My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

22 April 2011

kita buat cinta itu nampak kotorKunkun!!


Cinta. Mengenali sebuah cinta tidak semudah menyebut perkataan cinta itu sendiri. Seringkali telinga ini disuap lagu-lagu cinta di corong radio. Seolah-olah cinta itu amat indah. Betul. Memang indah jika semuanya sempurna. Tapi bila retak dan perlahan-lahan merekah cinta, yang dipuja selama ini cuma indah khabar dari rupa. Bukan?Pernah aku cuba jadikan cinta itu mudah. Kerana aku bosan putus cinta kerana kesukarannya. Setahu aku cinta itu tidak menyusahkan. Cuma sedikit ego, perasaan tidak puas hati, tidak bersyukur, janji yang terabai, penantian yang tiada penghujungnya, salah sangka, dan semua perkara yang menyakitkan menyebabkan cinta itu menjadi tidak cantik. Kotor.


Dan aku gagal. Cinta itu tidak semudah yang disangka. Tidak semudah menyebutnya. Menjaga cinta, umpama menjaga hati seseorang yang kita tidak kenal. Berkawan bertahun tidak bermakna anda layak menjaga hatinya. Menjaga hati seorang kawan berlainan jantina jauh lebih mudah daripada menjaga hati seorang kekasih.Aku pernah merasai keindahan dengan mengorbankan cinta pertama.
Aku pernah merasai kekejaman dalam percintaan yang kedua.
Aku pernah merasai ketidakadilan darjat dalam episod cinta yang ketiga.
Aku pernah merasai kegagalan cinta keempat walaupun dijaga setiap masa.


Dan aku tidak pernah meletakkan seratus peratus kegagalan setiap kisah cinta aku di bahu dia. Kerana aku sendiri melakukan kesilapan. Dan aku tidak menyesal dalam setiap kegagalan itu. Benar, ada antaranya salah aku. Tapi memulakan sesuatu yang baru lebih baik daripada meratapi kegagalan yang ada.Cinta mengajar aku, perkataan 'Maaf' tidak menjanjikan dua hati akan bersatu kembali. Dan semudah janji diungkap, memungkirinya lebih mudah daripada mengotakannya. Terima kasih cinta untuk segalanya.


Tahniah. Kita buat cinta itu nampak kotor.
ps : Aku adalah lelaki yang pantang menyerah memikat wanita.


Kunkun!!
7 comments:

mr_right said...

sangat suka entry2 anda !
hee..

http://hafizilmi.blogspot.com/2011/04/wow-my-mrs-always-right.html

http://hafizilmi.blogspot.com/2011/04/migrain-jawab-bm-daripade-modern.html

Miss Bluepinkiey said...

sungguh brpuitis....:)

Azewas said...

perrghhh....sabo2...jdoh pertemuaan dtngn tuhan....

Mra Mastura said...

uiyooo

syukor said...

cinta itu nampak kotor? wow. nice POV.

i like this entry

♥suNa husNa♥ said...

fuh...best toi..tunggu mak cari la..hehee

♥suNa husNa♥ said...

fuh...best toi..tunggu mak cari la..hehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...