My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

30 May 2010

aku benci pakcik bajet hebat





Kunkun!!


Aku sangat tak suka orang dewasa yang merasakan dia sentiasa betul sebab dia lebih dewasa. Sama macam orang alim yang merasakan dia selalu betul hanya disebabkan dia alim. Dulu masa tahun pertama kat kolej, ada senior kolej aku yang join tabligh datang ketuk pintu bilik aku nak bagi ceramah. Oleh sebab nak lari pun dah tak sempat, aku cepat-cepat pause Japanese Porn dan buat-buat tidur. Roomate aku terpaksa tadah telinga.


Korang jangan salah faham dengan ayat aku. Aku bukan tak suka dengar ceramah. Aku cuma tak faham kenapa bila golongan ni kuat beribadah, diorang memandang hina dekat golongan macam aku ni. Memang aku jarang pergi surau atau acara berkaitan agama. Tapi kenapa mesti wujud perasaan bangga dan riak bila kau kuat amalkan ajaran agama? Adakah sebab kau nak tunjuk kau alim dan dewasa? Tak boleh ke kau low profile je.


Malam tadi macam malam-malam sebelum ni. Dalam pukul 1.00 pagi aku keluar lepak dengan geng GC aku kat Kedai Adik, warung yang terletak di tengah-tengah Bandaraya Kuala Terengganu. Bila dah berkumpul ramai-ramai, banyak la benda dibualkan dan digelakkan.


Lepak | Banyak kebaikan daripada keburukan


Tiba-tiba ada seorang pakcik umur dalam 30-an duduk kat meja sebelah ni maki member aku sebab dia gelak agak kuat.


"Natang ape bising-bising ni??!!"


Tapi aku dan member-member aku terus ketawa kuat-kuat. Lantak pakcik tu la nak marah ke apa. Bukan kedai makan dia pun nak marah-marah orang.


Aku sendiri tak faham kenapa dia marah-marah. Mungkin pakcik tu lemah tenaga batin dan mencapai ejakulasi terlalu awal sewaktu bersetubuh dengan isterinya sebelum keluar semalam. Atau mungkin dia bengang apabila isterinya melarang dia memancutkan sperma di dalam ovari isterinya. Ibarat pelakon filem lucah yang penat beraksi tapi hanya mampu orgasm di atas buah dada pelakon wanitanya sambil mengerang kenikmatan.


Aku bukan nak kurang ajar dengan orang tua. Kalau boleh aku nak duduk depan pakcik tu dan dengan penuh tatasusila cakap kat dia "Pakcik, kalau pakcik tak suka dengar kitorang bising kat sini, pakcik boleh angkat pinggan pakcik dan makan kat tepi longkang tu. Baru takde gangguan..."


Aja Aja Fight | Pakcik nak cari gaduh ke??


Aku tak faham dengan tahap mentaliti sesetengah orang dewasa berlagak yang merasakan mereka selalu betul. Hanya disebabkan aku dan member-member aku berpakaian agak selekeh, lepak tengah malam dan gelak kuat-kuat, kami dimarahi di khalayak ramai. Never judge a book by its cover.

Kami gelak kuat-kuat tu tandanya kami gembira. Pakcik jeles kami gembira sebab tu pakcik marah. Baru aku tau tak semua orang tua aku kena hormat.

Sumpah aku tak akan hormat kau pakcik.


Kunkun!!




23 comments:

MegaPena said...

" Natang ape bising-bising ni" bunyi tengkingnya dan tiada reaksi ganas dari pihak yg mendengar, bermakna yang mendengar itu ada sifat sabar, satu sifat yang terpuji. Dalam kata lain anda telah lulus satu ujian dari Allah Yang Maha Adil.

Tetapi melahirkan sifat amarah dlm blog yg dibaca umum dihiasi bahasa-bahasa yg berwarna2 yg menyakitkan, tentunya mengurangkan nilai diri sebagai insan yg mulia. Insan adalah sebaik-baik kejadian yg dicipta Allah.

Roronoa Zoro said...

betol2.. aku sokong bab yang org alim berlagak terlebih alim... wth?? bila kita mintak tolong kat dia.. dia akan berkata " itu la.. masa kecik bodoh sombong, x mboh blajo.. le nie bangang nak mampos.. gi la cari sendiri dalam tenet mu nue.."

riak nk mampos kan?

pu3iman said...

