My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

18 September 2011

rasa crush memang perkara biasa





Kunkun!!


Ada orang kata, aku seorang yang mudah crush dengan perempuan yang aku jumpa. Ketawa. Jadi aku buat macam biasa. Macam tiada apa-apa. Sehinggalah aku cari maksud crush tu untuk dapatkan jawapan yang sebenarnya. Cuba buka Google Translate kalau tak percaya.



Menghancurkan.


Ada juga hati tertanya kenapa maksudnya 'menghancurkan' sedangkan perasaan yang ada cuma minat dan suka pada seseorang. Bukankah rasa suka itu rasa yang menggembirakan. Tapi kenapa 'menghancurkan'?


"Aminuddin crush dengan Amira..."



Kita sedia tahu Aminuddin sukakan Amira.

Tapi kenapa maksud lainnya, Aminuddin 'hancur' dengan Amira?





Aku rasa, yang hancur itu hati. Crush berlaku bila seseorang sukakan yang seorang lagi. Tapi sebenarnya hati orang yang suka itu hancur kerana yang seorang lagi tidak sukakannya kembali.



Aku mengaku, banyak kali aku 'suka' perempuan yang tak dikenali di tempat dan masa yang tak diduga. Dan aku rasa, kita semua pernah rasa perasaan yang sama. Mungkin crush dan manusia memang tak dapat dipisahkan agaknya.



ps : Kebelakangan ini aku tepu sampai blog ini hilang merdu hampir berdebu ;)


Kunkun!!




12 comments:

Gimi said...

biasa la tu...

F@QIHFIQH said...

Setuju..crush ni pn antara nikmat ALLAH jugak..kembali pada kebesaran penciptaanNYA :)

Paris Hilton (M) said...

kitaa sume ade rase tu...**

unieMARKS :) said...

perkara normal untuk crush mruch ni ;D

Mra Mastura said...

amira mmg x crush kt aminuddin :B

Amna.Qadeeja said...

hehe kalo camtu mmg bykla crush ;D

NuReLLe said...

suka lagu Tata Young.."crush on you" lalala~

s u a r a h e a R t y said...

:) is it really just another CRUSH ?

IFA Athirah said...

giler ar.ayt ps tu x bley blah...puisi habes http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

ainina jelani said...

crush. bhahah, perkara biasa bro :)

lurunharima said...

ahahaha.. nama saya di situ :P

Javed said...

“this is very interesting. thanks for that. we need more sites like this. i commend you on your great content and excellent topic choices.”
ld hardas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...