My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

02 October 2011

dia kawan yang buat saya rasa rendah





Resah. Rasa kurang senang mula hadir saat kaki melangkah. Memang berjalan dalam satu kumpulan membuat kita nampak gagah tapi rasa yang timbul dalam hati tidak dapat dicegah. Nak tak nak terpaksa biarkan saja rasa dalam hati itu walaupun susah.


Dulu semasa sekolah diri ini dirasakan besar dan hebat. Tapi rasa sebegitu rasanya sangat singkat. Hari ini bila berjalan dalam kumpulan dapat dirasakan diri ini tidak besar sangat. Di sekeliling ini terdapat kawan yang lebih tinggi membuat diri ini terasa rendah sangat!





Lelaki dengan ketinggian 167 sentimeter rasanya tidak terlalu rendah dalam kelas lelaki. Tapi bila berjalan dengan orang yang lebih tinggi, tetap dapat dirasa diri ini rendah sekali.



Bila sedar kekurangan serta keyakinan dalam diri mula menurun, hanya satu jalan untuk mengatasinya. Berfikiran positif setiap masa. Walaupun kita rendah, masih ada orang yang lebih rendah daripada kita. Sedarlah sesungguhnya masih ramai yang tidak bernasib baik seperti kita. Tinggi atau rendah, setiap orang ada kelebihannya.



ps : Tak perlu sombong kalau rasa hebat. Ingat atas sana ada kuasa lagi kuat ;)




27 comments:

bella luna said...

lol,tinggi or rendah tiada beza, yg membezakan kita hanyalah perwatakan, be good and everything will be fine,chill;)

Halimatun Sa'adiah said...

sy pon rendah...berkawan dgn kwn2 yg tggi..

syud said...

alaa..mana da rendah..ok la tu..

syud 161..hehhe..
hampir dah tu..huhu

Cik Kasih said...

it's ok la..comel sweet

bella luna said...

hehe,lau kamu rendah, sy lagi rendah, only 154cm, tapi sy still berbangga,nak tahu nape? sebab bile time hujan and ade kilat sambar menyambar, possibility kawan2 yg tinggi tuk kena kilat tu lagi tinggi berbanding dgn sy yg rendah,so bersyukur la dgn ketinggian,eh kerendahan kite, they are our protecter,hehe

azkiya farhana said...

ok la tue normal, taklah rendah sgt ^^ kne makan byk supliment la kot nak bg tinggi? erkkk haha

secret Ash said...

Bersyukur je dgn apa yg ada..

Ungu Violet said...

orang yg xbape nak tinggi nih selalunye awet muda taw...:)

miszfazierra said...

sy pun rendah jugak . sering di ejek kawan2 ngan fmily sndiri . tp tak kesah lah bukannya kita buat salah pun . kdg2 orang rendah ni cute jugak . hehe JK :)

Cik Azizah said...

org yg rendah ni murah rezeki. InsyaAllah ada kelebihan di situ :)

shalina said...

kih3..ingatkan nape td ! hahaha :D
sy lg rendah ,153 tapi ade gak kawan sy yg lagi rendah ! wakaka . ingatkan rendah diri dek apo la td ! hahahaah :D

Dila Nasurudin said...

tu ok lg..dila lg plak dh la pndk gemokk plak..lg rse rendh diri hu3

Laurie Gina said...

tinggi or rendah, tak pntg, yg penting, be ur self... asal kita tdk sombong... :)

Fabulous Me said...

rendah tinggi ok la lg.. sy gemok.. rileks je.. huhuhuhuhu..

afzalsukasuki said...

ko sama tinggi ngan aku :)

miratun madihah said...

tinggi berapa? kita pun rendah,tapi punya hati nak tinggi lagi :(

kusyi said...

eh? tajuk entry rupenye.. hehe..

kusyi pendek? eh.. tinggi kot.. lupa ntah bape inchi.. hek2.. 150.. eh? ntah lupa..

walauapepon.. ketinggian tak penting.. hati tu lagi penting.. :)

ciNdhaDahniEa said...

betul! jangan berasa rendah diri hanya disebabkan kite rendah! kemon lah....~ =)

Anonymous said...

Apih trse ke sal entri at blog luna 2 ke?? yg sal laki tggi.. Anyway x smstnya rnda Kte nmpk tpggir.. kdg2 rnda 2la yg mnyerlah.. Kan??

Media Wanita said...

Di atas langit.. Masih ada langit... So, tak perlu lah kita merasa paling hebat.. Sehingga tega merendahkan manusia lainnya... Sehebat apapun kita, ya low profile aja deh... Deal..! :)

Nazihah Hranica said...

tinggi kita sama la. huhu.. ala..

Nazihah Hranica said...

tinggi kita sama la. huhu.. ala..

Munirah Zaliran said...

grateful with what Allah has given to us. peace yaww ! :)

noorniey Azman said...

haha~~tggi noni 163...but still u r taller then me!

♥ norlida ramli ♥ said...

rendah tu comellll...:D

tuisyenpuri said...
This comment has been removed by the author.
EyA edamanhatiku said...

167 bg llaki xtinggi biapun xrendah..eya da 162

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...