My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

30 December 2009

GC top 10 playgrounds 2009

playgrounds juga dipanggil tempat permainan dalam bahasa pasar... bila sebut playground je mesti terbayangkan gelongsor dan congek canggung... ape itu congek canggung? sila cari dalam wikipedia... kalau jumpa kabor ke aku neh... hahahaha... lets check it out top 10 GC playgrounds in 2009... BANG!!!

10 - Karaoke Box Cathay
salah satu aktiviti GC memang berkaraoke dan karaoke cathay memang pilihan utama kerana keselesaan bilik serta kemudahan untuk parking transport yang dibawa bersama... sememangnya karaoke bersama GC sangat tak okay... hahaha...
*kami biasa pegi karaoke awal so memang la banyak parking*

9 - McDonald Padang Hiliran
walaupun baru dibuka, mcd ni terus melekat di hati kerana keupayaannya dibuka selama 24 jam serta keselesaan untuk menonton bola di tv plasma... selain kemudahan parking ia turut
menyediakan cashier yang gantang bangat sih... hahaha... tanpa GC sape la mcdonald...
*makanan mcd walaupun sikit mampu mengenyangkan kita*

8 - Mayang Village
sebelum mcd menjadi pilihan untnk menonton bola, mayang village memang tumpuan utama makhluk yang menggemari bola... walaupun tidak menyediakan tv plasma namun mayang village menyediakan tv yang sebesar dinosaur trecetopotuorus yang dipancarkan melalui projector ke arah dinding...memang la dop kan lantai pulok...
*kalau nak roti canai kul 4 pagi pegi la kat mayang village*

7 - Giant Kuala Terengganu
antara mall terhebat di terengganu selaen mydin... menjadi pilihan GC kerana kemudahan parking serta keramaian awek yang high profile dan keadaan angin aircond yang lebih laju dan menyegarkan berbanding aircond mydin... masuk 3 jam tak beli ape pun...
*kitorang pegi giant nak rasa aircond je*

6 - Syahbandar
memang tempat lepak pilihan kaum adam sebab di tengah² bandar selaen dipertontonkan aksi²mat rempit yang bodoh.. hahaha.. tempat ni best sebab luas dan selamat serta sentiasa
ada polis meronda... syahbandar juga menyediakan tandas berharga 50 sen untuk buang air tak kira air besar, kecil atau air laen...
*tempat ni dah tak best sebab makin ramai orang lepak*
*aksi 'tobak sedak lepak' syahbandar*

5 - KFC Batu Buruk
pekerja² kfc pantai batu buruk memang mengenali GC kerana kekerapan kami ke sana... jika dalam seminggu kami pergi kfc selama 7 hari, 4 daripadanya ialah untuk makan sementara 3 lagi untuk ke toilet kfc sebab toilet ni masuk free time malam hari...
*kalau kul 3 pagi tak tahan nak buang air pegi je kfc*

4 - Pantai Batu Buruk
selaen syahbandar ni la satu lagi tempat mat rempit beraksi bodo... tapi diorang takleh over sangat sebab geng² kereta pun lepak sini... lamborghini hazlan pun selalu test power kat sini... dalam kul 2 pagi tak ramai dah orang sebab lampu spotlight ditutup... dan tu time kami...
*susah nak cari wanita sini malam²*

3 - Hazlan Futsal
sebelum adanye uptown futsal (feveret kami sekarang) GCFC maen kat hazlan... dekat ngan rumah dan mudah... tapi sejak uptown ada kami maen kat sana sebab murah... hazlan futsal terkenal kerana di sebelahnya ada bistro sedangkan sebelah uptown futsal ada parit...
*futsal uptown belom jadi playground kami sebab baru sangat*

2 - Pulau Kambing Waterfront
tempat yang tenang sekali untuk lepak... dating pun okay sini... tapi kami pegi untuk makan, lepak dan maen daun terup je... dari sini dapat tengok pemandangan bandaraya persisir air ni... kalau nak privacy datang la sini... aku promote ni.. cuti² malaysia... haha...
*tempat ni just kalah tipis dengan tempat no 1*
*GC+Mirmo water-front*

1 - Kedai Awek
mengekalkan kejuaraan yang dipegang tahun lepas... warung kecil tepi jalan yang menjadi tempat lepak, bergelak ketawa, meeting, meluah perasaan, mengadu masalah, menonton bola dan segalanya.. kami juga dihiburkan dengan 7 anak gadis ummi dan pok lan yang terbaek dari ladang getah... dihiburkan?? macam ada tiger show je... hahaha...
*kami jarang makan kat sini... kami just pegi lepak je*

~playground yang dimaksudkan ialah tempat kami bermaen~

antara peserta yang terkeluar awal sebab kurangnya undian MMS ialah fasya thai seafood, mydin mall, karaoke box ladang, azeem studio, pantai chendering, butik kompleks kampung tiong, secret recipe, flat kolam, jalan banggol dan kedai adik sedap corner... kaki menjadi juri...

4 comments:

(^,^) said...

cam nak join je lepak kat kedai awek.. (^,^)

apih el nino said...

jom la...
tapi sape ni ek?
huhuhu...

selembut salju said...

kedai awexx kat mana?

apih el nino said...

kedai awek kat....
bukit besar..
hahaha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...