

apih el nino said...

nur-al-ain...
kunkun tu saje je...
macam trademark gitu...
berkenan ke?
hehehe...

apih el nino said...

nur-al-ain...
banyaknye blog kamoo...
tiga sekaligus...
ni satu pun tak larat nak handle lor...

pu3iman said...

ish ish...tu gopren dia ke? (buat2 mcm tak kenal je awek popular tu hehe)

apih apih.... tanpa rasa egonya, iman nak autogerap? hehehe

selembut salju said...

mijie wakil sukma yg kat melaka baru2 niyh kew?
whoaaa..
ye amik sport napew?

meowwmania said...

wahhh jue aziz!

kem salam kat org yg sblah jue aziz tu yer ahaks~

apih el nino said...

pu3iman...
tu bukan girlfriend dia la iman...
tu girlfriend saya...
hahaha...
nak autograph?
camne nak bagi ek...
hehehe...

apih el nino said...

selembut salju...
mizie main la...
dia main silat...
main mesej ada jugak...
hahaha...

apih el nino said...

meowwmania...
kirim salam kat dia?
okay je...
mesti berminat kan?
hahaha...

fQ said...

s e n g a l ~
haha

apih el nino said...

FQ...
sengalkah?
hahaha...

muja said...

ok. dye ni memg hensem giler,,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...