My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

21 February 2011

izinkan selamanya namamu di hati




Kunkun!!


Kalau diikutkan, hampir semua benda aku tulis kat blog ni. Baik, buruk, cantik, jahat, hina, lucah, moral, nasihat dan sebagainya. Semua tentang aku, apa aku rasa, apa aku buat, tapi tak semua benda aku ceritakan sebenarnya. Ada sesetengah benda yang memang tak dapat aku ceritakan kat sini.


Bila aku cuba menyelitkan beberapa cerita peribadi dalam blog yang aku sendiri tak kenal siapa pembacanya, benda-benda tak dijangka akan berlaku. Macam semalam.



Dia : Apih.
Aku : Yosh!
Dia : Kau ada awek dah ke sekarang?
Aku : Eh? Kenapa tanya?
Dia : Ada orang bagitahu aku. Kan?
Aku : Siapa yang bagitahu tu?

Dia : Adalah. Kau jawab je. Dah ke tak?

Aku : Kalau dah?

Dia : Baguslah. Memang tu doa aku.

Aku : Kalau tak?

Dia : Kalau tak cepat-cepatlah cari! Bongok la kau ni.

Aku : Hahaha... Yang kau tiba-tiba emo ni kenapa?

Dia : Kau tu main-main sangat.

Aku : Tak. Kau tu yang serius sangat. Takut aku.

Dia : Sebab aku caring kat kau.

Aku : Tahu. Memang kau caring pun.

Dia : Dah tu? Tak nampak lagi?

Aku : Nampak. Kau caring.

Dia : Bukan!
Aku : Dah tu nampak apa?
Dia : Tak nampak ke aku sayang kau?

Aku : Nampak.
Dia : Dah tu?
Aku : Tapi kau tak pernah cakap.

Dia : Takkan aku pulak nak cakap! Kau lelaki kan.

Aku : Oh. Lelaki memang kena cakap dulu ke?

Dia : Takkan perigi cari timba pulak!

Aku : Aku mandi air hujan. Takde timba perigi ni.

Dia : Dah la. Kau ni main-main sangat.

Aku : Kan aku dah cakap aku susah nak faham benda camni.

Dia : Aku berkias pun kau tak faham?

Aku : Tak. Aku memang susah nak faham.

Dia : Buang masa aku je selama ni.

Aku : Lain kali jangan berkias pasal hati perasaan ni.

Dia : Takkan kau tak faham langsung dari dulu?

Aku : Benda tu 4 tahun lepas. Aku dah lupakan pun.

Dia : Tapi aku tetap tunggu kau walaupun 4 tahun.

Aku : Tapi kau tak pernah tunjuk.

Dia : Sebab aku perempuan! Jatuh standard nanti.

Aku : Dah tu kau couple dengan standard kau je la.

Dia : Benci aku cakap dengan kau ni Apih.

Aku : Hahaha... Dah la. Lupakan je aku. Habis cerita.

Dia : Senang je kau cakap kan?

Aku : Aku boleh buat. Takkan kau tak boleh?

Dia : Aku tak kuat. Susah nak lupa orang kita sayang.

Aku : Tawakal innahu, tak cuba tak tahu.
Dia : Kau langsung tak ingat kenangan kita kat kem dulu?
Aku : Tu semua dah jadi kenangan la.

Dia : Kau buat aku putus asa Apih.

Aku : Sorry. Tapi mana kau tahu cerita ni?

Dia : Aku baca blog kau sebenarnya.

Aku : Hahaha... Tak payah baca la. Tak best.

Dia : Hari-hari aku bukak blog kau.

Aku : Thanks. Bookmark je la kan senang. Hahaha...
Dia : Bongok! Tahniah la kau dah ada awek. Budak mana?
Aku : Bukan budak sini.

Dia : Eh? Dulu cakap nak cari awek Terengganu?

Aku : Entahlah. Aku tak reti nak explain.

Dia : Lepas ni tak rapatlah kita kan?

Aku : Eh tak. Kita still kawan.
Dia : Camne kalau aku perlukan kau?

Aku : Aku ada je. Aku tak lupa kawan-kawan.

Dia : Bagilah facebook dia. Aku nak add.