"natang apa yg bising ni?"

owh...nampak sgt pakcik tu tgh fikir pasal natang yg menggoda isterinya....

lepaskan geram kat korang yg gelak bagai :D

sherry said...

ish...apalah bahasa awk guna nih...cam ada unsur2 lucah je..

anyway dari citer awk nih,sye rasa bkn 100% pak cik tu yg salah.klu buat bising ditempat awam,sye pon marah.tp xde la smpai berani sound2 org...mungkin niat pakcik tu baek,cuma cara dia tegur tu x kena

klu nk gelak tu buleh tp biarla b'pada2...tgk keadaan sekeliling sesuai ke tidak

selembut salju said...

lenkali ko nampak pakcik tu lagi..
cepat2 angkat kaki..
hehe
sabar k..
korg gelak sakan pasal apa?

Syazni Zainudin said...

siap letok lam blog hoo
mlam ni awok2 ni nok serang pokcik tu plok
mu duk la tati diam2
nok g kuantan lok ni
hahahahahahaa

aming said...

hahaha..gler ak ngan mu mcm pelakon utaka dlm posting ni..biar ak dop kluo pom smlm..hahahaha

apih el nino said...

megapena...
maaf jika ada penulisan yang mengguris hati...
aku manusia yg tak lari dari kesilapan...
maaf juga kepada semua pembaca yg terasa...
peace :)

apih el nino said...

roronoa zoro...
betul la tu...
tak payah riak-riak kita semua bukan hebat...
ingat atas sana ada kuasa lagi kuat...
hehehe :)

apih el nino said...

pu3iman...
maybe dia ada masalah lain...
yang kita tak tau...
tapi cara dia lepaskan marah tu memang tak kena...
huhuhu...

apih el nino said...

sherry...
terpulang kepada pembaca nak labelkan blog ni lucah ke ape...
keadaan semalam tu kitorang bukan bising sangat...
ada meja yg mat rempit duduk lagi bising dari kami...
tapi takpe la...
benda dah jadi...
anyway thanks sebab sudi komen :)

apih el nino said...

selembut salju...
watpe nak angkat kaki?
nak lari?
never say never la...
kitorang tak takut langsung...
pasal semalam tu...
ada benda kelakar....
takkan taknak gelak kan?
hehehe :)

apih el nino said...

syazni zainudin...
ape cite mu g serang dia?
jumpa dop?
pegi kuantan hari khamis la bai...
ambik gua kat tati ni...
macam duduk kat kawasan tawanan weh sini...
hahaha...

apih el nino said...

aming...
aku saje letok pic tu...
aku nampak cute kan?
cuma mu je serabut...
hahaha...
tu la mu sombong semalam takmo kuar...
padan muka hang...
hahaha...

Long Haffiz Long Hassan said...

haha..
lawak dowh bacer cter ko..
terbek2..

Anonymous said...

haha,nsib baek aku mode jiwang pih..
klu x aku brani gop sound blik..haha

FantasybutterFly said...

pak cik tu stress kne marah ngan bini dia tuh...
tu yg marah org xpasal agknye..wawawa...

apih el nino said...

long haffiz long hassan...
thanks sebab sudi membaca...
hahaha :)

apih el nino said...

anonymous aka apex...
orang tgh bahagia memang mood jiwang je bro...
hahaha...
on la blog mu apek...
biar erneeza bace...
hahaha...

apih el nino said...

fantasybutterfly...
betul jugak kan...
sebab tu dia makan kat luar gak...
bini marah rupenyer...
hahaha...

Alip Apai, 21 tahun said...

bro..x baik la bro ckp senior bro yg tabligh tu pndg rendah kt bro hanya sbb die dtg bg ceramah pnjg2 kat bro..diorg kat tabligh..menyampaikan..xtau la kalo die mmg poyo giler babeng tp jgn la sbb nila setitik rosak susu sebelanga..x sume tabligh cmtu..

apih el nino said...

Alip Apai, 21 tahun.
maaf kalau kau terasa.
tapi memang dia poyo kot.
dia marahkan aku buat benda mungkar tapi dia sendiri buat benda mungkar?
aku tak cakap semua tabligh bro.

that's me said...

sepatutnye , kite ada ilmu , xbley nk riak .. Allah xska kite riak .. juz wt biasa2 sudah lar ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...