My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

06 May 2011

kekurangan itu satu keunikan






Kunkun!!


Seorang kawan perempuan pernah mengadu tentang kekurangan dalam dirinya. Bukan cacat, tapi rabun. Dan kaca mata adalah ubatnya. Pernah dia mencuba contact lens, namun gagal. Dan semasa dia menceritakan isi hatinya, dia baru putus cinta. Terus dia mengaitkan kekurangannya sebagai penyebab hatinya terluka. Geleng kepala berkali-kali. Langsung tiada kaitan. Tapi begitulah bila manusia bersedih, manusia itu nampak semua benda serba tidak kena.


Video di bawah hanyalah untuk meyakinkan wanita yang mereka juga boleh nampak cantik walaupun berkaca mata. Mereka juga boleh bergaya tanpa perlu berbelanja besar membeli contact lens. Sebab sejak dulu, wanita dan kecantikan seperti ombak dan pantai. Tidak dapat tidak bersama.





Walaupun ini blog lelaki, tidak salah kalau berkongsi hal wanita. Lagipun kawan itu juga pembaca blog hitam ini. Kebanyakan follower blog ini juga kaum wanita. Blogspot juga tidak pernah membuat peraturan lelaki tidak boleh menulis tentang wanita dan sebaliknya.


Jadilah diri sendiri. Kalau berkaca mata itu satu kekurangan, anggaplah kekurangan itu satu keunikan yang tidak dipunyai oleh semua orang. Sebab hanya ada satu kita atas dunia ini. Tidak ada yang sama dengan kita. Tuhan tidak pernah silap mencipta sesuatu. Peringatan untuk diri sendiri.



ps : Dah berhenti kerja. Mungkin lepas ni ada banyak masa untuk blog ini ;)


Kunkun!!




14 comments:

zikeryhassan said...

aku lebih suka yang unik

nuyuEna said...

aku unik la..sbb aku specky gak.

Rapunzel Cikilolo said...

kebanyakan orang yang specky ni sebenarnye ade mata yang cantik. cube perhatikan... hehe

Aini Adam said...

comel je.

mia.lia said...

@rapunzel
mata sy la tu..haha

tp rsnya xbermakna kalau kita pki cmin mate kita jdi xcntek ;D
kene pndai plih frame.. kcuali kalau muke tu mmg da hodoh kot..hehehehe

Najah SHakiLa said...

hargai apa yg kita miliki sebelum kita hilang segalanya~
peringatan yang baik apih
=)

wannurfazrini said...

loh pakai spek pun satu kekurangan ke? tah pape tah pemikiran 'lelaki' tersebut!

Apih El Nino said...

@ zikeryhassan
Aku pun sama. Kadang-kadang yang unik lebih menarik :)

Apih El Nino said...

@ nuyuEna
Tahniah sebab keunikan anda :)

Apih El Nino said...

@ Rapunzel Cikilolo
Memang betul sangat. Cuma mata mereka terselindung dengan kanta :)

Apih El Nino said...

@ Aini Adam
Comel je macam Aini Adam :)

Apih El Nino said...

@ mia.lia
Betul. Teknik memilih frame betul kena belajar jugak ni.

Apih El Nino said...

@ Najah SHakiLa
Terima kasih sebab saling mengingati :)

Apih El Nino said...

@ wannurfazrini
Lain padang lain belalang.
Lain orang lain pemikiran :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...