My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

31 December 2009

GC top 10 moments 2009

klimaks untuk GC countdown ialah top 10 GC moments 2009... moments yang mungkin happy atau sedih... aku senaraikan 10 detik paling diingati bagi GC sepanjang 2009...

10 - GC late night BBQ
semuanya berlaku tanpa dirancang... first, umah staqim takdop orang... then, kitorang pegi lepak... pastu, kitorang rasa lapar... after that, kitorang pegi giant... then, farhan pegi ambik asya... thus, kitorang beli makanan BBQ... kemudian, kitorang buat rempah BBQ ikut suke ati kitorang... akhirnya, kitorang buat BBQ kat belakang umah staqim... start pun kul 12 dah... habis kul 4... best siot... kadang² kita tak perlu merancang sebab tuhan dah tentukan...

GC master chef | farhan, apih, staqim, apex, hazwan, arif, asya

9 - GC futsal new winning streak record
target bila GCFC maen futsal ialah - menang dengan gaya permainan yang cantik... dan pada tahun 2009 GCFC mencatat sejarah tersendiri apabila mencatat 17 kemenangan berturut² bermula dari match 50 sampai match 66 yang menyaksikan rekod tanpa kalah GCFC dikekalkan dari julai 2009 sehingga disember 2009... bermula dari kemenangan masa lawan team darimi, rentak kemenangan dikekalkan ke atas team din kepok TATiUC, team poji hazlan bistro, team hassan ss, team beran (4x), team mat syariman (2x), team abang hazwan, team senior UM, team the striders, team syakir sembeir, team mat wa permint, team muiz TATiUC dan team abang farhan...

superstars GC | arif, apih, farhan, staqim, hazwan, armia, burn, mizie

8 - GC revolution
bermula julai 2009, GC bukan lagi Geng Celake tapi GC ialah Gangs of Crows... revolusi ini dilakukan selepas mendapat beberapa teguran membina dan selepas satu meeting, GC berubah wajah... logo lelaki berpayung telah berganti dengan logo sang gagak tunduk... sebab apa Gangs of Crows?? sebabnya ialah hidup kami umpama sekawan gagak... gagak ialah burung yang hitam,
liar, tidak dibela dan'jahat' dalam keluarga burung... bagi kami, there's nothing wrong with being a crows... if you compared them to poor caged birds, crows are much better... being crows are good enough for us...

GC brothers | apih, farhan, mizie, staqim, arif, hazwan, apek, aminx, burn, nasrul, armia, capix, along

7 - GC : "juliet is our perfect girlfriend"
juliet adalah nama wanita yang akan diingat oleh setiap ahli GC... juliet hanyalah fantasi dalam minda GC... sebab juliet adalah satu lagu yang dicipta sendiri oleh GC members yang dinyanyikan oleh GC band dan diupload di youtube dan mendapat respon yang agak baik... bukan niat untuk berbangga diri namun vokalis BLiZ turut memuji langkah GC band yang mendapat
pengiktirafan selaku indie band pada tahun 2009...

GC and juliet | aminx, staqim, farhan, hazwan, apex

6 - GC over-overnight KL
GC memecah tradisi untuk lepak kat KL sempena meraikan birthday salah seorang member GC iaitu jadira... maka bermulalah journey kami di KL... midvalley megamall, times square, bukit bintang, KLCC etc... kami terpisah sewaktu menaiki LRT pada hari yang terover ramai orang sebab weekend and malam tu ada match malaysia vs MU so kami terpaksa belajar berdikari di KL... pada saat inilah pengalaman masa lampau sangat penting... experienced is a good teacher...

