My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

05 May 2010

tak salah pun mencarut



Kunkun!



Mencarut. Aku rasa semua orang pernah buat. Sama ada melatah atau memang dah kebiasaan. Aku pun sama. Tak sah tak mencarut. Ada 5 perkataan mencarut yang familiar kat mulut aku ni. Cuma aku pelik. Kenapa perkataan-perkataan tu dilabel sebagai mencarut. Sape la yang pandai-pandai cakap benda-benda ni mencarut. Haishhh....


Natang

Aku tak tau kenapa bila sebut 'natang' ia adalah mencarut. Padahal 'natang' tu adalah singkatan bagi 'binatang' cuma dibuang 'bi' je. Aku rasa ayat "Eh natang ni..." lebih indah permai berbanding ayat "Eh binatang ni..." yang memperlihatkan anda seorang yang skema. Binatang atau natang adalah benda sama. Lembu ialah binatang. Lembu juga adalah natang. So what?? Kalau ayat "Weh natang..." adalah mencarut, ayat "Ape cer..." juga mencarut. 'Cerita' dijadikan 'cer'. 'Bro' pun mencarut kan?

Buaya | Walaupun ganas tapi tak mencarut


Babi

Ni satu lagi. Babi adalah sejenis binatang. Sejenis ke seekor? Yang pasti bukan seorang atau sejambak. Aku pernah kena marah sebab sebut babi. Lepas tu aku cuba mempraktikkan lidah dengan menyebut lipas, arnab, biawak komodo, burung unta dan sebagainya. Tapi ibarat hati seorang kekasih yang setia dengan bekas kekasihnya, babi tetap pilihanku. Dulu masa kecik rasa macam ganas je kalau dapat sebut babi depan member. Kecik-kecik dah rosak budak Apih El Nino ni.

Baby | Siapa kata baby ni babi aku rogol dia laju-laju


Suck

Suck dalam bahasa Melayu ialah menghisap. Aku pelik. Suck mencarut ke? Dulu aku suka sangat sebut suck. Padahal kalau dalam Melayunya, hisap je. Takkan aku nak sebut hisap. Cuba kalau ayat "Suck ah ko..." ditukar menjadi "Hisap ah ko..." Tak cool langsung. Rasa macam gay ada la.

Just Ice-cream | She likes the Negro style


Fuck

Yang ni satu lagi kes berat. Fuck mencarut ke? Fuck ialah aktiviti seks. Kalau masa aku belajar subjek Agama Islam kat sekolah dulu, fuck ialah bersetubuh. Bersetubuh adalah perbuatan atau kata kerja. Bersetubuh tu halal kalau selepas kahwin. Tiba-tiba je ada kahwin. So kalau fuck adalah mencarut, kenapa korek hidung, bermain badminton, berlari di tepi pantai dan menekan butang lif tidak dianggap mencarut? Tu kan perbuatan jugak.

Middle Finger | Another name for Fuck


Tuuuuuuuuuuuuttttt

Yang ni ada banyak versi. Biasa aku guna versi Terengganu la. KL ada jugak kadang-kadang. Yang KL nampak sopan sikit. Versi cina pun ada. Kalau melatah je ramai suka sebut. Pastu orang-orang sekeliling akan tengok kat kita sambil membulatkan mata. Ada jugak yang buat-buat tanya kat mana. Bangang kan mereka? Tapi kenapa benda ni satu carutan? Bukan ke ia salah satu anggota badan? Aku pernah cuba menukar selera mencarut aku dengan menukar nama carutan ni dengan nama lain tapi rasa macam tak jadi je. Kalau aku sebut abdomen lain macam pankreas, usus kecil, siku, ibu jari kaki atau gigi geraham, tu bukan lagi carutan.

No Porn Allowed | Sorry please try later


Mencarut tu tak elok. Adik-adik jangan mencarut ye. Besar nanti jadi orang baik tau. Aku takpe. Aku bukan orang baik sangat pun. Hahaha.


p/s: Kalau nak cari fuck dan suck kat Google sila turn on SafeSearch anda



Kunkun!!



20 comments:

zAzZa said...

mungkin orang fikir natang tu mencarut sbb samakan manusia dengan binatang kot..hanya pendapat..(^_*)

cik bunbun said...

hahahahahaXD
bahaye la kalo turn off safe search. sume benda kluar T___T

haiyoooo. eh kejap, suh org datang belog kenape?
kekekekeke:P ni bunbun dah datang lalalala;P

CintaMiya said...

hahahaha ,
like this posting lolz ,
wtf la ! cakap aje , ikut suke aku la na carut ,
aku bukan budak baik pun , ekeke
- away -

apih el nino said...

zazza....
maybe la kan...
pendapat jugak ni...
hehehe (^_*)

apih el nino said...

cik bunbun...
macam selalu turn off safe search je...
hehehe...
saje ajak datang cik bunbun...
saya kunkun...
lalala :P

apih el nino said...

cintamiya...
copy paste ayat atas ke?
hehehe...

CintaMiya said...

hahahahha ,
apih , bengang sebab selalu pandang serong sebab carut , so saya memahami anda , hahahha .

apih el nino said...

hahaha...
saya tak bengang...
cuma curious...
kenapa perkataan tu dilabel satu bahasa kesat...
hahaha...

alya said...

tak salah,cuma kasar dan x elok di dgr
my opinion n_n

apih el nino said...

kurang sedap kan cik alya :)

alya said...

haah btol2 tw xper hohoho

Anonymous said...

wtf~ (carut gok err)great job pih.. idea mu mmg ganasss.. ak sokong walapun ak dok rajin carut mane..sbln 2 kli ada ar ak tersebutt.haha

apih el nino said...

alya...
tau tau...
jangan mencarut ye alya :)
tak elok pempuan mencarut...

apih el nino said...

anonymous....
laen kali tulis name...
aku dop perlu fikir mu sape...
hebat mu 2 kali sebulan je...
aku 5 kali sehari kot...
hahaha...

alya said...

mcarut dlm paleotak forgivable kan?hee ;p
apih carut 5 kali sehari mcm smyg doh.
x ckup 5 x complete op?haha

mahira oya said...

tibe2 trngat 1st time dgr word natang..
membe2 asik sebut jer..
mcm normal je pd hal..

apih el nino said...

alya...
takde la sampai camtu...
hehehe...
blushing kejap :D

apih el nino said...

mahira oya...
betul betul betul...
takde salahnye pun...
normalization :)

cik marina encik norman said...

hahaha. klaka nye bila pk sumthing burok terjadi, and then orang cakap "bersetubuh!". gila ape. hahaha!

apih el nino said...

cik marina encik norman...
hebat nama ni...
tau takpe...
so dalam keadaan tertentu kita kena sebut nama asal dia...
yang dalam english punya tu...
kan kan?
hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...