Aku : Tak payahlah. Facebook kau pun aku tak tahu.

Dia : Aku guna facebook adik aku je.

Aku : Tengok. Nampak sangat kau stalker aku.

Dia : Bagi kau tu stalker. Bagi aku tu sayang.

Aku : Kau stalker la orang lain. Facebook aku tak best.
Dia : Tapi Facebook kau meriah.
Aku : Facebook aku tak meriah la. Bukan ada party pun.
Dia : Tapi kau famous sekarang.
Aku : Dah dah. Kau makin mengarut aku tengok.
Dia : Aku mengarut sebab kau Apih.

Aku : Haishhh... Pening aku. Kau kenapa sebenarnya?
Dia : Aku cemburu!

Aku : Sebab?

Dia : 4 tahun tunggu. Tapi tak dapat apa-apa.
Aku : 3 tahun lepas aku dah cakap kan jangan tunggu.

Dia : Tapi aku tunggu jugak!

Aku : Siapa suruh kau degil?

Dia : Aku benci kau. Dulu sampai sekarang, taknak mengalah!

Aku : Kau pernah tengok aku marah sebab kalah bola kan?

Dia : Ya. Pernah. Kau marah sangat.
Aku : Sebab aku memang tak suka kalah.

Dia : Dengan aku pun kau tak nak kalah?

Aku : Hilang ego aku kalau kalah dengan kau.

Dia : Tak habis-habis dengan ego sombong kau kan?

Aku : Kalau aku sombong aku tak layan dah kau.

Dia : Kau tahu lagu Izinkan Selamanya Namamu Di Hati?
Aku : Tahu.
Dia : Aku tengah dengar lagu tu sekarang sebab kau.
Aku : Jiwang sungguh kau ni. Hahaha...

Dia : Dah la. Kirim salam kat awek kau.

Aku : Okay. Jangan risau. Nanti kau dapat yang lagi baik dari aku.

Dia : Okaylah. Apa-apa aje. Bye!

Aku : Okay. Bye.


Serius, tolong jangan berkias dengan aku. Kalau tak aku akan anggap benda tu main-main. Maaf tapi tolong jangan berkias tentang perasaan dengan aku sebab aku memang dicipta untuk susah nak faham benda-benda macam tu.


Oh ya, kepada orang yang aku namakan 'Dia' kat atas ni, jangan kejar sesuatu yang memang takkan jadi milik kau. Kita takkan bersama.
You deserve someone better.


"Jangan tinggal orang kita sayang untuk orang kita suka. Sebab orang kita suka akan tinggalkan kita untuk orang yang mereka sayang. Jangan cuba dapatkan apa kita sayang tapi sayanglah apa yang kita ada..."


Kunkun!!


14 comments:

whitelover said...

oh i laik :)

Amna.Qadeeja said...

pantang dgn org yg berkias..kalau ske kte ske hehehe.. btw,like entri nih :)

Azewas said...

"Jangan tinggal orang kita sayang untuk orang kita suka. Sebab orang kita suka akan tinggalkan kita untuk orang yang mereka sayang. Jangan cuba dapatkan apa kita sayang tapi sayanglah apa yang kita ada..."

mksudnyer.....ko kias pnjng sngt...ak ssh nk pham...

selembut salju said...

apih femes..
apih femes..nk sign..haha

Eyda Syahida said...

suke entry nih.. :)

yup yup..
apih akan terus bernafas dalam ego...
ye idok..?

Hajira Razali said...

love is complicated.

Halimatun Sa'adiah said...

bagos bteros trang..
i'm ur stalker too..hahahhaa

wannurfazrini said...

:)

amirahsamat said...

hahaha.super like entry ni.
lelaki memang susah kot nak faham hint2 ni.kot la.haha. :P

kyra shakira said...

ferghhh..! sgt complicated pempuan tuh. haha.

puterydaisy said...

jimat ohh mandi air hujan jee . like part yg facebook ak tk meriah la. bkn adew party pon. HAHAHA ;D

persevere said...

yeah! btol toh~
aku sokong watak akw dlm entry neh !

nona hidayah said...

kesian dia ):

Anonymous said...

bajet sungguh..mende camtue pun nak post..gay sabak bernam punye org!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...