GC game over | mizie, apex, along, apih, hazwan, farhan, jadira, rafidah, asya

5 - GC laugh with laughing gas
warning!! dont try this.. tau tak spray pain killer? kalau maen bola je dia sembur kat part yang sakit tu... tau?? menda tu mengandungi beberapa campuran gas yang merbahaya... boleh retak tulang lutut kalau selalu sembur kat lutut... tapi bagi kami yang merbahaya tu yang best... sembur gas tu kat kain dan hidu macam penagih dadah... perrggghhhh!!!! effect dia ialah anda akan ketawa tanpa henti dan khayal selama beberapa minit... sekali lagi diingatkan dont try this...

just for GC laugh | armia, farhan, arif, hazwan, apex, apih, staqim, aminx

4 - GC band mini jam
pihak skolah kami dulu -SMKDRI- menjemput GC band untuk buat show sempena hari guru sebagai main event.. takde sape sangka yang bermula dari maen muzik saje² untuk isi masa lapang boleh bergerak ke satu show yang ditonton beratus student dan cikgu².. kalau ikutkan GC band just nyanyi 1 lagu - mimpi yang mati - namun atas permintaan ramai, GC band mempersembahkan satu lagu tambahan - gadisku - GC band menampilkan farhan, staqim dan aminx.. walaupun hancor tapi di sinilah bermula titik tolak GC band..

our band GC band | aminx, staqim, farhan, apih, apex, hazwan, arif, armia, burn, along

3 - GCFC futsal show
satu match yang busy.. satu match yang best.. satu match yang mencatat record kemenangan terbesar GCFC... farhan, staqim, arif, hazwan dan aku takkan lupa match yang berakhir dgn result 30-9... smart passing, great goalkeeping, technically defending, smooth attacking and tremnendous goal give us a much much better result... unfortunately, that is the first and the last match between us... that match is not 'GCFC futsal match' but 'GCFC futsal show'

GC=Galacticos Combination | hazwan, apih, armia, farhan, staqim, arif

2 - GC kuantan treasure hunter
satu²nye aktiviti GC yang dapat mengumpul hampir kesemua ahli GC - kecuali nasrul,burn dan konok.. satu²nye jugak aktiviti yang memakan masa paling lama - 2 hari 1 malam.. plan yang dirancang rapi terlaksana pada pagi 30112009... baru 5 minit berjalan dah ada problem pastu adegan racing dalam hujan serta tidur dalam wayang... trip yang save bajet -rm60- dan memang berbaloi.. macam iklan kamdar je.. memang trip yang terbaek la setakat ni...

GC stand there | aminx, staqim, mizie, arif, farhan, apih, apex, along, armia, hazwan

1 - GC is dead!!
tragedi GC bergaduh memang something yang sape² tak sangka - termasuk GC - dan bila keluarnya cite ni kat facebook, ia mengundang seribu satu pertanyaan. ada yang mintak GC berbincang, ada yang mintak GC bertenangdan ada yang menitiskan air mata terbayangkan hubungan GC berakhir. namun semua tu just gurauan kasar ahli2 GC yang mahu melihat siapa yang lebih pandai berlakon. and that thing are more than enough to be the most entertaining
moment in 2009!!

the unpredictable GC | staqim, aminx, farhan, arif, nasrul, apih, capix

there are many moments that we got in 2009... either it is a happy or sad moments, we enjoy it all... thanks for the memories GC trip to sekayu, GC at masjid kristal & museum, GCFC futsal festival, GC car crash each other, GC raya special edition, GC bow the bowling lane, GC karaoke not okay, GC dating at hospital, GC boycott KFC & israel, GC back to school again, GCFC futsal team new jersey, GC one night stand conquer Terengganu, GC champions league final, GC at concert Search, GC band recording 'juliet', GC band jamming and many more...

sayonara 2009 welcome 2010

7 comments:

Anonymous said...

yang korg gado tu lah is the most 'x boleh blah'. haha. nway, is nice to know u guyz (:

aming said...

mu mmg smart pih..bijok2 idea mu..hahaha

apih el nino said...

aming...
aku memang smart...
hahaha...
aku xdop idea beno tu aku wat menda ni...

selembut salju said...

apih aku rasa ...
demi thun baru..
azam baru..
gc btambah baik..

apih el nino said...

adakah CG jahat sgt selama ni?
hehehe...

rainner said...

penoh baloh sngguh kew? or just slh satu dr kegilaan korunk? haha dasyat dohh baloh g2!! takot aser! huhuuh

apih el nino said...

GC xpernah baloh pom...
sentiasa ada tolak ansur...
yg atas tu just maen2 je...
sebab dah boring asyik buat benda same...
so nak try benda tak pernah buat...
hehehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...