My Dongsaeng. My Oppa. My Noona.

01 February 2011

fernando torres is now the blues



Kunkun!!


Semalam aku dapat dua berita buruk dalam tempoh tak sampai 12 jam. Mula-mula, Real Madrid kalah dengan Osasuna. Lepas tu Fernando Torres masuk Chelsea. What The Fish!


Bila aku dapat tahu Torres join Chelsea, aku kelu. Tak tahu nak kata apa. Bila aku tengok berita tu dekat website bola, ramai penyokong Liverpool mula membenci Torres dengan komen marah-marah sambil disambut gelak tawa penyokong Chelsea.

He Stand And He Goes | Finally this Nino's grow up


Aku tak nak kutuk idola aku walaupun dia 'mengkhianati' team yang aku sokong. Aku lebih rela Torres masuk Chelsea daripada masuk Manchester United. Torres sendiri pernah bagitahu masa mula-mula dia masuk Liverpool yang dia takkan masuk Manchester United. Tu antara sebab aku minat Torres bila kami sama-sama tak minat pasukan yang sama.


Penyokong Liverpool tak perlulah nak kutuk Torres. Terimalah kenyataan kita kehilangan seorang lagenda. First press conference Torres selaku The Reds, dia dah cakap dia nak menang piala dengan Liverpool tapi sayangnya gagal. Bayangkan, seorang pemain yang dah julang Piala Eropah 2008 dan Piala Dunia 2010 dengan Sepanyol gagal julang piala dalam liga yang disertainya. Jadi ada rasionalnya Torres ke Chelsea sebab Chelsea adalah antara pencabar utama Manchester United selain masih berpeluang memenangi UEFA Champions League. Torres sendiri tak ada banyak pilihan. Manchester United memang dah reject, dia takkan masuk Real Madrid demi menghormati kelab lamanya, Atletico Madrid dan dia tak mungkin ada tempat dalam kesebelasan utama Barcelona.

Frustrated Fernando | He choose to walk alone


Penyokong Chelsea juga tak perlulah nak terlebih-lebih gembira sebab Chelsea ada terlalu ramai penyerang. Bagi aku, kelemahan Chelsea bukanlah pada penyerang tapi bahagian tengah dan pertahanan. Mereka patut mencari 'The Next Lampard' dan beberapa pertahanan seperti John Terry atau Ricardo Carvalho.

Reds Is Now Blues | Chelsea's smile, Liverpool's laugh


Bila aku bagitahu Tok Ayah, iaitu atuk aku yang minat Liverpool dari dia kecik yang Torres masuk Chelsea, dia jawab,

"Dulu Liverpool hebat, penuh dengan sejarah. Sekarang Chelsea hebat, dia tengah cipta sejarah. Biarlah Torres pergi sebab bola bukan sukan seorang pemain. Liverpool pun pandai, jual Torres yang cedera mahal-mahal."

Last Hugs, Latest Enemy | Gerrard will show no mercy


Okay aku masih sedih Torres keluar dari Liverpool. Wish you all the best as the new Blues. You'll Never Walk Alone El Nino. Goodluck Chelsea, pastikan MU tak menang apa-apa. Aku tak kisah team mana juara asalkan bukan Setan Merah!


Fans Manchester United, sila pangkah aku sekarang, kalau berani. Hahaha...

Kunkun!!


8 comments:

Khai said...

Apih..ko kawan aku..tp dlm bola..ko musuh aku..glory glory Man Utd.

chelsea dh ketandusan bakat. Arsenal sedang naik, MU maintain, Liverpool tinggal sejarah..kih kih kih..

Aku xdpt bygkan dia pakai baju merah..hahaha

iwan_dextrous said...

hihihi..terima r hakikat.btw hope torres x jdi mcm player2 laen yg x menjadi bila masuk chelsea..

iskandarzulkarn9 said...

bgus jgk tores blah pun...
skg pun bkn bgus mcm dulu dah..
janji dpt jual dgn harga yg mahal dan dpt pulangan yg berbaloi dengan adanya suarez dan carroll...
hahaha

iskandarzulkarn9 said...

bgus jgk tores blah pun...
skg pun bkn bgus mcm dulu dah..
janji dpt jual dgn harga yg mahal dan dpt pulangan yg berbaloi dengan adanya suarez dan carroll...
hahaha

myn :) said...

sy suka die masok chelsea , :D
sy fan chelsea . hehehe .

Tuan-Belog said...

lagi down ke lagi up LIV pasni?haha....

iKhRam said...

no komen... sebab bola tiada dalam senarai tumpuan...

Seizer said...

apih el nino... kene tukar jadi apih el pistolero..

gol2 die akan ku kenang...
tapi x namenye...

legend????
not anymore!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...