My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

27 December 2012

terbabas terbuka


 

Aku sampai ke satu Twitter budak ini secara tak sengaja. Aku tekan satu nama dekat Timeline kemudian headernya aku baca. Aku tengok Timeline dia, cari orang yang dia RT dan aku tekan orang itu pula. Aku teruskan sampai setengah jam lamanya. Nampak sangat tak ada kerja.


Sampai satu ketika aku sampai di Twitter budak lelaki yang aku tak kenal siapa. Aku tengok Timeline dia tapi dia tak ada RT sesiapa. Hampa. Aku mula sedar aku dah jauh tersesat rupanya. Mungkin aku patut balik ke Home semula. 




Aku hala mouse ke Home tapi aku turun semula. Aku rasa kalau aku cari ke bawah sikit mungkin aku akan jumpa. Yes ada! Aku terus tekan nama Twitter yang dia RT tanpa aku baca. Dalam dua saat paparan layar kaca komputer riba bertukar warna.


Eh nama dia macam pernah singgah di telinga. Aku rapatkan mata ke skrin kaca melihat gambar yang dia guna dengan harapan aku ingat siapa dia. Tak berjaya. Aku pejam mata. Siapa dia? Macam kenal tapi siapa? Aku banyak makan semut agaknya sampai lupa.


Aku scan semua kawan yang nama serupa dengan dia. Aku filter semua, delete yang tak ada kena mengena. Ingatan dan hati aku macam dilanda perang dunia. Ingatan aku hantar satu nama dan hati aku menerima. Satu salah dua salah tiga salah juga. Tinggal satu nama. Dia. Sah dia.


Dia kawan lama. Kami pernah rapat satu ketika. Itu dua atau tiga tahun lepas punya cerita. Tapi semua berubah bila dia jatuh cinta dengan budak lelaki yang aku tak kenal siapa. Jarak antara kami mula tercipta. Aku tak kisah mana. Aku pun risau kalau dituduh orang ketiga. Kekasih dia pun mesti tak suka awek dia rapat dengan lelaki lain selain dia. Jadi aku tinggal dia sebab nak dia bahagia.


#Single tertera. Eh mana pakwe dia? Perlu ke aku mention nama dia, tanya? Jangan Nino jangan buat gila. Pesan aku kepada budak kecil yang kuat menghasut dalam kepala. Jadi aku biarkan saja. Tak apa. Masa masih ada.


ps : 5 minit study, 55 minit tulis entry, makan maggi, whatsapp tak berhenti ;)


7 comments:

Nurmujahidah Ismail said...

hehe,,, mst tension time mencuba untuk ingat kan,, heee

bukankosong said...

amboihh

5 minit aje

Orked said...

Kinda doing like what u did...

Shud I call it stalking time?
Stalk org yg pernah rapat dgn kite...suatu ketika dahulu...

Even hbgn tu dah jauh,(n for sure kite laa yg start menjauhkan dr kan, sbb nk dia bahagia), but somehow or rather, kite still nk jugak tau semua bnda psl dia kan...

lumrah...perasaan itu smpi bila2x xkan hilang..

semoga awk gembira dgn kehidupan yg akan dtg....

p/s: maaf, sy tetamu x diundang di blog anda...first time masuk komen..:)

Cik Mun said...

mention je mention je..kihkih
hai...
salam perkenalan dari mun..

azzifarunnurafizza said...

hehehe.. ce la try.. mane tahu single. ahakz.. :)

Khairun Solehah said...

haha,kalo ada jodoh,x ke mana =P

ai shah zawani said...

Assalamualaikum, new follower. amboiiiiii. Part time stalker? hehe gurau je. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...