My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

22 July 2010

toy story 3 yang terbaek




Kunkun!!



Lepas je aku dapat tau Capix Konok dah download citer ni, cepat-cepat aku copy. Serius aku nak angat tengok citer ni. Pada awalnya aku tak minat sangat citer Toy Story. Dulu masa mula-mula keluar, masa tu zaman tape lagi, aku anggap citer ni biasa-biasa je. Macam citer kartun biasa. Tapi entah camne masa aku form 3 kot aku tengok balik citer Toy Story, rupa-rupanya ada banyak maksud yang tersirat.

Story About Toys | Watch and learn


Aku mengaku yang aku mudah tersentuh hati dalam beberapa situasi. Lepas je aku tau citer ni mampu membuatkan seorang lelaki menitiskan air mata, so aku dah plan yang aku akan tengok citer ni bila semua orang dah tidur.


Masa tengah syok layan citer ni, bila part climax cerita tiba-tiba aku rasa macam sayu semacam. Rasa macam nak menangis je. Tapi takpe. Aku hold lagi. Aku boleh tahan lagi. Aku peluk teddy bear aku. Tapi start dari part tadi, memasuki part lain, kesayuan makin dirasai. Makin lama makin sedih. Ending dia menyimpan maksud yang sangat mendalam. Terus air mata aku berguguran jatuh. Aku tak menangis okay. Cuma ada air mata yang keluar. Tu pun sebab kartun. Bukan sebab awek.


Habis je cerita aku terus naik atas stor. Aku nak cari balik mainan-mainan aku dulu. Tapi tak jumpa. Esok tu aku tanya nenek aku mana mainan-mainan aku dulu. Slumber je nenek aku cakap dia dah bagi kat sepupu aku. Yang tinggal pun ada la 3 4 biji. Tu pun orang Lego. Kalau orang Lego ni dapat berkata-kata, bercakaplah dengan aku.


Sekarang yang ada cuma teddy bear ni. Teman aku masa tidur.

Unnamed Teddy Bear | The left one


I miss you my toys. You are my first friend in this universe.


Aku rindukan zaman kanak-kanak dulu.




Kunkun!!




16 comments:

eqacashperlala said...

alah
tak tgok lagi -__-"

Azewas32 said...

mcm knl jerr teddy bear stu lg tuh...
hohoh...

Khai The Kerozer said...

dahsyat kau...dlm hati ade taman....

meowwmania said...

tak sangka kan cerita kartun pon boleh meruntun hati :)

selembut salju said...

apih ada teddy..
comel la teddy kamoo

CintaMiya said...

baik punyer entry !

pu3iman said...

cari calon isteri cepat...
xde lah nanti peluk teddy bear je... :D

mmg jiwa sentimental betul APIH EL-EMo ni eh kwang kwang kwang

FantasybutterFly said...

tgok cte ni buat kte rse mcm sume bnde tu ade prsaan...

apih el nino said...

eqacashperlala...
try la tengok...

apih el nino said...

azewas32...
semoga teddy bear mu sehat walafiat sentiasa...
hahahaha...

apih el nino said...

khai the kerozer...
dalam hati aku bukan setakat taman...
shooping complex dengan balai polis pun ada...
hahaha...

apih el nino said...

meowwmania...
citer kartun orang putih la biasanya kan...
yang melayu punya jarang camtu...
hehehe...

apih el nino said...

selembut salju...
terima kaseh la...
mesti teddy bear aku bangga...
hahaha...

apih el nino said...

cintamiya...
thanks :)

apih el nino said...

pu3iman...
cari isteri ke?
baru ingat nak cari teddy bear baru...
hahaha...
sentimental tu bagus jugak kadang-kadang :)

apih el nino said...

fantasybutterfly...
terikut sangat dengan citer jadi camni la...
hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...