My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

26 March 2011

sebenarnya siapa aku di hati mu





Kunkun!!



"Anata wa watashi no honno ichibu shika shiranai
Kachihokoru you ni warawaretemo sore hodo iya jyanai yo..."


Lantang telefon bimbit di atas meja berbunyi menandakan satu mesej diterima. Sepantas kilat aku membukanya. Dua tiga minggu ni aku mengharap mesej dari seseorang tapi kali ni mesej itu bukan dari dia. Aku mengeluh panjang melihat nama penghantarnya. Tapi aku tersenyum membaca mesej ringkas dari dia.


"Awak, saya rindu awak."


Beberapa kali aku menaip mesej sebagai balasan. Tapi semua aku delete balik. Mungkin kesalahan besar membalas mesej-mesej rindu kepada seseorang berstatus kekasih orang. Haishhhh....

Confused Condition | It's not easy to be me


Bila aku berkata-kata, kau pun lantang berkata-kata. Bila kau bersuara, aku tetap mendengar supaya tenang kau merasa walaupun sebenarnya aku tiada masa. Pernah sekali aku perlukan kau bila aku nak luahkan rasa hati tapi pernahkah kau ada di sisi? Dan bila kau perlukan aku, aku setia menunggu. Aku tahu kau tak pernah berusaha melihat ke mata aku bila aku kaku dan kelu melihat kau. Tapi kau tetap pergi bila aku perlukan seseorang untuk meluahkan rasa sakit dalam hati.


Susah sangat aku nak faham keadaan ini. Dia sudah ada kekasih hati tapi masih mencari aku lagi. Sebenarnya siapa aku padanya? Mungkin selain aku, ada ramai lagi temannya yang aku tak kenal bernasib serupa. Aku hanya diperlukannya bila tiada lagi teman bermain. Ahhh... Begitulah aku padamu. Tapi aku dan kau tetap kawan. Bukan kekasih gelap. Bukan anak ikan.

I Am Not Alone | Loneliness are always with me


Mungkin betul, hidup adalah pentas drama. Drama yang tiada plot dan skrip.
Kita pelakonnya. Kita yang menjayakan, atau merosakkannya.


Kunkun!!




12 comments:

ika honey bunny said...

people that are meant to be together always find their way in the end. kalau dah memang dia jodoh ko, tak ke mana pun dia tu.

wannurfazrini said...

bersabar lahhh . aku rasa apa kau rasa psl aku pun mencintai someone yg telah berpunya ! wahhh sedihnyanya sayangkan dia :(

toyolkiut said...

syahdu mndengarnya..

nuyuEna said...

grrr...same mcm situasi aku skrg.die cari aku bile die sedih.aku?tak tahu nak luah kat sapa..haish~
**kau sabar la.mst masih rmai yg syg kau..

~~nOyuE~~ said...
This comment has been removed by the author.
~~nOyuE~~ said...

cinta mmg menyakitkan...^_^

Khai said...

love is like a game, that why they have many player in one game.

aming said...

sori pih ak xhantar msg ke mu.hahaha

atynnaddirah said...

like this post !
sejibik cam kehidupan sy skang !
anda mmg memahami ! :)

selembut salju said...

like comments from khai.

annyss azianis said...

yes i agree with khai

Anonymous said...

eh , lagu bigbang ke tu ?
familiar dgn lirik lagu tu .
but still tak dpt clue lagu apa tu .
boleh bgth tajuk lagu tu ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...