My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

02 May 2014

terkenang



 

Semalam masa lepak aku baca tweet ex aku dekat Twitter dia. Orang yang dulu aku sayang gila-gila tapi hari ini cuma kawan saja. Tiba-tiba kawan aku datang dari belakang tengok apa aku baca. Dia perli aku selamba.


"Hai... Rindu ex ke bang?"




Aku tengok dia lebih kurang. Rasa macam nak terajang. Masa aku baca tweet crush aku tak nak pandang. Bila aku baca tweet ex aku baru kau nak datang.


Kadang-kadang kalau tak ada kerja sangat memang aku tengok ex atau crush aku buat apa. Bukan tengok depan-depan tapi dalam laman sosial dia. Tak kiralah Facebook ke Twitter ke Instagram ke apa. Depan-depan memang tak dapat sebab tak jumpa.


Bukan sebab rindu.
Bukan sebab nak kembali bersatu.
Bukan sebab teringat kisah dulu.


Cuma ambil tahu perkembangan orang yang pernah buat aku bahagia. Sihat ke dia? Bahagia ke dia? Aku sendiri doakan dia jumpa orang lebih sempurna. Jadi nak tengok juga termakbul ke tidak doa aku dekat dia. Nak kembali semula memang mustahil rasanya.


Sejak putus memang aku dengan dia renggang. Perasaan melayang. Nak letak dia dalam hati aku balik pun dah tak ada ruang. Tapi aku mengaku ada kalanya bayangan dia datang walau tak diundang. Bukan sebab sayang, cuma terkenang.


ps : Terima kasih kawan. Awak bukan kesilapan, tapi awak pengajaran ;)


2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...