My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

29 December 2009

GC top 10 scandals 2009


sambil kita mengira ke bawah atau countdown ketibaan 2010 ni ape kata kita view dulu top 10 GC scandal sepanjang tahun 2009... semua ni adalah scandal atau gosip² liar yg memang tak dapat dijinakkan oleh kami... kepada nama² yang terlibat, sorry awal²... no heart feeling just enjoy it...

10 - Staqim & Adik
pelik dan ajaib... seorang waiter kedai makan di bandar KT telah digosipkan dengan staqim sebab staqim hensem... namun gosip ini hanya bertahan selama 2 minggu di dalam carta... pelakon undangan ialah henset sony ericsson dan kedai makan sedap corner...

9 - Along & Miera

juga berlaku di kedai makan tetapi heroinnya bukan waiter tapi pelanggan meja sebelah... along mengadjust miera dengan baek sekali disulami skill² ayat yang mampu membuatkan seseorang kentut secara kerap... adegan ini diakhiri dengan scene kejar mengejar antara along dan heroinnya di lorong banggol... gosip ini turut berlegar selama 2 minggu dan berakhir begitu saja... turut dibintangi tomyam, mee bandung dan henset sony ericsson...

8 - Mizie & Jue

antara best couple yang pernah digosipkan namun hubungan mereka gagal di tengah jalan di atas divider jalan pejabat... gosip yang bertahan agak lama disulami tragedi putus-sambung-putus yang akhirnya tak bersambung... antara pelakon undangan ialah teddy bear, terminal makmur dan bas sani...

7 - Aminx & Jay

antara gosip yang berlegar paling jauh... bermula di terengganu melalui sempadan johor-singapore sebelum singgah di kuala lumpur dan berakhir di pahang... kisah teman-tapi-mesra yang dieksploitasi secara baek punyer oleh anggota GC yang mengakibatkan berlakunya adegan tegang di antara kedua² pihak sebelum diselesaikan secara aman oleh PBB... gosip ini dibantu oleh gitar kapak, muzium terengganu dan masjid kristal...

6 - Arif & Yana

kisah bermula di myspace... bersambung di paradise deluxe pada jam 12 tengahari... dan berakhir di mcdonald... gosip selama seminggu yang menyebabkan arif diswindle oleh seorang gadis mistery bernama yana... seperti dinyatakan kisah ini turut diselit adegan myspace, YM dan mcdonald... BANG!!!


5 - Staqim & Pisang

di mana ada beruk di situ ada pisang tapi sekarang di mana ade beruk di situ ada GC... gosip yang bergerak slow ibarat angin sepoi² tak reti bahasa di pantai teluk nangka... kisah mereka ibarat sabut... sekejap timbul di permukaan laut sebelum tenggelam selamanya... gosip mereka dibantu oleh motor nouvo, motor ego dan restoran norazila...

4 - Apih & Zuera

gosip yg berlegar selama 3 bulan antara pelajar kolej dan pelajar sekolah menengah yang pernah menjadi tajuk debat perdana di petang hari raya... gosip yang kembali menaikkan nama apih di persada hiburan GC... antara pelakon pembantu ialah noodle station, bistro dan hospital kuala terengganu...


3 - Farhan & Asya

teman-tapi-mesra yang menjadi mangsa kerakusan ahli² GC yg mengakibatkan hampir berlakunya perbalahan antara kaum melayu dan cina... siapakah melayu dan cina itu? lu fikir la sendiri... turut dibintangi KLCC, midvalley megamall dan skrip 7707...

2 - Apex & Fidah

antara gosip yang paling super-duper-hebat melanda... ketika gosip menular di kalangan pengguna facebook, tindakan mereka yang berteka-teki dengan pihak media mengakibatkan gosip ini bertambah kencang... akhirnya gosip ini reda apabila rancangan AC disiarkan di astro ria... antara pelakon sampingan ialah pantai batu buruk, restoran fasya dan facebook...


1 - Capix & Suhaila

gosip antara 2 negara yang melibatkan malaysia dan indonesia menjuarai scandal chart GC 2009... kisah yang bermula di friendster yang bersambung ke YM, skype dan facebook serta melibatkan beberapa adegan pengorbanan seorang lelaki... gosip yang masih kekal walaupun selepas 2 tahun... antara pelakon undangan ialah LRT, bandung dan KLIA...

~beberapa kiasan digunakan bagi mengelak sebarang masalah~

just as i said before, no heart feelings... tanpa semua yang di atas tak mungkin kita jadi macam hari ni... kalau ada yang terasa aku mintak maaf... takde niat pun nak burukkan sape
²... just want to realize that gossip is a part of our life no matter who you are...


8 comments:

aming said...

wlupom ak krg suke mnde gosip ni,tp ak like mu apih..hahah..

apih el nino said...

aku pun dop suke gosip...
tp aku pun like...
hahaha...

syazni zainudin said...

doh guane cite ni boh
ak ade msuk gok
tpi mira nok kuor ni pih
tpi siang ari
time ye rhat
time ak duk sedap ats katil lgi
mu setel pih ek
mu amek no tepon ye
wakakakakaka

apih el nino said...

time ye rehat tu aku rehat gop...
yayasan ngan wisma xjauh ane...
hahahha...
wat mai ah no ye...
kebetulan celcom tgh byk kedit ni...
hahaha...

selembut salju said...

ya..
terserlah d situ staqim merampas 2x carta di sini..
hehehhehe
whoa..
pandai mu wt blog..
huhuhuhuh~~~

apih el nino said...

whoa....
kalo mu tgk top 20 staqim xmenang...
sbb ada yg lebih dr dua...
hahaha...
gane2 pom thanx+arigato+gracias... :)

selembut salju said...

ok sama2..
aku xtaw lam bhasa lain apa..
hik9

apih el nino said...

aku pun xtau...
aku tau ucap je...
haha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...