My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

18 August 2011

pandai makan pandai simpan





Kunkun!!


Hazama tertunduk lemah. Dia buntu. Entah apa kekurangan dirinya sehingga Shasha, kekasihnya sanggup curang kepadanya. Semuanya bermula bila Shasha tersilap menghantar mesej kepadanya semalam. Dan semalam mereka bertengkar teruk sehingga Shasha memutuskan hubungan mereka.


"Sabar je la bro. Mungkin dia bukan jodoh kau..."


Lemah tapi menusuk kalbu suara Akim yang duduk berdepan dengan Hazama di warung mamak di depan kolej mereka.


"Bagi sini aku tengok apa mesej dia silap hantar tu..."


Perlahan-lahan Hazama menghulurkan Blackberry yang tergantung 'Love' kecil tertulis nama Shasha, pemberian kekasihnya semasa ulangtahun percintaan mereka bulan lepas. Tertera di skrin Blackberry satu mesej kiriman "My Baby", gelaran Hazama kepada Shasha.


"Hati-hati main futsal malam ni. I love you so much. Muahhhhhh..."


Mengeluh panjang Akim. Dia kasihan melihat sahabat baiknya berduka lara. Dia tahu mesej itu memang bukan untuk Hazama kerana Hazama tidak bermain futsal semalam. Diberinya semula Blackberry Hazama tadi.


"Dah la bro. Cari je awek lain. Dia dah curang sekali, dia boleh buat banyak kali lagi kalau kau teruskan hubungan tu. Orang macam kau ni ramai awek nak. Kau je yang setia tak tentu hala..."


Hazama termenung. Dia teringatkan Haiza, awek politeknik yang pernah keluar dating dengannya dua bulan lepas. Wajah Baizura juga menjelma, awek kacukan Cina-Melayu yang dapat dipikat Hazama semasa menunggu giliran di salon. Begitu juga wajah Suraya yang terlalu gilakan Hazama sejak tiga tahun lalu.


"Tu la kan. Baik cari yang baru. Lantaklah betina sial tu nak buat apa pun!"


Suara Hazama kembali bersemangat. Akim tersenyum.


"That's my boy! Come on my BFF. Kita karaoke. Lepas tension. Gua belanja!"


Serentak mereka bangun menuju ke kereta. Hazama berjalan di depan. Akim mengekori di belakang. Perlahan-lahan Akim mengeluarkan telefon Nokia 3310 dari dalam poket seluarnya dan membalas mesej yang diterimanya.


"I love you Shasha. Malam ni kita jumpa ye sayang. Muahhhxxx!"


BFF. Best Friend Forever or Best Fake Friend, which might lead to the same person.


ps : Lebih baik ada musuh daripada ada 'kawan' yang mahu kita jatuh ;)


Kunkun!!




18 comments:

Ketua Penyamun said...

suke suke ;)

bukankosong said...

oh

blurr~

ArulchelseA said...

ni kes kwn makan kwn ni.. biasa la tu bro..kang bila bnyk tnye kata kongkong lak..kih kih kih kih

M.D said...

jilaka punya kawan. -.-"

Mish Apple said...

kejamnye .

sitihalisa said...

kejam gila BFF die tu. huh

mr_right said...

kadang-kadang mr right teringin sangat nak buat entry camni. hehe. nice !

http://hafizilmi.blogspot.com/2011/08/please-proud-to-be-blogger.html

Amna.Qadeeja said...

hadoii kawan makan kawan ni mmg gua tak gemar !

pelangi said...

stupid !!!!

ainina jelani said...

aku benci kawan makan kawan, n aku benci cerita ni -.- hha, hai apih :p

MiSs EverythingOkay said...

baru je kene macam niy :(
but , buatbuat ta tao je . hurmm :D

miss Tira said...

sakit hati tol....tbe2 tacink plop...ahaksss...

mizmarmalade said...

Niceee! :D

Mra Mastura said...

jgn amek awek org wohh

hazirah kasimon said...

like ^^

aswadz said...

tak guna nyer BFF. Rembat awek member...

alongxp said...

cis..dasar mangkuk tandas punye kawan,ntah2 die yg suruh syasha tu buat2 salah anta mesej supaya diorg leh break...

aiseh...emo lak aku ari nih...hahaha

strawberrycincau said...

kwn mkn kwn. hmm, biase je trjadi stuasi cmni dlm dunia real.. nk2 dlm kes cintan cintun. haishh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...