My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

02 January 2010

penurunan CGPA

*Kunkun*

Semester lepas pointer aku ialah nombor point nombor nombor. CGPA aku turun kepada 3.02. *Sigh* Aku rasa aku manusia paling last yang call TATiUC kesayangan aku tu. *kolej kami guna cara call-and-tell* So pada hari tersebut *aku tak ingat hari apa* aku call la HEA nak tanya result. Dengan kredit yang tak seberapa nak ada itu aku call dan cakap dengan staf kolej tu.

"Mohd. Afif Rashdan Shafie kos 3 Networking nombor matriks 07A05010 result awak *pointer* dan awak repeat mathematics 2..."

WTF??!! Punyalah aku study siang malam math. Punyalah aku attend setiap class math. Punyalah aku caring gila kat lecturer math. Punyalah aku bangun awal pagi sebab nak pergi class math. Punyalah semangat aku nak exam math sampai tak tidur malam. Last-last repeat. Aku ulang. Repeat. *Haishh* Terus rasa kurang ajar time tu. Ramai yang senasib dengan aku. So aku faham perasaan kalian semua. Arggghhhh!!!

Oleh sebab semester ni aku kena praktikal atau nama sebenarnya Latihan Industri *aku baru tahu ni maksud praktikal dalam BM* so aku terpaksa la ambil short semester bulan May ni. Orang lain best je cuti aku pulak stay kat kolej. *Haisshhhhh*

Tapi walaubagaimanapun aku ucapkan banyak-banyak terima kasih kepada lecturer-lecturer yang mengajar aku semester lepas. Thanks Madam Suhana sebab menjadi supervisor untuk final projek aku. Thanks Encik Tamizan sebab jadi lecturer yang berdedikasi. Thanks Madam Azliza sebab bagi aku peluang belajar benda-benda baru. Thanks Madam Zurairah dan Madam Farah Hanan sebab memberi kesedaran yang mathematics perlukan latihan. Thanks everybody for all your support. Penurunan pointer semester lepas memberi aku semangat untuk lebih gigih semester ni. Ganbatte Apih!! *tepuk la sikit*

P/s: Jika anda mendapati posting ini agak skema maka ia tiada kena-mengena dengan entry Skema yang lepas.

*Kunkun*

10 comments:

selembut salju said...

dunt worry apih..
next sem ada lagi lol..
seme org blaja dari ksilapan k!!

apih el nino said...

tau...
hehehe...
thanx ek :)

ai-hikari said...

oh apih,,
sesungguhnya k.rin amat memahami ape yg apih rasa itu..math oh math..ha3..
gud luck 4 short sem nnt..
maths for all ! =D

apih el nino said...

yeay!!!
kak rin ambik la math sem ni...
kan boleh wt gitu...

Anonymous said...

blaja bia relax. yang penting, faham basic. this is what we called math. solutin boleh belit2, basic tu yang kena tangkap. ok dear, gud luck for u (:

apih el nino said...

okay dear jugak...
padahal tak kenal sape...
kamoo siapa?
anyway thanx 4 ur advice...
:)

no'0n said...

haha chaiyokk chaiyokk!

Anonymous said...

jay lah ngok :\

apih el nino said...

noon...
ganbatte!!
haha...

apih el nino said...

anonymous a.k.a jay...
hahaha...
lain kali tulis name u babe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...