My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

26 September 2010

tips online banyak YM sekaligus



Kunkun!!


*YM ialah Yahoo Messenger, bukan Yang Mulia*



Anda ada 2 YM tapi boleh online 1 je dalam satu masa? Atau anda ada 2 YM tapi terpaksa online 1 lagi YM kat Meebo.com? Atau mungkin anda ada 3 YM tapi terpaksa online dekat Meebo dan Email? Kini kami ada penyelesaiannya. Camne? Boleh jadi promoter tak? Hahaha.


Bila anda ada blog, atau Facebook, anda mesti ada Email kan? Apa guna ada email tapi takde YM kan? Tapi camne kalau anda ada 2 YM account dan nak online kedua-duanya sekali?


Sekarang aku nak tunjukkan camne anda boleh online dua, atau sembilan, atau 57 YM sekaligus. Cara dia mudah je. Kita buat step-by-step okay.


1. Klik 'Start' kat bahagian bawah kiri skrin.



2. Untuk pengguna Windows 7, taip regedit kat bahagian Search tu.
Untuk pengguna Windows XP, taip regedit kat bahagian Run.



KALAU ADA CONFIRMATION USER ACCOUNT CONTROL, CLICK YES


3. Bila keluar Registry Editor, click HKEY_CURRENT_USER.



4. Kemudian click Software.



5. Click Yahoo.



6. Click Pager.



7. Cari folder Test. Right click folder Test tersebut, pergi kat New dan pilih DWORD Value.



8. Dia akan keluar Value baru kat sebelah tu dan rename as Plural.



9. Right click Plural tersebut dan pilih Modify...



10. Tukar Value Data sebagai 1 kalau anda nak tambah 1 lagi YM. Kalau nak tambah 2 lagi YM, tukar je jadi 2. Bergantung pada berapa YM anda nak bukak dalam satu masa.



11. So lepas ni anda boleh online sebanyak mana YM anda sekaligus.




Selamat mencuba!!!


Jangan tanya aku camne nak duplicate Skype atau Oovoo sebab aku tak ingat dua-dua password benda tu. Password YM je yang aku ingat. Hahaha.



Kunkun!!





34 comments:

ciq B said...

like3...hek3

TabuanMas said...

Hang rajin cari masaalah! Tapi hang boleh selesai.

Azewas32 said...

ish2..bkpe la mg g bg tau rhsia nih...huhuh...org hok hack pn ye dk bg tau gne ye hack...

apih el nino said...

ciq B.
terima kasih la sebab like.
gracias!

apih el nino said...

TabuanMas.
cari masalah apa ni?
tak faham pulak patik.
hehehe...

apih el nino said...

Azewas32.
hack la sangat.
anggap je macam aku share ilmu.
lagipun sekarang tak ramai dah main YM ni.
orang main Skype je.

Pirate KL said...

thx for the info...

ayleencutegirl said...

hohoo...mcm tu ehh..

Hali3isa a.k.a L3ha : SSA said...

ish3. nie baru la lepas nie leh ym smpai lebam! tangan lebam, jari lebam dan mata pown lebam bak panda! hehehehe.

cik lyna kaman said...

heee , org famous bole aaah ada YM sampai dua :P

Hariz said...

Terima Kasih bro.. selain tuh kita boleh guna software jugak ym multi lagi mudah :)

New Entry ProfHariz
Salahkah Jika Aku Menegur?

Gayahspears said...

Thnk.. Gayah guna ym multi cam hariz :)

wannurfazrini said...

errr ada satu ym pun dah cukup ! banyak2 kang tak byk tangan nak taip . hehehe

tiefazatie said...

tq2..hihi..er..xleh nak tgl msg..hihi..hye kamu jg!

maira adreanna said...

fuyoo gile hebat el nino .btw, aku adop ym pn .rilek jeww

tikusdalamlab said...

ish. lu mesti suka stalker kan. haha

Black_roses92 said...

bagus gila la YM pun nak banyak2.. hehe.. ni acc msti banyak juge.. :D

apih el nino said...

pirate KL.
you're welcome bro.

apih el nino said...

ayleencutegirl.
susah sikit step ni.
hehehe...

apih el nino said...

Hali3isa a.k.a L3ha : SSA.
memang semua lebam bila maen YM.
kalah maen bola.
hahaha...

apih el nino said...

cik lyna kaman.
orang tak famous pun ada banyak lagi YM.
semua sebab tak ingat password :P

apih el nino said...

Hariz.
aku tak tau pulak ada software.
but thanks for the info.

apih el nino said...

Gayahspears.
kenapa aku sorang je tak tau pasal software ni?
malu saya. hahaha...

apih el nino said...

wannurfazrini.
mana la tau terlupa password ke ada stalker ke.
hehehe...

apih el nino said...

tiefazatie.
jauh balas sampai kat sini ek.
hehehe...

apih el nino said...

maira adreanna.
ala mu memang.
mu takdop YM tapi ada pakwe.
aku takdop pakwe tapi ada YM.
hahaha...

apih el nino said...

tikusdalamlab.
adeh camne boleh kantoi ni.
mane lu taw wa ni stalker?
huhuhu...

apih el nino said...

Black_roses92.
account takde la banyak sangat.
YM banyak tapi contact sikit je.
last-last chat sama sendiri.
hahaha...

selembut salju said...

apih klau window vista??

selembut salju said...

suka2
dapat bukak 3 sekali gush!

cik lyna kaman said...

HAHAHA , macam memperli saya jaaaa =,="
saya tak byk YM tp byk belog . HAHAHA

apih el nino said...

selembut salju.
vista pun sama ngan seven kot.

apih el nino said...

selmbut salju.
aku x perasan komen mu ada dua.
hahaha...

apih el nino said...

cik lyna kaman.
anda terasa ye?
hahaha.
tapi banyak blog boleh dapat banyak duit :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...