My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

24 May 2012

cubaan pertama menulis novel entah apa-apa



"Saya rasa kita harus berpisah..." Perlahan saja ayat yang keluar dari bibir si gadis yang merah. Dia kelihatan resah. Kepalanya tunduk memandang tanah. Hujan yang baru berhenti membuatkan rumput di taman itu basah. Si jejaka pasrah. 





 

"Tapi kenapa?" Tanya si jejaka. Dia memandang kekasihnya yang tidak berani mengangkat kepala. Dia tahu ada sesuatu yang tidak kena. Dia mahu penjelasan yang nyata.


"Saya jumpa orang lain yang boleh buat saya bahagia..." Si gadis merenung mata kekasihnya. Alasan yang buat si jejaka tertanya-tanya. Kenapa? Siapa? Namun jejaka itu kelu tidak terkata. Dia seperti tidak berdaya.


Suasana sunyi seketika. Si jejaka mengeluh hampa. Dia memandang mata wanita yang sudah tawar hati untuk bercinta dengannya.


"Dulu saya pernah jumpa orang yang lebih sempurna dan boleh buat saya bahagia. Tapi saya tutup mata sebab saya nekad mahu bersama awak juga..." Si jejaka berkata sambil tersenyum hiba. Dia melangkah kaki ke kereta.


Dan si gadis terpinga. Di matanya mengalir air mata. Deruman ekzos kereta menembusi telinga. Seperti kata-kata tadi yang menembusi matanya yang buta.


ps : Cubaan menulis novel cinta. Aku tengah bosan jadi aku saja-saja reka ;)


18 comments:

cik nAdyYa ツ said...

bagus ..
anda da ade bakat ..
teruskann yaa , hihi :]

PUCCAnis said...

eh, nice lah..keep it up.. :)

Maira Adreanna said...

Ambui. Bagi kt aku la si jejaka tu. Aku jage molek lalu

Anonymous said...

-> ehe..nape nak kutuk kene tulis name lak?
bkn xske..ok je jalan citenye..juz penggunaan bunyi pada akhir ayat yang sama...cam xsesuwey la..aku pasan pada post2 ko..majoriti ko gne camtu..cam skema de gak....p tue la..cam skema je..post2 ko yg len pun camtue..~skemaxtawnakcakapcmne~

Rapunzeel Cikilolo said...

kata-kata jejaka tu kan, aku sedang lalui... hurt!

pepol said...

perghh,terbaik ar bro

eiyja said...

hahaha..silap besar bila harus korbankan yang lebih baik untuk terus bersama dengan orang yang akan meninggalkan kita.. >ntah apa ku merepek ni< btw.. nice.. teruskan usaha.. banyakkan membaca.. :D

Puteri Iqa Izyan said...

good try. :))

ce terai buat lagi sempoi2. mesti lagi best. keep it up okay! :)

♥ MS ♥ said...

nice :) cube try buat novel bersambung pulak :D

Asyiqin Haulisah said...

wah best. teruskan berjiwa. :)

Miss Aainaa :) said...

pergh seriuslahh kena betul dengna situasi aku. tapi yang kena aku si perempuan, kononnya sebab halangan keluarga, sebenarnye die dah jumpa yang lebih menarik hati dia. last sekali die cari aku balik, itupun lepas aku yang memang bagi peluang percuma. hmm aku stay just to show him how worth it is my heart to him. die tak pernah nampak sume tuh. :(

Qaseh Qhaleesh said...

yeay ! teruskan menulis/mereka cerita taw . suka baca :))

Anonymous said...

situasi mcm tula yg aku alami skrg...
dh xnmpak dh pengorbanan pahit manis 6 tahun bercinta..skrg dh nmpak awek baru je,yg tu jela terbaik skrg :(

emosi VS akal said...

go on bro...
lupakan ape yg org nak kate...
kalu post tu teruk ke...xyah lah bace kan...
nie blog lu bro...
ikut suke ati lu nak taip ape pun..
lantak lah org nak kate ape...
janji ak suke...
xsuke xyah bace...

Azewas said...

not bad lah.. tp babak last tuh.. xbe nk clear ah.. 6 kli ak bce ttp x fham.. huhu

Azri Omar said...

novelis....??
Not Bad...tapi jgn la mcm pantun sgt.
gambarkan situasi seolah2 pembaca merasai benar2 berada dalam persekitaran tersebut.

Nur Aischa said...

wah ohsem! first2 baca pun dah start sedih ni. hmm :'( teruskan usaha buat novel ni ya! :D

NadyaBubble said...

Sedih lah pulak, tapi best lah :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...