My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

30 September 2009

GC gila bergaya di hari raya

tu la antara detik² GC beraya... bg kitorang raya ni xmeriah mcm tahun lepas... coz raya tahun ni banyak sgt kekurangan... tapi ni first raya yg aku bg duit kat org... belajar nak jadi dewasa... hahaha... dah jadi tradisi aku sejak 2006 utk beraya dgn GC... aku jarang pegi beraya umah sedara mara... sampai sepupu sendiri pun aku xkenal... jahil x?? hahaha...

pic no 1 mesti la pic aku... baju kaler maroon... mama yg pilih... sebab aku xpernah ada baju kaler ni... aku mintak ngan mama baju kaler hitam tapi mama xbagi... mama ada tanye xnak buat baju raya sedondon dgn awek ke... aku xde jawapan utk soalan tu... tgk la tahun depan camne ye mama...

pic no 2 masa mlm raya pertama... kat umah arif GC... mkn mee... mmg the best of la mee umah arif... aku siap tambah lagi... ang siap suap kat hazwan lagi utk membuktikan kesedapan mee yg dimasak dgn gaya berjalan di tepi pantai chendering oleh ayah arif... terbaek wok!!!!

pic 3 pulak time lepas umah arif... dlm kul 2260 kami cari kedai makan... tp sebab raya x banyak kedai buka... last² kami ke secret recipe... duit raya tgh banyak xsalah try kedai camni... hahaha... aku makan burger kecik ngan air kena bayar dkt RM20.00... tapi xpe la aku jugak yg kenyang...

pic 4 tu time raya kedua... umah first raya kedua ialah umah ruhil... ruhil imani kot name dia... dia ex konok... hahaha... mak dia mmg sporting lisbon la... dah la dpt makan yongtaufoo... mekaseh ye ruhil...

pic 5 kami ke rumah teacher sally... umah dia mmg aku xpernah miss sejak dari skolah... sampai kat sana org dah ramai... tp xpe la... lagi happening dan pening... hahaha... tp kek umah teacher best wo... walaupun air dia rasa semacam je... aku minum 3 gelas tapi sampai sekarang aku xtau air ape aku minum... hahaha...

pic 6 masa raya ke-3 kat umah stakim... umah paling dibanggakan di negeri terengganu... ye wat open house siap ngan banner g... hahaha... mu sedap sekali kim... tapi mase ni la semua GC berkumpul... umah mu memang lokasi pilihan sokmo...

pic 7 kami ke rumah pisang... tu gambo adik ye pegang kucing... kucing tu kalo 2 tahun lagi boleh jadi besor dinosor kot... gane² pun pisang memang emo... pisang aku minat rambut mu tu...

pic 8 kat umah ejat... gile lame aku xjumpe ejat... dgr cite dia xsehat so kami pegi sekali dgn melawat la... tapi dia ok dah sekarang... syukur la... semoga cepat sembuh ye ejat... kekgi kite lepak kat ziecorn same²...

pic 9 mase gi umah irah... first time aku makan kerepek pisang cicah air strawberry... stakim yg reka menu tu... hahaha... tp naseb baek la xmati... kalo x hantu aku gi kacau family mu stakim... hahahaha...

time kaseh la kat semua tuan umah yg kami gi beraya tu... arif GC, mee mu best.. ruhil, yongtaufoo pun best... teacher sally, air yg pelik tapi best... ilie, cocktail yg menjilat sudu... zuera, yg memang best of the best... farhan GC, dapat gak aku rasa sate yg mu bakar... eppa, nasi beriani yg terbaek... mizie GC, aku mmg penggemar mee kari mak mu... abg amer, satu²nye umah yg sediakan sandwich time raya... staqim GC, umah mu mmg laen dr yg laen... pisang, aku yg habiskan kuih coklat mu coz best... ejat, semoga cepat sembuh neh... aie petronas, aku xkenal mu tapi umah mu lawo... judin GC, aku dapat belajo maen se lagu mase gi raya umah mu... dayah kawan zuera, kerepek tu best... kimie, sate umah mu sedap gop ek... pak sedara arif, first time makan kambing bakar... burn GC, air sunquick panas mu mmg terbaek coz aku xtau mok mu ade sediakan air batu... irah, mari ah dumoh apih umoh kite kan dekat je... apek GC, aku teraya umah mu benonye coz xdop umah nak g... noraini syazwani, saya la dewa arjuna yg sebenor... irah mirmo, mekaseh kabo kat kakak neh... dan hidayah adik arif, saya yg abiskan sosej tu... dan kpd rumah² yg xsempat disinggah, sorry la ye... tahun depan ade lagi... GC forever...

2 comments:

Anonymous said...

waaa..
apih lawa arr dapur umah mung..
ngeh9...
smart dah bju raya mu horr..
terbaeekkk;..
g jalan umah org aje..
umah mu xwat open house kew..
hik9
....alone.....

apih el nino said...

hahaha...
umoh aku tutup sokmo...
kuih raya pun xdop...
hahahaha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...